Ev Bitkileri Neden Kurur? Çiçeklerin Canlanması İçin Ne Yapmak Lazım? Kuruyan bitkiler nasıl canlandırılır? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler.
Ev Bitkileri Neden Kurur? Çiçeklerin Canlanması İçin Ne Yapmak Lazım?
Evde duran bitkilerin bir süre sonra canlılığını kaybetmesi, doğru gitmeyen bir şeyler olduğunun işaretidir. Bitkilerin kurumasında dört ana neden bulunmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için kuruyan bitkiler nasıl canlandırılır? ve çiçeklerin canlanması için ne yapmak lazım? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilir ve paylaşabilirsiniz. Peki Ev bitkileri neden korur?
Saksı bitkilerinin solup yapraklarını dökmesinin vede ölmesinin nedenleri arasında aşırı fazla sulamak gelmektedir. Aşırı sulama bitkilerin köklerini çürüttüğünden, yapraklar dökülür vede bitki sanki kurumuş vede susuz kalmış gibi sararmaya başlamaktadır. Çiçekleri canlandırmak için; kuru maya ile yapılabilir. Kuru maya hemen, her evde bulunan malzemedir. Evde olmasa da, uygun fiyat ile marketlerden satın alınabilir. Hamur işlerinin olmazsa olmazı kuru maya, bitki vede çiçeklerin kısa süre içinde canlı vede sağlıklı görünmesine destek vermektedir. Solmuş vede ölmüş olan saksı bitkiler canlandırmanın farklı yöntemi de buz vede sıcak su tekniğidir. Bitkilerin köklerine yeterli miktar da buz koyun. Sonra buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklar ile tekrarlayarak, kurumuş saksı çiçeklerini canlandırabilirsiniz. Yazımızın devamına giderek ev bitkileri neden ölür, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Kuruyan Bitkiler Nasıl Canlandırılır?
Ev Bitkileri Neden Ölür?
Bitkileriniz de yumuşak ve sararan yapraklar görünüyorsa çok fazla su verdiğinizin işaretidir. Bunun için özellikle rutubetli ya da ıslak olan toprağı bulunuyorsa, daha az su vermelisiniz. Bitkinin bulunduğu saksının altında, drenaj deliklerinin bulunup bulunmadığını kontrol edin. Koyduğunuz su dışarı çıkmadığı için bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Bitkileriniz de kahverengi vede kuru yapraklar varsa, yeterli su vermediğiniz anlamına gelir. Bunun için vermiş olduğunuz suyun drenaj deliklerinden dışarıya çıkıncaya kadar sulama yapmalısınız. Toprak kuruduğunda bu işlemi yapın. Yalnız aşırıya kaçmamaya dikkat edin.
Bitikleriniz de ince vede küçük böcekler görüyorsanız, bunun nedeni akarlardır. Genellik ile bitkilere saldıran, üç zararlı akarlar vardır. Bu böceklerin istila ettiği, bitkiyi mutlaka diğer bitkilerinizden ayırın. Basit vede organik zararlı mücadele çözeltisi için, alkolü su ile inceltin vede tüm yaprakları vede zararlıları hafta da en az üç defa, hafta boyunca yavaşça silin. Bitkiyi daha fazla zarar görmesini önlemek adına, çözümü uygularken güneş ışığından uzak vede ısıtın. Bir çay kaşığı alkolü, küçük bitkiler için iki bardak su ile karıştırın. Daha büyük olan bitkiler için, bir litre suyun içine yarım bardak fazla alkol ilave edin.
Bitkileri Canlandırmak İçin Öneriler
Bitkinizin yorgun yaprakları vede saksı da düşük toprak seviyeleri görüyorsanız, bunun nedeni düşük beslenmeden dolayıdır. Bunun için saksıdaki bitkiler sınırlı miktar da toprakta yaşarlar vede bu topraktaki besinler zaman içinde kaybolur. Bir bitkiyi her suladığınız da, toprak bir miktar akar gider. Bitkinizin beslenmesi adına, doğal alterntiflerinden birini uygulayın. Çay yaprakları ya da kahve telvesini toprağa serpin. En basit alternatif, taze saksı tozu ilave etmektir. Bitkinizi saksıdan toprağı ile çıkarın, saksının altına biraz toprak ilave edin vede bitkiyi yeniden saksıya oturtun.
Ev Bitkileri Neden Kurur, bitkileri canlandırmak ve güzel görünümde tutmak için yeterli ve günlük olarak sulamanızı ihmal etmeyin. Bitkilerin bakımı oldukça önemlidir. Eğer ki ertelerseniz kurur vede ölürler. Bu yüzden günlük olarak bakımlarını yapmayı ihmal etmeyin. Eğer ki sizin de ev bitkileri neden kurur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Ev bitkileri neden kurur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da bitkileri canlandırmak için öneriler, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; İşitme Testi Yüzde Kaç Olmalı?