Güneşin Faydaları Nelerdir? Güneşin Zararları Nelerdir? Güneşe çıkarken nelere dikkat edilmeli? Hakkında tüm merak edilenleri yazımızda derledik.
Güneşin Faydaları Nelerdir? Güneşin Zararları Nelerdir?
Güneş ışınlarının hem faydası, hemde zararı olduğunu hepimiz biliyoruz. Güneş tüm canlılar için hayat kaynağıdır. Kemik sağlığını korumak, iyileştirmek vede enerji depolanmasını sağlamak, iştahı dengelemek gibi tüm olumlu yanları bulunmaktadır. Olumlu yanlarının birde olumsuz yanları bulunmakta. Yazımızın içeriğin de siz değerli dostlarımız için, güneşin zararları vede güneşe çıkarken nelere dikkat edilmeli? Sorularının cevaplarını ayrıntılı olarak düzenleyip hazırladık. Yazımızın devamına giderek çocukları güneşten koruma yöntemleri ve bebekleri güneşten koruma yöntemlerine ulaşabilirsiniz. Peki güneşin faydaları nelerdir?
Güneşin D vitamini sentezlenmesinden, çocukların kemik gelişiminde vede cilt sağlığının iyileştirilmesine kadar bir çok etkisi vardır. Yalnız vücuda enerji veren, cildin ise bronzlaşarak daha parlak vede gergin görünmesini sağlayan güneş ışınlarının, ozon tabakasının incelmesi ile birlikte tehlikeli olmaya başladığı da akıllardan çıkarılmamalı. Güneş ışınlarından faydalanırken, koruyucu ürünler kullanılması gerekmektedir. Sıcak havalarda güneş çarpması, cilt yanıkları, sıcak bunalımı, su kaybı gibi olumsuz durumlar ile karşılaşmamak için vücudunuzdaki ısı artışına dikkat etmeli ve kendinizi serinletmeli, ter yolu ile su vede tuz gibi maddeleri kaybettiğiniz de bunları da geri kazanılmasını sağlamalısınız. Siz de yazımızın devamına giderek güneş ışınlarının zararları vede güneş ışınlarının faydalarını ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.
Güneş Işınlarının Zararları Nelerdir?
Güneşin Faydaları
Üzeriniz de açık renk, ince, pamuklu giysiler bulunsa da mutlaka güneş koruyucu krem tercih etmelisiniz. Güneşte vede sıcak havada yoğun sıcak ve terlemenin etkisi ile sıcak bunalımı yaşamamak için sıvı alınmalı. Güneşlenme için sabah 10:00 ila 10:30, öğleden sonra da 16:00 ila 17:00 saatleri arasını tercih edebilirsiniz. Etkili güneş koruması için güneş koruyucu kremini iki saatte bir yenilemeyi unutmayın. Sıcak çarpmasından vede gözlerinizi güneşten korumak adına şapka vede güneş gözlüğü tercih etmelisiniz. Ultraviyole ışınlarından korunmak için, bulutlu havalarda da güneş koruyucu kremler tercih etmelisiniz.
Güneşin Zararları
Çocuklar da ortaya çıkan güneş yanıkları kalıcı hücre zararlarına neden olabilmektedir. Ultraviyole ışınları, sıcak hava vede yüksek nem nedeni ile güneş yanıkları, sıcak çarpması, sıcak bunalımı, cilt kanserleri vede katarakt oluşumu yaşanabilir. Yetişkinlere vede çocuklara göre daha az terleyen bebekler sıcak basmalarına vede su kaybına karşı daha hassas olmaktadır. Uzun süre güneşlenme, güneş lekelerine neden olabilir. Beyaz tenli vede cildi ince kişiler de, esmer vede kalın ciltli kişilere göre güneşin zararları daha fazla olur. Sıcak çarpması yüksek ateş, sık solunum, çarpıntı, ciltte kuruluk vede kırmızılık, şiddetli baş ağrısı, bulantı, şuur kaybı vede kusma gibi belirtiler ile kendini göstere bilmektedir.
Bebek ve Çocukları Güneşten Koruma Yöntemleri
Bebek vede çocukları güneşe çıkarırken mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı bilmeniz gerekenler bulunmaktadır. Tamamı pamuklu, hafif vede bol giysiler tercih edilmeli. 50+ SPF güneş koruyucular mutlaka kullanılmalı. En önemli aksesuarları geniş kenarlı şapka vede güneş gözlüğü tercih edilmelidir. Bebek ve çocukları uzun süre güneş ışığına maruz bırakmayın. Yeteri kadar sıvı takviyesi aldıklarından mutlaka emin olun. Güneş kreminin gözler ile temasını engelleyin. Terleme, yüzme vede kurulanma sonrası güneş koruyucu kremini mutlaka tekrar sürün. Güneş ışığının dik geldiği saatler de bebek ve çocukları dışarı çıkarmayın. Mutlaka gölge alanları vede serin mekanları kullanmayı tercih edin.
Güneşin Faydaları Nelerdir, bebek vede çocuklar güneş ışınlarına karşı oldukça daha hassastır. Ciddi güneş yanıklarından vede ileri ki yaşlarda meydana gelebilecek güneş lekelerinden korunmak için mutlaka gerekli tedbirleri önceden almanız daha doğru olacaktır. Eğer ki sizin de güneşin faydaları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Güneşin faydaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da güneşin faydaları ve güneşin zararları yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kıl Kurdu Belirtileri Nelerdir?