Eller Ne Zaman Yıkanmalı?

Eller Ne Zaman Yıkanmalı? El Yıkama Hangi Hastalıkları Önler? Bir çok kişi el yıkama da hatalar yapmakta, hangi durumlar da eller yıkanmalı yazımızda…

Eller Ne Zaman Yıkanmalı? El Yıkama Hangi Hastalıkları Önler?

Eller Ne Zaman Yıkanmalı
Sayfa İçeriği: Eller Ne Zaman Yıkanmalı, El Yıkama Hangi Hastalıkları Önler, Elleri Yıkamanız Gereken Durumlar, Doğru El Yıkama Tekniği Nedir, El Yıkama Tekniği, El Nasıl Yıkanır, Eller Ne Zaman Yıkanmalıdır, El Yıkama Slayt Hijyenik El Yıkama Aşamaları, El Yıkama Hangi Hastalıkları Önler, Sosyal El Yıkama, El Yıkama Teknikleri

Eller ne zaman yıkanmalı ile ilgili bilmeniz gerekenleri vede el yıkama hangi hastalıkları önler? hakkında bilgileri yazımızın devamından ulaşabilirsiniz. El yıkama alışkanlığınızı hangi durumlar da yaptığınızı vede ne zaman eller yıkanmalı olduğu konusunda bilginiz yoksa, yazımızdan öğrenebilirsiniz. Enfeksiyon virüsü değişen havalar ile birlikte hastalıklara yakalanma oranını da etkilemekte. Bu sebeple insanlar, kişisel bakımına daha çok önem vermesi gerekmektedir. Kişilerin en önemli kişisel bakımları ise el yıkmalarıdır.

İnsanlar bir çok toplu ortamlar da bulundukları için, enfeksiyon virüsüne yakalanmaları oldukça yüksektir. Uzmanların ise kişilerin düzenli olarak el yıkama alışkanlıkları edinmeleri gerektiğini belirtmektedir. 15 Ekim dünya el yıkama günü ise kişisel bakımın en önemlisi olan el yıkamanın önemi vurgulandı. Hastalık virüslerinin el yolu ile vücuda girme oranları %70’dır. Bu durumu engellemenin en basit vede kolay yolu ise elleri gerekli durumlar da yıkamaktır. El hijyeni insan vücudu için önemlidir. O yüzden elleri düzenli olarak, mümkün olduğunca sık sık yıkamak gerekmektedir.

ELLERİ YIKAMANIZ GEREKEN DURUMLAR

Okul, çalışma ortamları vede toplu taşıma da eller sık sık dezenfekte edilmelidir.

Eller hayvanlara temas edildikten sonra yıkanmalıdır.

Çöp sonrası eller sabunla güzelce yıkanmalıdır.

Üst solunum yolları sırasında, görülen hapşırma yada öksürme ile elleri ağızı kapattıktan sonra mutlaka sabunla yıkanmalıdır.

Yemeğe oturmadan önce vede yemekten hemen sonra eller güzelce yıkanmalıdır. Çünkü öncesi hava yada temas yolu ile ellere bulaşmış olan virüslerden dezenfekte ederek bunların ağız yolu ile vücuda girilmesi engellenir.

Tezgahtaki, kırmızı et, yumurta, tavuk vede balık gibi gıdalara dokunulduğunda eller güzelce yıkanılmalı. Çünkü bu gibi durumlar da gıdalarda et yiyen bakterilerin olma ihtimali vede bu bakterinin vücuda girmesini engellemek amaçlı eller yıkanmalıdır.

Tuvalete girmeden önce vede tuvaleti kullandıktan sonra eller sabunla güzelce dezenfekte edilir. Çünkü ellerdeki virüsler makat yada anal yoluyla vücuda girebilmektedir. Bağırsak vede mantar rahatsızlıklarına sebep olabilmekte.

DOĞRU EL YIKAMA TEKNİĞİ NEDİR?

Ellerinizi yıkamaya başlamadan önce, ellerinizi ılık su iie yıkayın daha sonra ise sabunla 30 saniye kadar ellerinizi parmak aralarını da iyice ovalayın. Su ile duruladıktan eviniz de kişisel havlu ile toplu yerlerde ise kağıt havlu ile durulayın. El yıkama alışkanlığınızı düzenli olarak yaparsanız zaten, belli süre sonra her zaman yıkama ihtiyaçı duyar vede hep aklınıza gelir yıkamadan edemezsiniz. O yüzden temizliğiniz vede hastalıklardan uzak bir yaşam için ellerinizi her zaman yıkamayı unutmayın.

Eller Ne Zaman Yıkanmalı, yazımız da hazırlamış olduğumuz eller ne zaman yıkanmalı? vede doğru el yıkama tekniği nedir? ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. Sizin de eğerki eller ne zaman yıkanmalı yazımız hakkında sormak istediğiniz sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Eller ne zaman yıkanmalı sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak sayfamızdan haberdar olmalarını sağlayabilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Sarımsak Yutmak Ne İşe Yarar?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed