Kış Temizliği Nasıl Yapılır?

Kış Temizliği Nasıl Yapılır? Kış Temizliğine Nereden Başlanır? Kış temizliğini hangi ayda yapmalıyız? Hakkında merak edilen bazı bilgileri derledik.

Kış Temizliği Nasıl Yapılır? Kış Temizliğine Nereden Başlanır?

Kış Temizliği Nasıl Yapılır
Sayfa İçeriği: Kış Temizliği Nasıl Yapılır

Evlerin içi genellikle kış aylarında daha kolay dağılmaktadır. En çok da kış ayların da evlerin içi karışır vede kirlenmektedir. Eğer ki bu durumdan çıkamayacak bir hal alıyor ise, bunun için baharı beklemenize gerek yoktur. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız kış temizliğini hangi ayda yapmalıyız? ve kış temizliğine nereden başlanır? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Kış temizliği nasıl yapılır?

Ev temizliğine başlamadan önce iyi bir analiz yapmalısınız. Hangi odayı temizler iseniz temizleyin, temizliği her zaman yukarıdan aşağı doğru biçimde yapmalısınız. Bunun için önce tavan, duvarlar, camlar, mobilyalar vede en son yerler olarak ilerleyebilirsiniz. Böylelikle tozların dağılmasını engelleyerek, daha etkili temizlik yapabilirsiniz. Eğer odanın tüllerini vede perdelerini yıkayacaksanız, temizliğe başlamadan önce tül ve perdeleri makineye koymalısınız. Diğer yandan yağ çözücü, kireç çözücü gibi lekelr üzerine beklemesi gereken leke çıkarıcıları sıkarak zaman kaybetmeden diğer işlere başlamanız da temizliğinizi kolaylaştıracaktır. Yazımızın devamına giderek kış temizliği nasıl yapılır, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Kış Temizliğini Hangi Ayda Yapmalıyız?

Kış Temizliğine Nereden Başlanır?

Kış temizliği öncelik ile kullanılmayan eşyalardan da kurtulmak anlamına gelmektedir. Tüm dolapları vede giysilerinizi gözden geçirir iken kararsız kaldığınız eşyalar için kural uygulaması yapın. Mesela; 2 yıldır hiç kullanmadıysanız veya hatırlamıyorsanız verilecekler listesine ekleyebilirsiniz. Kalanlar ise dolaba ger koyabilirsiniz. Eldiven, çorap gibi çift şeyleri takımlayınız. Tek olanları ayırın ama hemen atmayınız, belki bir yere gizlenmiştir vede temizlik esnasında bulabilirsiniz. Tencere vede tavalarınız artık mutfağa sığmıyor ise, eleme vakti demektir. Düzenli kullandıklarınızı ayırınız vede mümkün ise kolay ulaşacağınız raflara, çekmecelere koyunuz vede askılara asınız. Kullanmayacaklarınızı üst dolaplar da, hatta başka oda da saklayınız.

Killer dolabınızı da elden geçirmeyi unutmayınız. Tarihi geçmiş baharaları, dibinde kalmış poşetleri bekletmeyiniz. Havalar ısınmaya başladığında böceklenebilir vede koku yapabilirler. Kapalı kutu vede kvanozları raflardan dışarı çıkarınız. Tek tek açıp içlerinde ne var bakınız. Çünkü zaman içinde, bir çok şey unutuluyor vede tek sefer kullanıldıktan sonra atılıyor veya unuttuğunuz için tekrar satın alınıyor. Gereksiz masraf yapmış olursunuz. Rafları arada sırada gözden geçirerek, temizlik yapmak, her zaman oldukça faydalıdır. Kış temizliğin de mutlaka ayakkabı dolabınızı gözden geçiriniz. Ayakkabılar kış aylarında, yaza göre daha hızlı aşınır, eskir vede kirlenmektedir. Bu nedenle tamir vede bakım yaptırmak adına baharın gelmesini beklemeyiniz. Kış sonuna doğru kalın botları vede çizmeleri kaldırınız. Böylelikle mevsim değişiminde yükünüzü hafifletir vede daha az yorulmuş olursunuz.

Evde en çok biriken eşyalar ise faturalar, evraklar vede kağıtlardır. Elbette dosyalamak vede saklamak hesaplar açısından önemli, yalnız bununda bir sınırı bulunmaktadır. Kış temizliği esnasında bu duruma el atabilirsiniz. Kullanmadığınız eski not defterleri, telefon rehberi veya kitaplar da kalabalık yaratmaktadır. Bu nedenle faturalar için, en fazla 6 ay geri dönük saklayınız. Okunmayan kitapları kütüphaneye bağışlayınız. Telefon vede not defterlerini kontrol ederek atınız. Evrak temizliğinin bir benzerini, bilgisayarınız içinde yapabilirsiniz. Eski dosyalar, görseller, fazla yer kaplar, işinize yaramayanları siliniz veya dropbox, bulut gibi depolama sistemlerine aktarınız.

Kış Temizliği Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yeni yıl tüm hesapları, yıl içi harcımaları vede bütçenizi kontrol etmek için de uygun vede yeni bir dönem olmaktadır. Bütçenizin şaşmasını istemiyorsanız, kendinize esnek sistem oluşturunuz. Böylelikle ucu ucuna yapılan hesaplar ile ay sonlarında sıkıntı yaşamazsınız. Bunun için, bir bilene danışacağınız gibi, hazır bütçelendirme programlarından online de yararlanabilir, hatta gelecek yılda tasarruf bile yapabilirsiniz. Evden çalışıyor iseniz vede şahıs şirketiniz bulunuyor ise, bir muhasebeiniz de vardır. Muhasebeciniz ile birlikte, küçük toplantılar ayarlayarak mali durumunuzu vede giderlerinizi her ay gözden geçiriniz. Tavsiyelerini dinleyiniz vede gelecek dönemler için önlem alınız. Unutmayınız bahar vede yaz ayları bazı işler için ölü sezon olarak geçmektedir.

Kış Temizliği Nasıl Yapılır, kış temizliğine başlamadan önce, ilk olarak her zaman yukarıdan aşağı doğru karar vermelisiniz. Bunun için önce tavan, duvarlar, camlar, mobilyalar vede en son yerler biçiminde başlamalısınız. Bu nedenle tozların dağılmasını engelleyerek daha etkili temizlik girişimi yapmış olursunuz. Eğer ki sizin de kış temizliği nasıl yapılır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kış temizliği nasıl yapılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kış temizliği nasıl yapılır, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Elektrikli Süpürge Nasıl Dezenfekte Edilir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed