Geçici Dövme Ne Kadar Süre Dayanır? Geçici Dövme İz Bırakır Mı? Hint kınası geçici dövme ne kadar süre dayanır? İle ilgili bilinmesi gerekenler yazımızda.
Geçici Dövme Ne Kadar Süre Dayanır? Geçici Dövme İz Bırakır Mı?
Vücut aksesuarı olan geçici dövmeler, bin yıllardır yapılmaktadır. Önceleri ilkel yöntemler ile vücuda işlense de, günümüz de gelişen teknolojilerle geçici dövme yapmak vede yaptırmak oldukça kolaydır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için geçici dövme iz bırakır mı? ve hint kınası geçici dövme ne kadar süre dayanır? İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Geçici dövme ne kadar süre dayanır?
Eğlence amaçlı yapılan, yapıştırmalı dövmeler 3 ila 7 gün içinde bir kalıcılığı bulunmaktadır. Çizim vede tasarım konusun da, iyi olan herkes evde kendine geçici dövme uygulaması yapabilmektedir. Evde yapılacak geçici dövme çeşitleri arasında; şablon dövmesi, eyeliner dövmesi, kağıt dövme vede dövme kalemi ile yapılan geçici dövmeler olmaktadır. Bu tarz geçici dövmelerin, kalıcılığı vücut bölgesine, cilt tipine vede yıkama sayısına göre değişiklik göstermektedir. Evde uygulanan geçici dövmelerin yaklaşık olarak 1 ila 2 gün kalıcılığı bulunmaktadır. Eğer dövmenin daha kalıcı olmasını istiyorsanız, dövme bölgesini aşırı ovalamaktan vede dokunmaktan kaçınmalısınız. Yazımızın devamına giderek geçici dövme iz bırakır mı? ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.
Geçici Dövme Silinir Mi?
Geçici Dövme İz Bırakır Mı?
Geçici dövmelerin nerede ise hepsi kolaylıkla silinebilir. Herhangi bir iz bırakma gibi durumu yoktur. Evde kendiniz uyguladığınız dövmeleri vede hint kınasından yapılan dövmeleri yağ vede tuz ile ovalayarak kolaylıkla silebilirsiniz. Bu işlem için yağın vücudunuz da 10 dakika bekletilmesiyle silme işlemini daha kolay hale getirebilirsiniz. Hint kınasından yapılan geçici dövmeler, ucuz vede hızlı uygulandığı için en çok tercih edilen geçici dövmeler arasındadır. Kullanımına vede yaptırdığınız bölgeye göre ortalama 2 hafta ile 4 hafta arasında kalıcılığı vardır. Eğer ki elinize yaptırıp, sürekli olarak yıkarsanız 2 günde tamamen kaybolur. Bu nedenle hint kınası geçici dövmenin kalıcılığı kişiden kişiye de değişiklik gösterir. İlk 3 ila 5 gün ilk yapıldığı gün gibi kalır iken, daha sonra solma işlemi başlamaktadır. Bu solma işlemi 1 aya kadar uzayabilmektedir. 14 gün sonunda, o kadar solmuş olur ki, muhtemelen daha fazla vücutta kalmasınız istemeyeceksiniz. Kalıcılığı dışında, hint kınasının en çok zararı tartışılmaktadır. Eğer hint kınası yaptırmayı düşünüyor iseniz, organik hint kınalarını tercih etmelisiniz. Hint kınaları genel olarak vücuda zararlı olan, gümüş nitrat maddesi barındırmaktadır. Hint kınası içinde ki, bir maddeye alerjiniz bulunuyor ise, vücudunuza kalıcı hasar verebilmektedir.
Mikropigmentasyon geçici dövme yöntemi kısaca kalıcı makyaj uygulaması olarak bilinmektedir. Kalıcı makyaj uygulamasın da tercih edilen mikropigmentasyon işlemi ile geçici dövme yaptırmak da mümkündür. Bu yöntem diğer geçici dövme uygulamaları gibi, kolay kolay kaybolmayan yapıdadır. Çünkü bir çıkartma ya da boya kullanarak uygulanmaz. Doğal pigmentlerin deri altına sabitlendiği geçici dövmelerin ömrü, dövmenin yapıldığı cilt tabakasının yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Çoğunlukla bu süre 5 ila 10 yıl olmaktadır. Herhangi bir sildirme işlemi uygulanmadığında, geçici dövme vücudunuz da 10 yıla kadar kalıcılığını korur.
Geçici Dövmeler Vücutta Ne Kadar Süre Kalır?
Genellikle kaşlara yapılan mikropigmentasyon işlemi için 2 yıllık kalıcılık biçilir. Daha önce kaşların mikropigmentasyon işlemi uygulatan kişilerin yorumlarına göre de, 2 yıl canlı, 2 yıl soluk renk de kalıcılığını koruduğu belirtilmektedir. Geçici dövme işlemin de tercih edilen doğal pigmentler daha kalıcı olduğundan, bu süreyi 5 yıl canlı, 5 yıl soluk kalıcılık olarak değerlendirebilirsiniz.
Ephemeral dövme mürekkebi, 2016 yılın da NYU öğrencilerinin kurduğu firma tarafından üretilmektedir. 2017 yılında ise piyasaya sürülmüştür. Ephemeral dövme, normal de tercih edilen kalıcı dövme makineleri ile yapılıyor vede insan vücudun da 1 yıla kadar kalabilmektedir. Kalıcı olan standart dövmeler de, mürekkep moleküllerinin vücudun hücrelerince kolaylık ile atılamamasının nedeni, canlı hücrelere yakın başlıklara yerleştirilmiş olmalarından dolayıdır. Ephemeral maddesi ile yapılan dövmelerde ise, küçük moleküllerin vücut tarafından atılması oldukça kolaydır. Bu süre ise 6 ay ile 1 yıl arasında değişik göstermektedir.
Geçici Dövme Ne Kadar Süre Dayanır, geçici dövmeler ortalama olarak 1 ile 2 hafta sonrasın da kendiliğinden silinmeye başlamaktadır. Eğer ki desenli bölge su vede güneş ışığı ile çok fazla temas etmeyen bir yüzey de ise, bu süre uzayabilmektedir. Eğer ki sizin de geçici dövme ne kadar süre dayanır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Geçici dövme ne kadar süre dayanır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla da paylaşarak, arkadaşlarınızı da geçici dövme ne kadar süre dayanır yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kirpik Lifting Ne Kadar Kalıcı?