Elektronik Teknolojisi Bölümü Nedir?

Elektronik Teknolojisi Bölümü Nedir? Elektronik Teknolojisi Bölümü Dersleri, Elektronik teknolojisi mezunu ne iş yapar? İle ilgili bilmeniz gereken bilgiler.

Elektronik Teknolojisi Bölümü Nedir? Elektronik Teknolojisi Bölümü Dersleri

Elektronik Teknolojisi Bölümü Nedir
Sayfa İçeriği: Elektronik Teknolojisi Bölümü Nedir

Bilgisayar dünyasından, mutfak robotuna kadar akla gelebilecek, her türlü elektronik cihazın üretim, bakım ve onarım aşamalarında görev yapabilecek nitelikli teknikerler yetiştirmeyi amaçlayan programa elektronik teknolojisi denmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için elektronik teknolojisi bölümü dersleri vede elektronik teknolojisi mezunu ne iş yapar? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Elektronik teknolojisi bölümü nedir?

Elektronik teknolojisi bölümü, üniversite sınavından sonra, tercih edilecek okulların elektronik teknolojisi taban puanları incelenerek seçim yapılabilmektedir. Her meslekte olduğu gibi, elektronik bölümünde de alana yönelik ilgili oldukça önemli olmaktadır. Elektronik teknolojisi bölümünden başarı ile mezun olan öğrenciler, endüstride otomasyon, endüstriyel elektronik vede cihazlar ile ilgili süreçler de görev almaktadır. Araştırma geliştirme, üretim, bakım, onarım yapan her türlü firma da çalışmaları mümkün olmaktadır. Gerek özel sektör de, gerek ise kamu da elektronik teknolojisi iş imkanları vardır. Elektronik teknolojisi 2 yılık ön lisans programıdır. Elektronik teknolojisi bölümünden, mezun olup bu alan da kendini daha da geliştirmek isteyenler dikey geçiş sınavına girebilir. Dikey geçiş sınavı her yıl ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Bu sınavdan başarılı sonuç elde edenler; Fen fakülteleri, mühendislik, havacılık ve uzay bilimlerinin ilgili bölümlerine geçiş yapabilir. Yazımızın devamına giderek elektronik tekonolojisi bölümü ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Elektronik Teknolojisi Mezunu Ne İş Yapar?

Elektronik Teknolojisi Bölümü Dersleri

Elektrik tesisatları,
Meslek etiği,
Mikrodenetleyicili sistemler,
Akıllı bina teknolojisi,
Veri iletim protokolleri,
Ev cihazları,
Algoritmalar,
Endüstriye dayalı öğretim ve staj,
Elektronik sistemlerin analizi vede tasarımı,
Elektronik sistemler de arıza analizi,
Yabancı dil,
Otomatik kontrol,
İletişim,
Matematik,
Güç elektroniği,
Elektronik,
Elektroniğe giriş,
Devre teorisi.

Elektronik Teknolojisi Bölümde Geçiş Yapılabilecek Bölümler

Bilgisayar ve Öğretim teknolojileri öğretmenliği,
Havacılık elektrik ve Elektroniği,
Enerji sistemleri mühendisliği,
Uzay bilimleri ve teknolojileri,
Fizik,
Elektrik, Elektronik mühendisliği,
Meteoroloji mühendisliği,
Fizik mühendisliği,
Uzay mühendisliği,
Endüstri mühendisliği,
Enerji yönetimi,
Kontrol ve otomasyon mühendisliği,
Uçak elektrik, elektronik,
Elektronik mühendisliği,
Endüstri ve sistem mühendisliği,
Elektrik mühendisliği,
Elektronik ve haberleşme mühendisliği.

Elektronik teknolojisi bölümün de okuyanlar, elektronik ile ilgili matematik ve algoritma gibi temel dersleri öğrenmektedir. Eğitim boyunca temel dersler dışında, pek çok uygulamalı dersler de gösterilmektedir. Meslek hayatın da karşılaşılacak bir çok durum için, uygulamalı dersler de işlenmektedir. Bu dersler mezun olduktan sonraki çalışma hayatında oldukça fayda sağlamaktadır. Temel ve uygulamalı derslerin pekiştirilmesi için, zorunlu staj programları vardır. Stajları başarı ile tamamlayan öğrenciler mezun olmaktadır. Elektronik teknolojisi bölümün de öğrenciler, 4 yarıyıl boyunca yukarıda sunmuş olduğumuz derslerden sorumlu tutulmaktadır.

Elektronik Tekonolojisi Bölümü İş Olanakları Nelerdir?

Elektronik teknolojisi bölümü mezunların elektronik teknikleri vede elektronik teknolojisi teknikeri unvanını kazandıkları belirtilebilmektedir. Elektronik teknikeri, her türlü elektronik cihazın üretimin de görev alabilmektedir. Bu elektronik ürünlerin ilgili satış departmanların da çalışabilir. Teknik servisler de çalışarak, elektronik cihazların montaj, bakım ve onarım işlemlerini yapabilir. Müşterilere elektronik cihazların nasıl kullanılacağına yönelik bilgi verirler. Kendisine bildirilen arızaların nedeni belirler. Kendi bilgisi ve yetkisi çerçevesinde uygun malzemeler ile arızaya müdahale ederek sorunu halleder.

Elektronik Tekonolojisi Bölümü İş Olanakları

Güvenlik sistemleri imalatı yapan firmalar,
Elektronik cihazlar ve beyaz eşya üreten firmalar,
Türkiye vagon sanayii,
Devlet demir yolları,
Makine ve kimya endüstrisi,
Meteoroloji genel müdürlüğü,
Elektronik tasarım büroları,
Teknik servisler.

Elektronik teknolojisi bölümünden, başarılı biçimde mezun olanların bir çok çalışma alanı vardır. Devlette çalışmak isteyen mezunların kamu personeli seçme sınavına girmeleri lazım. Bu sınavdan yeterli puanı alanlar, çeşitli kamu kuruluşlarına atanarak çalışmaya başlayabilir. Özel sektör de ise elektronik ve elektrik ile ilgili bir çok şirkette iş bulmak kolaydır. Mezunlar kendi işletmelerini kurma imkanına da sahip olurlar.

Elektronik Teknolojisi Bölümü Nedir, elektronik teknolojisi bölümü, elektronik teknikleri maaşları 2022 yılında alınan en düşük maaş 5.200 TL, alınan ortalama maaş 6.500 TL, alınan en yüksek maaş da 11.000 TL olarak güncellenmiştir. Eğer ki sizin de Elektronik teknolojisi bölümü nedir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Elektronik teknolojisi bölümü nedir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da elektronik teknolojisi bölümü dersleri, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Nefroloji Nedir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed