Doğalgaz Kaçağına Karşı Neler Yapılmalı?

Doğalgaz Kaçağına Karşı Neler Yapılmalı? Doğalgaz Kaçağı Önlemleri, Doğalgaz Kaçağı Anında Ne Yapılır? İle ilgili merak edilen önerileri hazırladık.

Doğalgaz Kaçağına Karşı Neler Yapılmalı? Doğalgaz Kaçağı Önlemleri

Doğalgaz Kaçağına Karşı Neler Yapılmalı
Sayfa İçeriği: Doğalgaz Kaçağına Karşı Neler Yapılmalı, Doğalgaz Kaçağı Önlemleri, Doğalgaz Kaçağı Anında Ne Yapılır, Doğalgaz Patlamasına Karşı Alınacak Önlemler, Doğalgaz Kaçağı Olduğunda Neler Yapılmalıdır, Gaz Kaçağında Neler Yapılır, Doğalgaz Kaçağında Yapılacak Önlemler

Doğalgaz kaçağına karşı neler yapılmalı ile ilgili bilinmesi gereken bazı pratik bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına aldık. Doğalgaz kaçağı önlemleri hakkında merak ettiklerinizi yazımızın devamına giderek maddeler halinde bulabilirsiniz. Doğalgaz kaçağı sırasında yapılması gerekenler vede doğalgaz kaçağı anında ne yapılır? Sorularının cevaplarına sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Peki doğalgaz kaçağına karşı neler yapılmalı? Detayları ile yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Doğalgaz bulunan her evde gaz alarm cihazı bulunmalıdır. Doğalgaz kaçağı ihmallere gelmeyecek bir durum olduğundan tedbirler alınmalıdır. Gaz alarm cihazı doğalgaz borularının geçtiği yerlere, kazan dairesine ya da tavana takılmalıdır. Eğer gerekli görüldüğü hallerde banyo vede mutfağa da bir tane ara cihaz takılarak oluşabilecek kaçaklara karşı önlemler alınmalıdır. Sisteme termik emniyet armatürü ilave etmek emniyet açısından önem taşımaktadır. Bu armatür sistem yangın olayında kendiliğinden doğalgaz akışını otomatik kesmektedir. Sizde eğer doğalgaz kaçağı anında neler yapacağınız ile ilgili bilginiz yoksa yazımızın devamından gerekli ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

DOĞALGAZ PATLAMASINA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER

Doğalgaz için tavanın 20/30 cm aşağısına LPG için tabandan 20/30 cm yukarıya yerleştirin. Gaz alarm cihazlarının yanlış alarm vermesini engellemek için, cihazı kombiden 1/2 metre uzağa fırın vede ocaklardan 2/3 metre uzağa takılmalıdır.

DOĞALGAZ KAÇAĞI OLDUĞUNDA NELER YAPILMALIDIR?

DOĞALGAZ KAÇAĞI ANINDA NELER YAPILMALI?

Gaz kaçağı sırasında ilgili gaz dağıtım şirketini gaz kaçağı bulunmayan bir yerden 187 numaralı telefon numarasından arayarak bildirin.

Mümkün olduğunca hızlı şekilde tüm alevler söndürülmelidir. Söndürmemeyi ihmal ettiğiniz koşullarda kaçak tehlikesi daha fazla açığa çıkabilir.

Evde veya iş yerinde tüm gaz armatürleri kapatın vede o ortamda sigara ya da benzeri maddeleri içmekten kaçının.

Ortamı havalandırmak için tüm kapı vede pencereleri mutlaka açın.

Gaz kaçağı sırasında hiç bir elektrik zili kullanılmamalıdır. Çünkü doğalgaz kaçağı sırasında elektrik tehlikeyi de beraberinde getirebilmektedir.

Doğalgaz sayacından önceki küresel vana ya da girişteki ana kapatma vanası derhal kapatılmalıdır.

Elektrik düğmesi vede şalterler açıksa hemen kapatın. Eğer kapalı ise aynen öyle bırakın.

Gaz kokusu bulunan odalara açık alev ile girmekten kaçının.

Odalarda ya da ortamlarda hiç bir elektrik fişi prizden çekilmemelidir. Sabit bırakılan fiş her zaman için az tehlike arz etmektedir.

Ortamda ya da odalarda hiç bir kibrit ya da çakmak çakmayın. Ateş doğalgaza yakın yerlerde tehlike yaratacak madde olduğunu unutmayın.

Doğalgaz Kaçağına Karşı Neler Yapılmalı, yazımız da hazırladığımız doğalgaz kaçağı sırasında alınacak önlemleri öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki doğalgaz kaçağına karşı neler yapılmalı yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Doğalgaz kaçağına karşı neler yapılmalı, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2025 Kardesiz Blog Designed