Kolyos Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

Kolyos Çiçeği Özellikleri Nelerdir? Kolyos Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?, Kolyos çiçeği bakımının püf noktaları hakkında bilmeniz gereken bazı bilgiler.

Kolyos Çiçeği Özellikleri Nelerdir? Kolyos Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Kolyos Çiçeği Özellikleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Kolyos Çiçeği Özellikleri Nelerdir

Kolyos çiçeği, daha çok yaprakları ile dikkat çeken bir iç mekan bitkisi türüdür. Bu bitkinin anavatanı da, Hindistan’dır. Asya ve Afrika’nın trropik kesimlerinde de sık sık yetiştirilmektedir. Bu çiçeğin doğada bilinen 150 farklı çeşidi bulunmaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz kolyos çiçeği bakımının püf noktaları ve kolyos çiçeği nedir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Kolyos çiçeği özellikleri nelerdir?

Kolyos çiçeği bitkisi, kışa çok dayanıklı bir bitki değildir vede soğuk havalara da dayanamaz. Bu nedenle de, dışarıda veya balkonda bu bitki yetiştirilecek ise genellik ile Mayıs ortasında dikilmesi önerilmektedir. Bütün bir yıl boyunca evde dikilmesi mümkün olmaktadır. Ama bu bitkinin dikilmesi için en ideal zaman dilimi de, bahar mevsimidir. Kolyos çiçeği, ılıman vede nemli bölgelerde yetiştirilmeye daha elverişlidir. Kolyos çiçeği, çoğaltılması çok kolay bitki türüdür. Genç dallarından birini suda hızlı bir biçimde köklendirebilirsiniz. Direk toprağa direkte köklenmesini sağlayabilirsiniz.

Kolyos çiçeği, soğuk havayı sevmediğinden soğuk iklimli şehirlerde uygun ortam sağlamanız gerekmektedir. Doğru bir havadar ortam vede bol aydınlık vede ortam sıcaklığı 10 ila 17 derece aralığında olması önemlidir. Kolyos çiçeği, ılıman vede nemli iklimleri sevmektedir. Bu nedenle de bu çiçeğe evde bakmak isteyenler zaman içinde sık sık sulamanız vede arada yapraklarına da su püskürtmeniz gerekmektedir. Çiçeğin bakımı konusunda ise dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta, bitki çiçek tomurcukları verdiği zaman bu tomurcukları açmadan budamak gerekmektedir. Yoksa bitki daha cılız bir hale gelir vede bitki çok kısa süre içinde ölmektedir. Yazımızın devamına giderek kolyos çiçeği özellikleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Kolyos Çiçeği Ne Zaman Ekilir?

Kolyos Çiçeği Özellikleri

Kolyos çiçeği, Ekim ile Haziran aylarında küçük küçük çiçekler açmaktadır. Çiçeğin yapraklarından da aynı anda yeşil, sarı, mavi, kırmızı vede beyaz renklerde çiçekler açmaktadır. Bu bitki, aynı zamanda 60 ila 100 cm kadar da uzayabilmektedir. Yaz mevsiminde özellik ile aydınlık bir ortamda bulunuyor ise, kolyos çiçeğinin sulanması günlük olarak yapılmalıdır. Yarı aydınlık bir ortamda nem kaybetme hızı düşeceği için, günlük sulama gerektirmez, toprağı kontrol edilerek sulama yapılabilmektedir. Kış mevsiminde de sulama işlemi seyreltilmelidir.

Kolyos Çiçeği Kaç Günde bir Sulanır
Kolyos Çiçeği Kaç Günde bir Sulanır

Kolyos çiçeği, hemen hemen her türlü toprak çeşidinde yetiştirilebilen bitki türüdür. Özellikle humuslu toprakları daha çok sever. Kolyos çiçeği, güneşi sevmesine rağmen direk olarak güneş ışına maruz bırakılmaması gerekmektedir. Kolyos çiçeğinin yarı gölgeli alanlarda konumlandırılması daha doğru olmaktadır. Kolyos çiçeği yaprak dökmesi, toprak kısa süre bile kuru kalır ise, yapraklarda çöke görülebilmektedir. Yeniden sulama yapılır ise, yapraklar tamamne iyileşmiş gibi görünebilmektedir. Yalnız, sonrasında yaprakların dökülmesi muhtemel durumdur.

Kolyos Çiçeği Özellikleri Nelerdir, eğer ki sizin de kolyos çiçeği özellikleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kolyos çiçeği özellikleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı kolyos çiçeği özellikleri nelerdir hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Leş Kaktüsü Çiçeği Bakımı Nasıl Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed