Dondurucuda Et Nasıl Saklanır? Buzlukta Et Ne Kadar Süre Saklanır? Kırmızı et buzlukta ne kadar süre saklanır? Hakkında merak edilenleri bulabilirsiniz.
Dondurucuda Et Nasıl Saklanır? Buzlukta Et Ne Kadar Süre Saklanır?
Etlerin buzlukta ve dondurucu da nasıl saklanır ile ilgili bazı bilgileri sizler için yazımızın içeriğin de derleyip hazırladık. Siz de yazımızın devamına giderek buzlukta et ne kadar süre saklanır? ve kırmızı et buzlukta ne kadar süre saklanır? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Dondurucuda et nasıl saklanır?
Kıyma olarak yaptırdığınız etleri buzluk da uzun süre saklamak için, ilk önce ayrı olarak buzdolabı poşetlerine güzelce koymanız gerekmektedir. Böylece yemek yapacağınız zaman tek poşet alarak kullanmış olursunuz. Buzlukta üst üstte yerleştirmiş olduğunuz kıymaların raf ömrü yaklaşık olarak 5 ila 8 aydır. Kuşbaşı olarak hazırlattığınız etleri tek kullanımlık olacak şekil de poşetlere koyduktan sonra dondurucuya koyabilirsiniz. Kuşbaşı etlerin doğranmış buzlukta saklama süresi yaklaşık 12 aydır. Kurbanlıktan çıkan kemikleri değerlendirmek için, öncelik ile fırın da kızartın. Sonra soğuması için bekleyin. Kemikler soğuduktan sonra sağlam poşetlere koyarak dondurucuya yerleştire bilirsiniz. Daha sonra yemeklere vede çorbalara kullanarak ortaya çok lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Buzlukta kemikleri saklama ömrü yaklaşık olarak 8 aydır. Buzlukta saklamayı düşündüğünüz büyük parça etleri inceltmek isterseniz dövme bıçağı ile biraz dövebilirsiniz. Dövdükten sonra buzdolabı poşetlerine güzelce yerleştirin vede buzluğa yerleştirin. Parça etlerin saklama süresi ise yaklaşık olarak 10 aydır. Kurban bayramın da ayrılmış etleri çektirip, köfte olarak buzlukta saklamak için, bir plastik kaba veya var ise plastik tabağa tek tek dizin. Dizdikten sonra kapağını kapatın vede buzluğa yerleştirin. Siz de yazımızın devamına giderek dondurucuda et nasıl saklanır öğrenebilirsiniz.
Buzlukta Et Nasıl Saklanır?
Dondurucuda Et Saklama Yöntemleri
Kurban etleri taze vede sıcak olduğundan bir süre dinlendirdikten sonra buzluğa atmak daha doğru olmaktadır. Yeni kesilen etleri direk buzluğa atarsanız, etler çok hızlı şekil de bozula bilmektedir. Kurban da kesilen büyük parçaları iç kısımların da hemen donma gerçekleşmeyeceği için koymadan dışarıda gerektiği gibi orta parçalara ayırmalısınız. Dinlendirdikten sonra da buzluğa koyabilirsiniz. Taze olan eti buzluğa koymak, etin sertleşmesine vede tadının bozulmasına da neden olmaktadır. Etler yaklaşık olarak 12 saat sonra, etlerin dinlenip olgunlaştıktan sonra tüketmek lazım.
Dondurucuda Et Nasıl Saklanır, kurbanlık etin parçaları gerektiği gibi ayrıldıktan sonra, bozulmaması vede tazeliğini daha iyi koruması için buzlukta saklanması lazım. Eğer ki sizin de dondurucuda et nasıl saklanır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Dondurucuda et nasıl saklanır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da dondurucuda et saklama yöntemleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Cilt Soyulması Nasıl Geçer?