Antoryum Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Antoryum Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Antoryum Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Antoryum çiçeği bakımı ile ilgili püf noktaları sayfamızdan bulabilirsiniz.

Antoryum Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Antoryum Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Antoryum Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır
Sayfa İçeriği: Antoryum Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır, Antoryum Çiçeği Nasıl Çoğaltılır, Antoryum Çiçeği Nerede Bulunur, Antoryum Çiçeği Bakımı Önerileri, Antoryum Çiçeği Nasıl Yetiştirilir, Bakımı Kolay Olan Çiçekler, Çiçek Bakımı Hakkında Bilgiler, Çok Su İstemeyen Çiçekler

Antoryum çiçeği bakımı nasıl yapılır ile ilgili bilinmesi gereken püf noktaları siz değerli dostlarımız için yazımız da paylaştık. Antoryum çiçeği nasıl çoğaltılır? Hakkın da merak ettiklerinizi yazımızın devamına giderek öğrenebilir ve uygulayabilirsiniz. Antoryum çiçeği bakımı hakkın da tüm her şeye sayfamızdan ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki antoryum çiçeği bakımı nasıl yapılır? Yazımız da detaylı şekil de paylaştık.

Amerika kıtasın da yetişen antoryum çiçeği, kuzey arjantin, Kuzey meksika vede karayipler’in bazı bölgelerine dağılmıştır. Saksı çeşidi olarak beyaz, pembe vede kırmızı renk olarak bulunmaktadır. Boyları genellik ile 40 cm ile 80 cm arasın da değişiklik göstermekte. Siz de eviniz de bu çiçeği yetiştirmek ve bakımı için önerileri öğrenmek istiyorsunuz yazımızın devamına giderek önerileri bulabilirsiniz.

ANTORYUM ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR?

Antoryum çiçeği gövdeden alınan, kökten çiçek olarak çoğaltıkmakta ve dal ya da yapraktan da aldığınız çiçek ile çoğaltılması sağlanabilir. Kökten aldığınızı direk olarak toprağa dikin vede emilip büyümesini bekleyin.

ANTORYUM ÇİÇEĞİ BAKIMI İÇİN ÖNERİLER

Antoryum çiçeğinin toprak değiştirmesi genellik ile nisan vede mayıs ayların da yapılmalıdır.

Çiçeği rüzgar gören yerler de bırakmayın. Rüzgara maruz kalırsa yapraklarını dökme tehlikesi yaşayabilir.

Solduktan sonra budama işlemi yapabilirsiniz. Antoryum çiçeğin de budadığınız yerin hava almasına engel olun. Buna da üzerine mum damlatarak yapabilirsiniz.

Antoryum çiçeğini direkt gün ışığına maruz kalacak şekil de bırakmayın. Bu çiçekler dolaylı ışık sevmektedir. O yüzden güneş gören bir köşeye koyabilirsiniz.

Antoryum çiçeğinin suya ihtiyacı olup, olmadığı kontrol edilmelidir. Bunun için parmağınızı toprağa bastırın. Eğer toprak nemli ise 1 ya da 2 gün sonra sulama yapın. Kış ayların da ise hafta da bir defa düzenli şekilde sulama yapabilirsiniz.

Antoryum çiçekleriniz eğer ki kuzeye bakan bir yerde bulunuyorsa, hafta da bir defa mahsus ışık alan yere koymanız da yarar vardır. Yoksa dengesiz büyümesine vede yapraklarında sararma olmasına neden olmaktadır.

Antoryum Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır, yazımız da hazırladığımız antoryum çiçeği bakımı önerilerini öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki antoryum çiçeği bakımı nasıl yapılır, yazımız hakkın da sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Antoryum çiçeği bakımı nasıl yapılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kepekli Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed