Tokluk Kan Şekeri Yüksekliği Belirtileri Nelerdir? Tokluk Kan Şekeri Nedir? Tokluk kan şekeri yüksekliği nasıl anlaşılır? Hakkında merak edilen bilgiler…
Tokluk Kan Şekeri Yüksekliği Belirtileri Nelerdir? Tokluk Kan Şekeri Nedir?
Tokluk kan şekeri seviyesini ölçmesi için, bireye parmaktan damla kan alımıyla ölçüm yapan şeker aletleri ile ölçüm yapılır. Kan şekerinin ne seviyede olduğuna ise bu şekilde bakılır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için tokluk kan şekeri yüksekliği nasıl anlaşılır? ve tokluk kan şekeri yüksekliği ne anlama gelir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Tokluk kan şekeri yüksekliği belirtileri nelerdir?
Parmaktan damla kan ile ölçüm yapılması, özellikle şeker hastalığı riskinin olup olmadığının belirlenmesi açısından son derece oldukça önemlidir. Genellikle aç karnına ölçülen kan şekeri, esas alınsa da tokluk kan şekeri seviyesi de bazı değerlerin belirlenmesi açısından gereli ölçüttür. Şeker seviyesinin normal seviye de kabul edilebilmesi adına yapılan ölçüm değerinin 80 mg/dl ile 140 mg/dl arasında olması lazım. Eğer ölçüm şeker yükleme biçiminde yapılıyor ise elde edilen değer mutlaka 140 mg/dl altında olmalıdır. Yazımızın devamına giderek tokluk kan şekeri yüksekliği belirtileri ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Tokluk Kan Şekeri Yüksekliği Nasıl Anlaşılır?
Tokluk Kan Şekeri Yüksekliği Belirtileri
Tokluk kan şekeri yüksekliği belirtileri ile, şeker seviyesi daha fazla ilerlemeden normal seviyeye indirilebilmektedir. Bu belirtiler arasında sık sık idrara çıkma, bulanık görme ve seyrek de olsa görme kaybı, ağızda kuruluk , kısa süreli açlık halinde sinirlenme, normal de daha fazla su içme isteği, halsizlik, geçmeyen yorgunluk vede bitkinlik, sürekli açlık hissi gibi durumlar bulunmaktadır.
– Sık sık idrara çıkma,
– Halsizlik,
– Geçmeyen yorgunluk ve bitkinlik,
– Sürekli açlık hissi,
– Normal de daha fazla su içme isteği,
– Kısa süreli açlık halinde sinirlenme,
– Ağız da kuruluk,
– Bulanık görme vede seyrek de olsa görme kaybı.
Tokluk kan şekeri seviyesinin yükselmesi, iyi kolesterolün düşmesi, kalp damar hastalıklarına daha kolay yakalanma, beyin kanaması riskinin artması, yüksek tansiyon hastası olması riski gibi hastalıkların meydana gelmesini tetikler. Yaşanan belirtileri vede şikayetleri en aza indirmek için, hastalar az vede sık yemek yemeye dikkat etmelidir. Doktor tarafından verilen ilaçları düzenli kullanmak, fazla kilo var ise zayıflamak, içerisinde nişasta, un vede şeker barındıran besinlerden uzak durmak, gün içinde ise bol bol su tüketmelidir. En son olarak da tam tahıllı gıdalar ile beslenilmelidir.
Tokluk Kan Şekeri Yüksek Olursa Ne Olur?
Tokluk kan şekeri yüksekliği için tanı koyulabilmesi ölçüm sonucu elde edilen değer 200 mg/dl üzerinde olmalıdır. Bu durum şeker hastalığının varlığına işaret ederek, çıkan değer 14 ila 199 mg/dl arasında ise, bu durum gizli şeker olduğunu göstermektedir. Ölçüm sonucun da ortaya çıkan değerler, özellikle son 10 yılda tokluk kan şekerinin şeker hastalığı teşhisindeki önemini ortaya koyar. Eğer elde edilen değer çok yüksek ise, bu durum da bireyler de şeker hastalığı ile birlikte damar sertliği de görülür. Sonucun doğru olabilmesi için, hastaların ölçüm öncesinde alkol vede sigara kullanmamış olmaları lazım. Ulaşılan sonuç yüksek ise, bu durumun altında yatan farklı nedenler olabilmektedir.
Tokluk Kan Şekeri Yüksekliği Belirtileri Nelerdir, tokluk kan şekeri seviyesinin aşırı yükselmesi iyi kolesterolün düşmesi, kalp damar hastalıklarına daha kolay yakalanma, beyin kanaması riskinin artması, yüksek tansiyon hastası olması riski gibi hastalıkların meydana gelmesini tetikler. Eğer ki sizin de tokluk kan şekeri yüksekliği belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Tokluk kan şekeri yüksekliği belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da tokluk kan şekeri belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Liyezon Psikiyatrisi Bölümü Nedir?