Erkeklerde Ergenlik Dönemi Belirtileri Nelerdir? Ergenlik Dönemi Belirtileri, Çocuklarda Ergenlik Dönemi Özellikleri Nelerdir? Hakkında merak edilenler…
Erkeklerde Ergenlik Dönemi Belirtileri Nelerdir? Ergenlik Dönemi Belirtileri
Erkeklerde ergenlik dönemi belirtileri nelerdir, ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına aldık. Ergenlik dönemi belirtileri hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Çocuklarda ergenlik dönemi özellikleri ve çocuklarda ergenlik dönemi değişimleri ile ilgili sorulara sayfamızdan yardım alarak bulabilirsiniz. Peki erkeklerde ergenlik dönemi belirtileri nelerdir? Detayları ile yazımızda paylaştık.
Ergenlik dönemi, ister erken olsun ister geç herkesin eninde sonunda yaşayacağı dönemlerdendir. Bu süreç sağlıklı büyüme vede gelişimin doğal parçası olmaktadır. Çocukluktan erişkinliğe geçiş evresi olarak nitelendirilen bu dönem, cinsiyete özgü bedensel vede ruhsal değişimlerin belirgin olarak görüldüğü vede üreme fonksiyonlarının kazanıldığı evrelerden olmaktadır. Ergenlik dönemi, kız ve erkeklerde farklı yaş aralıklarına göre girilmektedir. Yalnız bu durum aslında çocuğun yaşı ile alakalı değil, kemik yaşı ile bağlantılıdır. Kız çocuklarda bu durum kemik yaşı 10 yaşını bulurken, erkek çocuklarında daha geç yani 11 yaşı bulmaktadır. Her çocuk ergenlik dönemini farklı boyutlarda atlatmaktadır. Kimi çocuk ruhsal değişimlerden dolayı farklılık göstermekte, kimisi hafif düzeyde atlatmaktadır. Sizde yazımızın içeriğin de ergenlik dönemi belirtileri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
KIZ ÇOCUKLARDA ERGENLİK DÖNEMİ BELİRTİLERİ NELERDİR?
ERGENLİK DÖNEMİ NASIL ANLAŞILIR?
Bu süreçte çocukluk döneminin bittiğini ve ergenliğe geçiş dönemini kolaylıkla fark etmeniz aileleri sıkıntılı günler beklemektedir. Uzman hekimler bu konu ile ilgili biyolojik sonunda ise sosyal değişimlerin olduğunu belirtmektedir. 10 ile 12’li yaşındaki kızlarda başlayan ergenlik dönemi 20’li yaşlara kadar sürerken erkeklerde daha geç yaşlarda başlayıp daha geç bitmektedir. Bu durum ergenlik döneminin başında hızlı değişimlerden dolayı erkekler kız çocuklarına göre daha ufak tefek görünmekte vede daha çocuksu hareketler sergilemektedir.
Bir çok anne adayı kız çocuklarının ergenliğe girmesini adet görmesi ile yorumlamaktadır. Yalnız kızlardaki adet olma durumu ergenliğin başlangıcı değil, tamamlanmasıdır. Kız çocuklarında yaklaşık olarak 10 ile 11 yaş civarında görülen ergenlik, vücutta tüylenme görülmesi vede göğüslerinin büyümesi ile başlamaktadır. Kız çocuğu vücudunun gerek bedensel gerek ise ruhsal anlamda kadın kimliğine bürünmesinin ön adımı olarak bilinen ergenlikte kız çocuklarındaki bazı değişik belirtilerde bulunmaktadır. Bunlar ise, tüy çıkması, göğüslerin büyümesi, cilt problemleri, akıntı gelmesi. Ergenlik dönemi erkek vede kız çocuklarında farklı yaşlarda başlamaktadır. Kızlarda 9 ile 13 yaşları arasında başlayıp 21 yaşına kadar devam etmektedir. Ergenlik dönemi her kişide aynı yaşta olacak diye kural yok, bu yüzden kişiye göre farklılık göstermektedir. Ergenlik dönemi yaşının değişken olduğunu asla unutmayın.
Erkeklerde ergenlik dönemi yaşı 10 ile 15 yaş grubunu kapsamaktadır. Kız çocuklarına göre daha baskın vede net görülen bedensel değişimlerin en önemli nedeni ise hipofizden kaynaklıdır. Hormonlar üzerindeki denge için çok önemli olan bu durum ise ergenlik dönemi öncesinde erkeklerde kemiklerin büyümesine neden olmaktadır.
ERGENLİK DÖNEMİNDE NASIL BESLENİLMELİ?
ERKEKLER ERGENLİĞE KAÇ YAŞINDA GİRER?
Kız çocuklarına göre daha geç vakit ergenliğe giren erkekler 10 ile 15 yaşları arasında ergen olmaktadır. Erkeklerde ergenlik döneminin 25 yaşına kadar uzayabileceği de bilinmelidir. Ergenlik dönemindeki kızların vede erkeklerin vücutlarındaki yağ oranları birbirinden farklı vede bu dönemdeki kişiler enerjik olmaya daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Genç kızlarda menstrual döngünün oluşması ile birlikte demir eksikliği görülmektedir. Bu vede bunun gibi beslenme sorunlarının görülmemesi için bazı noktalara da dikkat etmek gerekir. Dikkat edilmesi bazı noktaları sizler için aşağıda sıraladık.
– Kahvaltı yapılmadan dışarı çıkılmamalı.
– Demir bakımından zengin olan, et grubu, yumurta, kuru baklagiller vede tam tahıllar tüketilmelidir.
– Her gün en az 2 lt su tüketilmeli.
– Ara öğünlerde iştahın artmaması için metabolizmanın hızlanması vede insülin dengesi sağlanmalı.
– Fast-food tarzı yemekler tüketilmemeye özen gösterilmeli.
– Her gün düzenli olarak 4 porsiyon süt vede süt ürünleri vücuda alınmalı.
Erkeklerde Ergenlik Dönemi Belirtileri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız erkeklerde ergenlik dönemi ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Sizin de eğer ki erkeklerde ergenlik dönemi belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Erkeklerde ergenlik dönemi belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak erkeklerde ergenlik dönemi yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; En Basit Doğal Dudak Nasıl Dolgunlaştırılır?