Kediler Ne İle Beslenir?

Kediler Ne ile Beslenir? Kedilere Mama Dışında Ne Verilir? Kediler ne yer ne yemez? Hakkında merak edilen, bazı soruların cevaplarını yazımızda hazırladık.

Kediler Ne İle Beslenir? Kedilere Mama Dışında Ne Verilir?

Kediler Ne ile Beslenir
Sayfa İçeriği: Kediler Ne ile Beslenir

Kedilerin doğal yaşam alanları dağlar, ormanlar, ovalar değil insanlara yakın olabildikleri ortamlar olmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için kediler ne yer ne yemez? ve kedilere mama dışında ne verilir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Kediler ne ile beslenir?

Felis catus kediler, doğa da yaşayan diğer kedigil akrabalarından farklı olarak evcilleşmiş türdür. Evcil, kelimesi insana alışmış, insan ile zaman geçirmeyi seven anlamında kullanılmaktadır. Kedilerin ilk olarak 9500 yıl öncesinde Ortadoğu’da tarım yapılmaya başlanması ile ortaya çıktığı düşünülmektedir. Kediler, tarım toplumuna geçilmesi ile birlikte hasatların kemirgenlerden korunması konusunda yardım ettikleri için evcilleştirilmişlerdir. Nerede ise 10 bin yıldır kediler insanların dostudur. Yazımızın devamına giderek kediler ne ile beslenir, ile ilgili daha fazla bilgilere ulaşabilir evde öğrenebilirsiniz.

Kedilere Mama Dışında Ne Verilir?

Kediler Ne Yer Ne Yemez?

Kediler evcil tür olmaları nedeni ile, onlar için en uygun ortam insanların olduğu ortamlardır. Genellik ile ev ortamında beslenen vede yaşamını sürdüren kediler hayvanlar arasında, bu konudaki en şanslı türlerdir. Evde yaşaması olağan olan kediler, evde beslenmeseler de genellik ile insanların olduğu ortamlar da hayatlarını sürdürürler. Kediler 2.5 ile 12 kilo arasında değişen kiloya sahiplerdir. Erkekler 70 cm, dişiler ise 50 cm ebatlarındadır. Çok çeşitli renkler de olabilen kediler, iyi beslenme ile 18 yıldan fazla yaşayabilir. Kökenleri Mısır Uygarlığı vede Kuzey Afrika coğrafyasına dayanmaktadır. Kediler her türlü eti severler. Çok yağlı olmamak şartı ile, her türlü eti pişmiş vede küçük parçalara ayrılmış olarak tüketirler. Sıvı gıdalar vede özel kedi mamaları ile kediler beslenilebilir.

Kedileri beslerken hindi, tavuk, ördek, sığır eti, kuzu, dana vede domuz eti verilebilir. Suşi, çiğ balık, çiğ et, çiğ vede pişmemiş kemikler, hayvansal yağlar kedilere verilmemelidir. Zararlı et ürünleri barındıran salamların, içerisinde yüksek oranda sodyum vede baharat vardır. Bu tip besinler kedilerin beslenme diyetine uygun karşılanmaz. Başta mide olmak üzere, pek çok rahatsızlığın ortaya çıkmasına neden olur. Bu yüzden kedilere salam verilmez. Kediler ana besin kaynağı olan proteinleri etten almaktadır. Etçil olan bu canlılara, kırmızı etin yanı sıra balık eti, tavuk ve hindi eti verebilirsiniz. Kedilere az miktar da yedireceğiniz etlerin yağlı olmaması vede pişirilmesine dikkat edilmelidir. Kızarmış etler dışında haşlama vede ızgarada pişirilmiş et ürünleri kediler için ideal besin kaynağı olmaktadır.

Yalnız eti hazırlar iken, tuz vede baharat kullanmamalı, etleri sarımsak veya soğan gibi kedilere zararlı olan gıdalar ile birlikte pişirmeyin. Kedilere her gün et verilmemesine dikkat edin. Bu durum kedilerin bir daha mama yememesine vede yeterli beslenmemesine neden olur. Yumurta kediler için oldukça sağlıklı proteindir. Tamamen pişirilerek küçük ölçüler de verilebilir. Yalnız yumurtanın yağda pişirilmemesi vede haşlanarak kedilere verilmesi lazım. Çiğ olan veya az pişmiş yumurta ile bütün yumurta kediler için oldukça zararlı olmaktadır.

Kedilere Hangi Gıdalar Verilir?

Kediler süt vede süt ürünlerini sindirme konusun da oldukça hassas hayvanlardır. Dolayısı ile hiçbir kediye çiğ süt vermek uygun değildir. Kedilere hiç süt vermemeniz daha olumludur. Bunun yerine sindirim sistemlerini rahatlatan yoğurtla ,kedilerin diyetleri takviye edilebilir. Her gün ufak ölçüler ile yoğurt vermek, kediler için oldukça yararlıdır. Özellikle de kabızlığı önler. Peynir de kedilerin çok sevdiği gıdadır. Yalnız peynirlerin de yağlı vede tuzlu olmayan çeşitleri kediler için önerilmektedir.

Sebze vede meyvenin yanında tahıllar da kediler için ihtiyaç gıdalar arasındadır. Kuru kedi mamalarının bazıların da tahıl içermektedir. Kedilerin kilo problemi yok ise mısır, yulaf, arpa vede buğday barındıran gıdalar ile az tahıllı kuru kedi maması çeşitlerini kedilere vermeniz de fayda sağlar. Böylelikle lif bakımından zengin tahıllar ile kedilerin sindirim sistemi düzenlenmiş olmaktadır. Sevimli kediler etçil olsalar da, bazı sebze vede meyveler onlar için son derece faydalıdır. Beslenme programların da olmalıdır. Mesela; karpuz kedilerin deri vede göz sağlığında olumlu etkilere sahip iken, kavun da lif barındırdığı için kedilerin sindirim sistemlerini destekler. Lifli besin olan balkabağı ile kedilerin temizlenir iken yuttukları tüyler dışkılama yolu ile vücuttan atılır. Çilek, kedilerin bağışıklık sistemini destekler iken, elma A, C vede E vitamini almalarını sağlar. Bu meyveler dışında yaban mersini, muz vede havuç da kedilerin sağlığına oldukça faydası vardır.

Kediler Ne İle Beslenir, ıspanağı haşlayarak kedilerin mamasına vede gıdalarına karıştırıp, böbrek rahatsızlıklarını önleyebilirsiniz. Kabak, yeşil fasulye vede bezelye de kedilerin diyet listelerinde olması gerek sebzeler arasındadır. Eğer ki sebze vede meyveleri kedilere doğrudan tattıramıyorsanız, içeriğinde bu gıdaların bulunduğu kuru mamalardan satın alabilirsiniz. Eğer ki sizin de kediler ne ile beslenir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kediler ne ile beslenir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kediler ne ile beslenir, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Peluş Nasıl Temizlenir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed