Refactoring Nasıl Yapılır?

Refactoring Nasıl Yapılır? Refactoring Avantajları Nelerdir? Refactoring Nedir? Hakkında merak edilen bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Refactoring Nasıl Yapılır? Refactoring Avantajları Nelerdir?

Refactoring Nasıl Yapılır
Sayfa İçeriği: Refactoring Nasıl Yapılır

Türkçe’de yazılan bir kodu düzenleme vede güncellemeye refactoring denir. Kodun önce ki, davranışlarını değiştirmeden yeni yapı özellikleri eklemek vede anlaşılır hale getirme metodudur. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için refactoring nedir? vede refactoring avantajları nelerdir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Refactoring nasıl yapılır?

Her projeler oluşturulduktan sonra, üzerinden baya bir zaman geçebilmektedir. Ve içeriğinde bulunan kodların da ne iş yaptığını unutabiliriz. Kullanılan teknoloji ise güncellenebilmektedir. Bu yüzdende kullanılan yapılar çalışmayabilir. Kodu güncellemek ise zor iştir. Çünkü bütün blokları okumanız ede ne işe yaradığını bilmeniz lazım. Özellik ile yazılan kod, başka mühendis tarafından yazılmış ise, okumak zorlaşacak vede harcanılan zaman daha da artacaktır. Bu gibi durumların önüne geçmek içinde, refactoring uygulaması yapılır. Yazımızın devamına giderek refactoing ne işe yarar? Ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.

Refactoring Avantajları Nelerdir?

Refactoring Ne İşe Yarar?

Refactoring avantajları arasında kodlar tekrar kullanıma daha uygun olur,
Kod kararlı hale gelir,
Eski kodu geliştirerek, daha iyi çalışmasını sağlar,
Mimariyi uygulamanın davranışlarını değiştirmeden geliştirir.

Refactoring ihtiyaç duyduğumuz durumlar, kod yazmak daha eğlenceli olur vede daha az zahmet gerektirir. Yeni kodlar eklemek daha kolay olmaktadır. Kod, yeniden düzenlendiğinde daha temiz vede okunaklı olmaktadır. Kod okunduğu zaman, diğer yazılımcılar tarafından daha rahat anlaşılmaktadır. Avantajlarının yanı sıra refactoring zorlayıcı süreç olabilmektedir. Çünkü; bir kodu düzenlemeye başladığınız da, ne kadar süreceğini kestiremezsiniz. Kodu nerden değiştirmeye başlayacağınıza da karar vermek oldukça zordur. Kararsızlık kodun refactoring aşamasını uzatabilmektedir. Refactoring, bazı testleri tekrardan yazmayı gerektirebilmektedir. Düzenlediğiniz kod, eski kod ile uyumlu biçimde çalışması gerekmektedir. Bazı yazılımcılar çalışan bir kodu, değiştirmekten olabildiğince kaçınmaktadır. Çünkü kodun değiştirilmesi, çalışmamasına neden olabilmektedir.

Refactoring Yapımı

Kodları terardan düzenler iken kullanılan bazı yöntemler vede teknikler bulunmaktadır. Bunların bazıları;

Inline yöntemi,
Yeni metot oluşturma yöntemi,
Kod parçalarının yerinin değiştirilmesi.

Uzun vede karmaşık metotların, kısa metotlara bölünmesi ile uygulanan yeni metot oluşturma yöntemi, kısa metotlara bölmek yerine yeni bir sınıf yani class oluşturmayı da tercih edebilirsiniz. Eğer ki oluşturulan metot fazla yerde kullanılmıyor ise, uzun değil ise, metot çağrılmak yerine kendisi yazılabilir. Bir metot, farklı bir sınıftaki değişkenleri kullanıyor ise, performansı arttırmak için, metotun yeri değiştirilebilmektedir. Diziler yani arrays, yerine nesneler yani objects tercih edilebilir. Metot adları değiştirilerek, metotların çağrılması kolaylaştırılabilir.

Refactoring Nasıl Yapılır, kod parçacıklarını değiştirmek vede yenilemek istediğiniz de tercih edebileceğiniz refactoring tekniği ile ilgili tüm merak ettiklerinizi yazımızın içeriğinden ayrıntılı olarak bulabilirsiniz. Eğer ki sizin de refactoring nasıl yapılır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümnünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Refactoring nasıl yapılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da refactoring avantajları yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; E-İmza Nasıl Alınır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed