İnşaat Mühendisi Nasıl Olunur?

inşaat Mühendisi Nasıl Olunur? İnşaat Mühendisi Ne Çizer? İnşaat mühendisliği için hangi bölüm ile ilgili bilmeniz gerekenleri, yazımızdan öğrenebilirsiniz.

İnşaat Mühendisi Nasıl Olunur? İnşaat Mühendisi Ne Çizer?

inşaat Mühendisi Nasıl Olunur
Sayfa İçeriği: İnşaat Mühendisi Nasıl Olunur

İnşaat mühendisi olabilmeniz için, üniversite sınavı sonucunda, her yıl değişen taban puanları arasında puan sonra, toplam da yer alan 100 farklı inşaat mühendisliğinden birini tercih etmeniz lazım. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için inşaat mühendisliği için hangi bölüm okunmalı? ve inşaat mühendisi ne çizer? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki İnşaat mühendisi nasıl olunur?

100 farklı bölüm içinde bazıları aynı üniversitenin, ikinci öğretimleri vede vakıf üniversiteleri olmaktadır. En yüksek puanlı inşaat mühendisliği bölümü, Boğaziçi üniversitesi iken, sonraki 5’de İTÜ, ODTÜ, Yıldız Teknik, Yeditepe üniversiteleri yer almaktadır. Öğrencilerin kendi ana dillerin de eğitim aldıkların da daha başarılı olacakları, bir bölüm olan inşaat mühendisliği, ingilizce okutulduğunda daha yüksek puan ile kazanılmaktadır. Her mühendis Bilgisayar vede yabancı dil bilmek zorundadır. İnşaat mühendisliğini bitiren kişiler, geoteknik, çevre mühendisliği, belediye veya kentsel mühendislik, kıyı mühendisliği, ölçme, yapı mühendisliği, temel mühendisliği, su mühendisliği, malzeme bilimi vede ulaştırma mühendisliği gibi alanlar da çalışabilmektedir. Yazımızın devamına giderek inşaat mühendisliği için hangi bölümü bitirmek gerekir? İle ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

İnşaat Mühendisliği Kaç Yıl?

İnşaat Mühendisliği İçin Hangi Bölüm

İnşaat mühendisi; havaalanı, yol, bina, baraj, tünel, köprü, kanalizasyon, arıtma sistemleri dahil olmak üzere, büyük inşaat projeleri vede sistemlerini tasarlamaktadır. Bunları inşa eder, denetler vede sürdürmektedir. İnşaat mühendisliği bölümü, mühendislik fakültesine bağlı 4 yıllık lisans bölümüdür. Buna göre inşaat mühendisliği bölümü mezunlarına inşaat mühendisi unvanı verilmektedir. İnşaat mühendisliği bölümleri, 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir. Genel olarak ülkemiz de, inşaat mühendisliği eğitimi yapılanması yapı mekaniği, temel bilimler, hidrolik, geoteknik, ulaştırma, yapı malzemeleri, yapı işletmesi bilim dallarını kapsayan zorunlu vede seçmeli derslerden meydana gelmektedir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Desleri

Zemin mekaniği,
Ölçme bilgisi,
Yapı malzemeleri,
Mekanik,
Genel malzeme bilimi,
İnşaat mühendisliği için teknik resim,
Kimya,
Matematik,
Fizik,
İnşaat mühendisliğine giriş.

İnşaat mühendisleri, üretilmesi planlanan bir çok yapı da planlamadan, denetlemeye kadar tüm aşamalar da bulunmaktadır. Ülkemiz de gelişen inşaat sektörü ile inşaat mühendisleri için bir çok iş imkanı oluşmuştur. İnşaat mühendisi olan bir kişi, danışmanlık, iş planlaması, proje müdürlüğü, proje vede inşaat denetlemesi, malzeme denetlemesi, teknik çizim, akademisyenlik gibi bir çok farklı iş yapabilmektedir. KPSS, sınavın da başarılı olmakta, devlet bünyesinde çalışma şansını yakalamaktır.

İnşaat Mühendisi Nasıl Olunur, inşaat mühendisi olacak kişiler de, fizik ve matematik ile arası iyi olması, grup çalışmaların da etkili, disiplinli, bilgisayar programlarına kullanmaya yatın, yaratıcı, sorumluluk sahibi özellikleri aranmaktadır. Eğer ki sizin de inşaat mühendisi nasıl olunur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. İnşaat mühendisi nasıl olunur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da inşaat mühendisliği kaç yıl yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Nazofarenks Hastalığı Nedir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed