Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Olur?

Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Olur? Barış Çiçeği Evde Nerede Durmalı?, Barış çiçeği suyu sever mi? Hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımızda derledik.

Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Olur? Barış Çiçeği Evde Nerede Durmalı?

Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Olur
Sayfa İçeriği: Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Olur

Yelken çiçeği olarakta bilinen, barış çiçeği hassas yapıdadır ve bakımı da olukça kolaydır. Yalnız bazı noktalara dikkat edilmesi lazım. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için barış çiçeği suyu sever mi? ve barış çiçeği evde nerede durmalı? İle ilgili sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Barış çiçeği bakımı nasıl olur?

Barış çiçeği sulanır iken, hep aynı ölçüde yapılmalıdır. Su oda sıcaklığında olmalıdır. Sulama imkan olduğunca aynı günlerde vede saatlerde yapılmalıdır. Barış çiçeği için en uygun çoğalma yöntemi kökten ayırmadır. Yalnız kökleri hassas bir bitki olduğundan, çok dikkatli olunması gerekmektedir. Çiçekten verim alabilmek için, toprak seçimi kadar saksıyı konumlandracağınız yer de oldukça önemlidir. Barış çiçeği, doğrudan güneş ışınlarını almayan ama yeterince aydınlık olan ortamlarda rahat şekilde yetişmektedir. Bu bitki hastalıkları rahatlıkla etkisiz hale getiren güçlü yapısı ile dikkat çekmektedir. Barış çiçeği bakımı sırasında göz önünde bulundurulması gereken, bazı püf noktalar vardır. Bu bitkinin sağlıklı biçimde gelişebilmesi için, yeterli miktarda su tüketmesi lazım. Bu bitkiyi yaz aylarında 2 günde 1 defa sulayabilirsiniz. Bu mevsimde bitki çok daha fazla suya ihtiyaç duymaktadır. Yazımızın devamına giderek barış çiçeği bakımı, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Barış Çiçeği Evde Nerede Durmalı?

Barış Çiçeği Bakımı

Barış çiçeği bakımında toprak seçimi oldukça önemlidir. Mineral açısından zengin topraklarda daha verimli büyüyen bu bitki için torflu vede lifli toprak tercih edilmelidir. Barış çiçeği, doğrudan güneş ışığı istemez, aydınlık ortamları sevmektedir. Bulunduğu yerin ideal ısısı da 10 ila 28 derece arasında olmalıdır. Sıcak havalarda nemli olmalıdır. Bunun için yapraklarına ara ara su püskürtülebilir. Kış mevsiminde de haftada 1 veya 2 kez sulama yeterlidir. Barış çiçeği, ilkhabar vede sonbahar döneminde çiçeklenmeye başlamaktadır. Bu nedenle daha az sulanabilir.

Barış Çiçeği Ömrü Ne Kadar
Barış Çiçeği Ömrü Ne Kadar

Bu bitkinin saksısının değişimi ise, 2 yılda bir yapılabilir. Kökleri hassas olduğundan, büyük saksıya alınmamalıdır. Saksı değşimi ilkbahar aylarında yapılabilir. Barış çiçeğinin, çiçeklenme dönemi ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Barış çiçeğini sular iken, toprağın nemine dikkat ederek kurumasını engellemek bakımın ilk şartıdır. Yaz ve kış aylarına göre, bitkiyi sulama rutininiz değşiklik göstermektedir. Yaz aylarında toprak kolay kuruduğundan, sulama sıklığını artırabilirsiniz. Kış aylarında da, haftada 1 veya 2 defa sulama yapmanız yeterlidir. Barış çiçeği bitkisi yer değiştirmeyi çok sevmez, bu neden ile yaklaşık olarak 2 ila 3 yılda bir saksısını değiştirmeniz bile yeterlidir.

Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Olur, barış çiçeğini çok az sulamak, bitkinin solup ölmesine neden olmaktadır. Barış çiçeğini sulamayı ihmal ederseniz, görünür bir şekilde solduğunu fark edebilirsiniz. Yalnız çok fazla su bitki için ölümcül olabilecek kök çürümesi hastalığına neden olabilmektedir. Haftada 1 defa, toprak kuruduğunda sulama yapılmalıdır. Eğer ki sizin de barış çiçeği bakımı nasıl olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Barış çiçeği bakımı nasıl olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da barış çiçeği bakımı nasıl olur, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Tükenmez Kalem Lekesi Çıkar Mı?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed