Arıtma Suyu Neden Bulanık Olur?

Arıtma Suyu Neden Bulanık Olur? Su Arıtma Cihazı Su Akıtıyor?, Su arıtma cihazı az su veriyor? Hakkında merak edilen bazı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Arıtma Suyu Neden Bulanık Olur? Su Arıtma Cihazı Su Akıtıyor?

Arıtma Suyu Neden Bulanık Olur
Sayfa İçeriği: Arıtma Suyu Neden Bulanık Olur

Sus arıtma cihazları, genellik ile herhangi sorun çıkarmadan uzun yıllar çalışabilmektedir. Su arıtma cihazını ilk kez kullanacaksanız ya da filtre kartuşlarından birini yeni değiştirdiyseniz, gider hattından ya da hava boşluğu musluğundan garip sesler gelebilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için su arıtma cihazı az su veriyor? ve su arıtma cihazı su akıtıyor? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Arıtma suyu neden bulanık olur?

Su arıtma cihazınızdan garip sesler gelmesi durumunda hemen endişeye kapılmanız gerek yok. Bu gibi durum, sistemden atılan havadan kaynaklanmaktadır. Yalnız bu sorun bir kaç günden uzun sürmemelidir. Eğerki ses kesilmezse vede sizi rahatsız eden durum olur ise, tüm boruların doğru biçimde yerleştirildiğinden emin olunuz. Ses gider boruları veya gider bağlantısındanki tıkanmadan kaynaklanıyor olabilmektedir. Eğerki bu yardımıcı olmaz ise, tüm sistemi boşluk olup olmadığını görmek adına, kontrol etmek ve tüm sorunları gidermek lazım. Eğerki su arıtma depo tankı dolmuyor ise, genellik ile basınç sorunu bulunuyor demektedir. Bu durumda ya tank basıncı çok yüksek veya beslenme suyu basıncı çok düşüktür.

Boş tank, 6-8 psi (0,50 bar) basınç değerli göstermelidir. Standart bisiklet ölçer ile basıncı ölçebilirsiniz. Gerekli durumlarda basıncı azaltınız. Eğerki besleme suyu yani, şebeke suyu 40 psi (3 bar) altında ise su arıtma cihazı tankın su gelmiyor olabilir. Ya tüm evdeki basıncı artırmanız veya ters ozmos sistemleri için özel olarak tasarlanmış pompa kullanmanız gerekmektedir.

Tıkalı filtre ya da kötü RO membranı, tıkanma genellik ile membranın çok sert suyu işlemesi ile yani, kireçli suyun gözenekleri doldurmasıyla oluşmaktadır. Elinizde iki seçenek vardır. Ya membranı daha sık değiştirmeniz gerekir ya da su yumuşatıcı gibi ek ön işleme sistemi kurmanız gerekmektedir. Suyun tadının ya da kokusunun kötü olması genellik ile bir ya da iki filtreleme aşamasına toplanan biofilm kaynaklı olmaktadır. Bu durum uzun süreli kullanımdan kaynaklanabilmektedir. Bulanıklığa da neden olabilmektedir. Bu neden ile tıkalı filtreleri ya da hasarlı membranı hemen değiştirmeniz lazım. Bu saatten sonra belirtilen bileşenleri daha düzenli olarak değiştirmeye dikkat ediniz. Yazımızın devamına giderek arıtma suyu neden bulanık olur, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı Su Akıtıyor?

Su Arıtma Cihazı Neden Sızıntı Yapar?

Bir çok durumda ters ozmos sisteminde sızıntıya neyin neden olduğunu tespit etmek kolaydır. Sızıntıyı bulmak için, tüm bağlantıları kontrol ediniz. Musluk akıtması bir ya da daha fazla sistem parçasının gevşek olduğunu göstermektedir. Sızıntıyı durdurmak için, tüm bağlantıları sıkıştırınız. Boruları portlara, vanalara vede gidere oturtunuz. Eğerki sızıntı musluğun dibinden geliyor ise, musluğu değiştirmeniz gerekmektedir. Hava boşluğu sızıntısı, genellik ile giderde toplanan atıkların neden olduğu, gider tıkanıkığının sonucudur. Hava boşluğunun amacı, TO birimindeki su akışının geriye doğru olmasını engellemektedir. Normal çalışma esnasında su, depolama tankından musluğa doğru akar vede hava boşluğu ismi verilen küçük hava cebine doğru akmaktadır. Gider hattı tıkandığı zaman, boşluktan suyun akmasına vede tezgaha taşmasına neden olan geri basınç oluşturmaktadır. Tek yapmanız gereken suyun serbest biçimde akmasına izin vermek için gideri temizlemektir. Gider noktasına bağlı gider, hattını temizlemek için boru temizleme aleti ya da tel fırça kullanmalısınız.

Boru bağlantı noktasını da temizleyiniz. Gider borusu, deliklerin aynı hizada olmasını vede su akışını engelleyecek kayabilmektedir. Gider borusu vede gider hattının aynı hizada olduğundan da emin olmanız gerekmektedir. Arada bir meydana gelen sızıntıları tamamen engellemek mümkün değildir. Yinede bu olayların ve sızıntıların yaşanma sıklığını azaltmak için gerekli önlemleri alabilirsiniz.

Arıtma Cihazı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Su arıtma cihazı kullanırken, ilk kullanımda dikakt etmeniz gereken ya da kurulum sonrası yapılması gerekenler vardır. İlk olarak tüm filtreler takıldıktan vede montaj bittikten sonra ters osmos membran kapağına giren hortum çıkartılır vede suyun dışarı akması sağlanmaktadır. Hortumdan siyahımsı bir su akacaktır. Siyah su akması durana vede temizlenene kadar su akıtılmalıdır. Bu şekilde ön yıkama yapılmış olmaktadır. Daha sonra hortum membran kapağına takılır. İkinci olarak tankın vanası kapatılır, su tekrar açılarak arıtma musluğundan su akması sağlanmaktadır. Bu işlem ile membran, post carbon tatlandırıcı filtre yıkama işlemi yapılmaktadır. İçinci olarak da su durulanmış ise, tankın vanası açılır vede arıtma musluğu kapatılır. 1 saat bekledikten sonra, tankın içine biriken su boşaltılarak tank içerisi temizlenmiş olmaktadır. Tüm bu aşamalar ile, su arıtma cihazı ilk kullanımda yapılması gerekenlerdir.

Su arıtma cihazında su çok az geliyor ya da hiç akmıyor ise iki nedeni vardır. Şebekede su basıncı düşük ya da genellik ile arızalı su arıtma tankından kaynaklanıyordur. Su tankı içerisinde fazla su akmaya başladığında basıncı artıran bir hava kesesi bulunur. Bu kese tank membranı olarak isimlendirilir. Bir sızıntı ya da kesenin patlamaıs nedeniyle arızalanır ise, tankta yeterli basınç oluşturamaz. Sonuç olarak yavaş veya hiç su akışı olmaz. Bu sorunu çözmek için, tankın dolu olup olmadığını kontrol etmeniz lazım. Tank dolu ise, 20 kg, boş ise 2 kg ağırlığındadır.

Arıtmadan Neden Kireçli Su Akar
Arıtmadan Neden Kireçli Su Akar

Arıtma suyunun bulanık gelmesi, yeni bir cihaz alındığında ya da su arıtma cihazı fitre değişimi yapıldığında yeni filtrenin ürettiği suyun nerede ise bir bardak yağsız süt gibi bulanık görünmesi normal durumdur. Bu görünüm, sudaki çok küçük hava kabarcıklarından sudaki oksijenden kaynaklanır. Bir bardağı bulanık su ile doldurunuz. Küçük hava kabarcıklarının bir kaç dakika içinde yavaşça yukarı çıktığını vede temiz su haline geldiğini görebilirsiniz.

Arıtma Su Bulanık Gelmesi Zarar Verir Mi?

Bu bulanık arıtma suyunu içmek zararsızdır. Sudaki hava soluduğunuz hava ile aynıdır. Bu bulanıklık yeni su arıtma fitresi üretildiğinde, fitrenin su ile değil hava ile dolu olması nedeni ile oluşmaktadır. Filtreler suyu 5 mikrona kadar filtreler. Karşılaştırma yolu ile, bir insan saçı 25 mikron çapındadır, bu nedenle filtre bir insan saçı çapının 1/5’i gözenekler ile doludur.

Su filreden ilk defa akmaya başladığında havayı dışarı iterek çok küçük 5 mikron hava kabarcıkları oluşturmaktadır. Filtre tamamen dolduğunda filtre içindeki tüm hava gittikten sonra artık bulanık su olmaz. Ucuz, kalitesi düşük çin malı filtrelerde bu durum söz konusu değildir. Çünkü filtrelerde kullandıkları carbon vede minerallerin kalitesi yoktur. Genellik ile içleri taş ile doludur. Filtrenin ne sıklıkta kullanıldığına bağlı olarak, filtrenin 1 ila 2 hafta boyunca bulanık beyaz su vermesi normal durumdur. Bu durum ile her değiştirildiğinde, karşılacağını da unutmayınız. Bu durumu ortadan kaldırmak vede filtrelerin alışma sürecini hızlandırmak için yapılacak hiçbir şey yoktur. Bu bulanık su tüketilebilir, hiçbir zararı yoktur.

Arıtma Suyu Neden Bulanık Olur, eğer ki sizin arıtma suyu neden bulanık olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Arıtma suyu neden bulanık olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da arıtma suyu neden bulanık olur, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Meme Ucu Çatlaklarının Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed