Kalp Ritim Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?

Kalp Ritim Bozukluğu Belirtileri Nelerdir? Kalp Ritim Bozukluğu Nedir?, Kalp ritim bozukluğu nedenleri hakkında merak edilen bazı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kalp Ritim Bozukluğu Belirtileri Nelerdir? Kalp Ritim Bozukluğu Nedir?

Kalp Ritim Bozukluğu Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Kalp Ritim Bozukluğu Belirtileri Nelerdir

Aritmiler, herhangi bir belirtiye neden olmadan sessiz seyir gösterebilmektedir. Hekim muayenesi esnasında nabız ölçümü vede kalbin dinlenmesiyle aritmi yakalanabilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz kalp ritim bozukluğu nedenleri nelerdir? ve kalp ritim bozukluğu nedir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Kalp ritim bozukluğu belirtileri nelerdir?

Aritmi tedavisinde hızlı, yavaş veya düzenli olmayan atımların kontrolü vede ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. Kalp ritim bozukluğu ilaçları, kateter işlemleri, implante edilen cihazlar veya kalp ritim bozukluğu ameliyatı genellik ile karidyak aritmi tedavisini oluşturmaktadır. Düzenli vede sağlık bir yaşam tarzı, anksiyete vede stres düzeylerini minimuma indirmek vede kalp ritim bozukluğunu tetikleyen yiyeceklerden kaçınmak, uzun vadede kalp hasarını önlemek adına önemlidir. Kardiyat aritmi, düzensiz veya normal olmayan kalp atışıdır ve disritmi olarak da isimlendirilmektedir.

Kalp ritim bozuklukları her zaman riskli değildir. Sağlıklı insanlarda da rastlanması mümkün olmaktadır. Psikolojik nedenler ile, dönemsel olarak kalp ritim bozuklukları da görülebilmektedir. Bununla birlikte daha büyük sorunların veya kalp krizi gibi ölümcül komplikasyonların da habercisi olabilmektedir. Anormal semptomlar, bayılma, bilinç kaybı veya daha önceki ağrılardan daha farklı tipte göğüs ağrısı varlığında bir sağlık uzmanına danışmak tavsiye edilmektedir. Zararsız ritim bozukları arasında en çok anksiyete kalp ritim bozukluğu bulunmaktadır. Kaygı bozukluğu, depresyon ve panik atak gibi psikolojik rahatsızlıklar veya sınav telaşı fobi gibi daha günlük sorunlar kalp ritim bozukluklarına yol açabilmektedir. Bu gibi durumlarda tedavi sıklıkla telkin, derin nefes almak vede sakinleşmeye çalışmayı içermekktedir. Çoğunlukla altta yatan ciddi bir neden bulunmamaktadır. Kalp ritim bozukluğu nedeninin psikolojik olduğuna karar verilmesi için, diğer tüm nedenler dışlanmış olmalı ve kapsamlı bir kalp muayenesinden geçmiş olunmalıdır. Yazımızın devamına giderek kalp ritim bozukluğu belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Kalp Ritim Bozukluğu Neden Olur?

Kalp Ritim Bozukluğu Belirtileri

Bilinç bulanıklığı veya bayılma,
Anksiyete,
Terleme,
Kalp kasının zayıflaması, pompa gücünün bozulması,
Yorgunluk ve halsizlik,
Göğüs ağrısı,
Nefes darlığı,
Baş dönmesi ve iyi hissetme,
Göğüste çarpıntı ve baskı hissi,
Yavaş kalp atışı,
Çarpıntı.

Kalp Ritim Bozukluğu Nedenleri

Kronik hastalıklar,
Psikolojik kalp ritim bozukluğu,
Kalp cerrahi operasyonlarından sonra iyileşme süreci,
Kalp krizine bağlı kalpte hasar oluşması,
Kandaki elektrolitlerin dengesizliği,
Kalp kapak hastalıkları,
Kalp kası rahatsızlıkları.

Kalp Ritim Bozukluğunun Türleri

Bradiaritmi,
Ventriküler aritmi,
Supraventriküler aritmi.

Kalp ritim bozukluğu şüphesinde veya anormal belirtiler durumunda bir sağlık uzmanından destek almak vede gerekli tanı testlerini yaptırmak erken tanı vede tedavi bakımından oldukça önemlidir. Göğüs duvarı, kollar vede bacaklara yapıştırılan elektrotlar ile kalp kasından geçen ve iletimi sağlayan elektriksel sinyallerin bir kağıda aktarılması prensibi ile çalışan yöntemdir. Günlük pratikte sıkça tercih edilmektedir. Holter cihazı gibi seyyar monitörler, günlük belirli periyotlar ile kalp hızı, ritmi ve tansiyon değerlerinin anlık kaydedilmesini sağlamaktadır. Egzersiz ile tetilenen veya kötüleşen aritmilerin yakalanmasında önemli madoddur. Efor testi olarak da bilinen stres testi ile kalp hastalıkları vede aritmi ile ilişkili koroner arter hastalıkları teşhisinin konulması da mümkündür.Kalbi görüntülemek amacı ile kullanılan bir ultrason çeşidi olan ekokardiyografi testi. Lokal anestezi altında kan damarına bir kateter yerleştirilmesi vede kalbe iletilmesini barındıran bir prosedür olan kardiyak kateterizasyon ile kateterden enjekte edilen kontrast boyar madde ile koroner damarların vede kalbin röntgen görüntüleri elde edilmektedir. Kalbe katetere yerleştirilmesiyle elektriksel sistmein değerlendirilmesini sağlayan özel kalp kateterizasyon işlemidir.

Kalp Ritim Bozukluğunda Hangi Testler Kullanılır?

Ekokardiyografi,
Elektrokardiyogram,
Stres testi,
Holter cihazı gibi seyyar monitörler,
Elektrofizyolojik çalışma,
Kardiyak kateterizasyon.

Kalp Ritim Bozukluğu Tedavi Edilir Mi?

Kalp ritmi bozukluğunda tedavi, aritminin türüne, derecesine vede hasta kişinin özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Bazı kardiyak aritmi türlerinde tedavi gereksinimi bulunmaz. Tedavi seçenekleri arasında aritmi ilaçları, kateterizasyon işlemleri vede ameliyat bulunmaktadır. Kalıcı kalp pilleri vede implante edilebilen intrakardiyak defibrilatör hayatı tehdit eden ritim bozukluklarında önemli tedavi seçenekleri arasında yer almaktadır. Psikolojik kalp ritim bozukluğu gibi durumlarda yaşam tarzı değişikliği, beslenme kontrolü, hareketli bir yaşam vede stres ile başa çıkma yöntemlerini öğrenmek tedavinin temelini oluşturmaktadır.

Yetişkinlerde kalp ritim bozukluğu için, kardiyoloji polikliniklerine gidilmelidir. Bebeklerde kalp ritim bozukluğu için de, çocuklar için de, çocuk kardiyoloji polikiniklerine başvurulmalıdır. Kalp atışının düzensiz olmasının bir çok nedeni olabilmektedir. Aritmi olarak bilinen bu düzensiz kalp atışları, her zaman belirti vermez ve sessizce uzun süre devam edebilmektedir. Doğru tanı vede en iyi tedavi seçenekleri için uzman bir sağlık kuruluşuna başvurmak vede düzenli kontrolleri aksatmamak oldukça önemlidir. Kalbin çok hızlı veya çok yavaş attığı hissedildiğinde, vakit kaybetmeden bir uzman kontrolüne gitmek vede kapsamlı muayeneden geçmek oldukça önemlidir. Nefeste darlık, ciddi halsizlik, baş dönmesi, denge kaybı, göğüs ağrısı, göğüste baskı hissi vede bayılma gibi durumlarda derhal tıbbi yardıma başvrulmalıdır.

Kalpte Ritim Bozukluğu Olduğu Nasıl Anlaşılır
Kalpte Ritim Bozukluğu Olduğu Nasıl Anlaşılır

Ventriküler fibrilasyon olarak bilinen aritmi türü, kalbin pompa fonskiyonunun bozulmasına bağlı kalp basıncında aniden düşüşe yol açabilmektedir. Bu durumda saniyeler içinde dolaşım bozulur vede bireyin nefes alması vede nabzı durmaktadır. Ventriküler fibrilasyon acil müdahale gerektirmektedir. 112 aranmalı, kalp masajı uygulanmasına vakit kaybetmeden başlanmalıdır.

Kalp Ritim Bozukluğu Neye Yol Açar?

Kalp ritim bozukluğu tetikleyen yiyecekler sanılanın aksine kafein, çay veya çikolatayı barındırmaz. Uygun miktarlarda tüketilen kafein, çay, çikolata ya da alkolsüz içecekler genellik ile aritmiyi tetiklemez. Kafein uyarıcı bir madde olduğu için fazla miktarda alındığında kalp atış hızını yükseltebilir vede çarpıntı hissine yol açabilmektedir. Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak için tüketilen besin her zamna makul miktarlarda olmalıdır. Bunların yanında alkol tüketimi, aşırı katı ve kontrolsüz diyetler, takviye edici ürünler ile birlikte bitkisel ürün takviyelerinden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır.

Kalp ritim bozukluğuna iyi gelen yiyecekler başlıca doymuş yağ, trans yağ, şeker, tuz vede kolesterol yönünden fakir besinleri barındırmaktadır. Meyve, sebze ve tahıllardan oluşan bitkisel beslenme obezite vede yüksek tansiyonun önüne geçtiği gibi aritmi riskini de azaltmaya yardımcı olmaktadır. Akdeniz diyeti başta olmak üzere beslenmenin üzenlenmesi vede avokado, zeytinyağı ve keten tohumu gibi doğal besinlerin diyet programına eklenmesi uzmanların tavsiyeleri arasında yer almaktadır.

Kalp Ritim Bozukluğu Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de kalp ritim bozukluğu belirtileri nelerdir yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kalp ritim bozukluğu belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı kalp ritim bozukluğu belirtileri nelerdir hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Beyin Anevrizması Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed