Kaynak Kullanım Alanları Nelerdir?

Kaynak Kullanım Alanları Nelerdir? Kaynak Çeşitleri Nelerdir? Kaynak makinesi nerede kullanılır? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.

Kaynak Kullanım Alanları Nelerdir? Kaynak Çeşitleri Nelerdir?

Kaynak Kullanım Alanları Nelerdir
Sayfa İçeriği: Kaynak Kullanım Alanları Nelerdir

Maddelerin birbirine birleşeblmesini sağlayan yönteme kaynak denmektedir. Oldukça geniş kullanım alanı olan kaynak, hem üretim, imalat hem de arıza vede tamir gibi konuların tamamın da tercih edilmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için kaynak makinesi nerede kullanılır? ve kaynak çeşitleri nelerdir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Kaynak kullanım alanları nelerdir?

Kaynak bir çok alanda kullanılmaktadır. Genellikle kullanımda bir malzemeyi birleştirmek adına onunla araya farklı malzeme daha koymanız lazım. Daha sonra bu iki malzemeyi birbirlerine kaynak yaparak birleştirme işlemi gerçekleştirilmektedir. Burada önemli olan nokta, malzemelerin aynı tür ya da erime sıcaklıklarının birbirlerine yakın olması lazım. Yoksa kaynak tutmaz ya da çok kısa süre içinde kaynak atar, malzeme dağılmaktadır. Günümüz de ise en çok tercih edilen metal malzemelerin araya birleştici olarak kullanıldığı kaynak türüdür. Böylelik ile metal arada bir dolgu görevi görmektedir. Buna da metal kaynak ismi verilmektedir. Kaynak, günümüz de en çok tercih edilen sanayi tipi birleşim yöntemi olmaktadır. Kullanım alanları da, bir hayli yaygındır. Buna göre kullanım alanları; Uzay boşluğu kaynakçılığı, su altı kaynakçılığı, kapalı ortam kaynakçılığı ve açık alan kaynakçılığıdır. Yazımızın devamına giderek kaynak kullanım çeşitleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Kaynak Makinesi Nerede Kullanılır?

Kaynak Çeşitleri

Gaz altı kaynağı,
Örtülü elektrot ark kaynağı,
Özlü telle ark kaynağı,
TIG kaynağı,
Oksi – asetilen kaynağı,
Elektrik direnç kaynağı.

Oksi – asetilen kaynağı; Sıcaklık tam 3100 derecelere kadar gelmektedir. Kaynak alevi, oksijen vede asetilen ile birlikte kaynak işlemi gerçekleştirilmektedir. Elektrik direnç kaynağı; Hem verim, hem de kirlilik konusun da insanlara yardımcı olur. Yalnız biraz pahalı ekipmanlara sahip olması nedeni ile kullanımı sınırlı tutulmaktadır. Özlü telle ark kaynağı; Özlü telle metal paröaların birleştirilmesi işlemidir. İşlem de ark tercih edilmektedir. Gaz altı kaynağı; Bu işte bir tane elektrot kullanılmaktadır vede o elektrotun yanması sağlanmaktadır. TIG kaynağı; Kaynak için ısı gerektirir. Bu uygulamada ısı bitmeyen bir kaynaktan gelmektedir. Örtülü elektrot ark kaynağı; Açık vede kapalı alanlar da uygulanan kaynak yöntemidir. Bunun için yüksek ısı gerekebilmektedir. Dar bölgelerde de, etkili şekil de kaynak yapabilme olanağı sunmaktadır.

Bu maddelerin haricinde piyasa toz altı kaynağı, enerji vede ışın kaynakları ile birlikte katı hal kaynakları vardır. Yalnız genellik ile yukarı da vermiş olduğumuz kaynak çeşitleri bulunmaktadır. Elektrik kaynak makineleri; Metal ya da plastik malzemeleri kalıcı olarak birleştirmektedir. Kaynak yöntemine göre farklı kaynak makineleri bulunmaktadır. Kaynak, açık ya da kapalı alanlarda ya da su altında uygulanabilmektedir. PVC boruları vede termoplastik malzemeleri birleştirmek için de tercih edilmektedir.

Kaynak Kullanım Alanları Nelerdir, kaynak genellik ile iki maddeyi birleştir iken yüksek ısı tercih edilmektedir. Bundan dolayı da maddelerin birleşim kısımlarında bu işlemden sonra, bir düzeltme yapılması lazım. Yalnız sağlamlığı konusunda da herkesi ikna etmektedir. Eğer ki sizin de kaynak kullanım alanları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kaynak kullanım alanları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kaynak kullanım alanları, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Beyincik Sarkmasının Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed