Kolajen Takviyesinin Püf Noktaları Nelerdir?

Kolajen Takviyesinin Püf Noktaları Nelerdir? Kolajen Takviyesi Nedir? Kolajen Takviyesi Neye İyi Gelir? İle ilgili bilmeniz gereken bilgiler yazımızda.

Kolajen Takviyesinin Püf Noktaları Nelerdir? Kolajen Takviyesi Nedir?

Kolajen Takviyesinin Püf Noktaları Nelerdir
Sayfa İçeriği: Kolajen Takviyesinin Püf Noktaları Nelerdir, Kolajen Takviyesi Nedir, Kolajen Takviyesi Neye İyi Gelir, Kolajen Takviyesi Kullanımı, Kolajen Takviyesi Kullanmak Zararlı Mı, Kolajen Takviyesi Nasıl Kullanılır, Vücuttaki Kolajen Nasıl Korunur

Kolajen takviyesinin püf noktaları nelerdir ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da ayrıntılı olarak hazırladık. Kolajen takviyesi nedir? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek bulabilirsiniz. Kolajen takviyesi neye iyi gelir? ve kolajen takviyesi nasıl yapılır? Detayları ile yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Kolajen azalması günümüz de bir çok insan da görülmektedir. Nedenleri arasında ilerleyen yaş faktörü, aşırı stres, sigara kullanımı, hava kirliliği vede hareketsizlik cilde esneklik vede canlılık veren kolajenin azalmasına neden olmaktadır. Bu durumda ise ciltte sarkmalar, kırışıklık, matlaşma vede kuruluk oluşabilmektedir. Günümüz de son zamanlar da cilde kaybettiği kolajeni kazandırmak için takviye olarak kapsül, tablet, toz, sıvı vede sakız şeklinde satılan ürünler tercih edilmektedir. Yalnız bu ürünlerin mutlaka uzman hekim kontrolün de bilinçli olarak kullanılması gerekmektedir. Kolajenin adı sıklıkla cilt sağlığı ile anılmaktadır. Tüm vücut için olmazsa olmaz yapısal protein olarak geçmektedir. Kolajen insan vücudunun yapı iskelesinin hammaddesidir. Temel görevi ise bağ dokusunu güçlendirmek vede vücut bütünlüğünü korumaktır. Cilt dışında eklem, kemik, tendon vede kaslarda da bol mikterda kolajen vardır.

Cildin orta tabakası olan dermis’in %80’i kolajenden oluşmaktadır. Cildin elastik olmasını, güçlenmesini vede su tutma kapasitesini etkileyen önemli faktörlerin başında da kolajen gelmektedir. Yaş ilerledikçe kolajen üretimi de azalmaktadır. Özellikle 20 yaşından sonra her yıl yaklaşık %1’i kaybedilmektedir. Bu durumda cilt elastikiyetini yitirmektedir. Ciltte sarkma, kuruma, kırışıklık, güneş lekeleri, ince cilt vede kırılgan tırnaklar meydana gelmektedir. Kolajen yaşlanma belirtilerini hafifleterek kişinin daha parlak, canlı bir cilde sahip olmasına vede daha genç görünmesine destek vermektedir.

KOLAJEN TAKVİYESİ NASIL KULLANILIR?

KOLAJEN TAKVİYESİ KULLANMAK ZARARLI MI?

Kolajen takviyesi kullanmak, ciltte kolajen üretimini tetiklemeler ile cildin daha nemli, gergin vede yumuşak olmasını sağlamaktadır. Bu ürünleri kullanan insanlar alınan geri dönüşler de aylar içinde sonucunu göstermektedir. Cildin daha parlak, tırnakların daha sağlam olduğu yönünde olmaktadır. Bilimsel araştırmalara göre kolajen takviyelerinin içeriğin de yer alan kolajen peptitleri cilt kuruluğunu vede kırışıklıkları azaltmaya deste olmaktadır. Yapılan çalışmalara göre 8 hafta boyunca kolajen takviyesi alan kadınların ciltlerinin elastikiyetinin arttığı vede derin kırışıklıklarda azalma olduğu görülmüştür. Sağlıklı kalmak vede yaşamak için yaşam tarzı değişiklikleri yapılması gerekmektedir. Tek bir besin takviyesi kullanarak mucizevi etki beslenmesi doğru yaklaşım olmamaktadır. İlk yapılması gereken kolajeni korumaktır.

Kolajen takviyesini kullanmadan önce doktora danışılması oldukça önemlidir. Özellikle de emziren anneler, hamileler, denüz ürünleri, sığır-tavuk etine alerjisi olanlar vede diyabet hastaları da bu ürünler nedeni ile istenmeyen etkiler ile karşılaşabilir. Takviyedeki kolajenin kaynağı tavuk, balık ya da sığır olabilir. Balık kaynaklı kolajen barındıranlar sıklıkla tavsiye edilmektedir. Balıktan elde edilen kolajen daha küçük moleküler boyutta olmaktadır. Bu da emilimi yani biyo yararlanımı arttırmaktadır. Yalnız kabuklu deniz ürünü alerjisi olanlar da bu duruma dikkat etmelidir.

VÜCUTTAKİ KOLAJEN NASIL KORUNUR?

Lazer, deride kolajen üretimini uyarmaktadır. Franksiyonel radyofrekans, dermapen, dermaroller, PRP uygulamaları bir dermatoloji uzmanı tarafından yaşa vede ihtiyaca göre seçilerek düzeli olarak yapılmalıdır.

Egzersiz kolajen yapılama yardımcı olan en etkili yöntemlerdendir. Düzenli olarak egzersiz yapabilirsiniz.

Cildinizi kolajen yıkımından arındırmak vede korumak için sigarayı bırakmalısınız. Güneş ışınlarından ise korunmalısınız. Düzenli vede yeterince uykunuzu alın. Şeker vede rafine edilmiş ürünleri tüketmekten vazgeçin.

Yumurta, kemik suyu, balık, fasulye gibi yiyecekler kolajen için idealdir. Kolajen üretimini yükseltmek vede var olanı korumak için etkili yollardan biri de vitamin A türevi olan retinol kullanmaktan geçmektedir. Retinol yanında vitamin C serumlar da antioksidan etkiyle kolajen yıkımını azaltmaktadır.

Dengeli vede sağlıklı beslenerek, vitamin, protein vede mineralleri gerçek gıdalardan almaya özen gösterin.

Kolajen Takviyesinin Püf Noktaları Nelerdir, yazımız da hazırladığımız kolajen takviyesini ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Kolajen takviyesinin püf noktaları nelerdir, yazımız hakkında sorularınızı bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kolajen takviyesinin püf noktaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da kolajen takviyesinin püf noktaları yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Coresatin Krem Nasıl Kullanılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed