Titreme Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Titreme Hastalığı Neden Olur? Titreme hastalığı nasıl tedavi edilir? İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgiler.
Titreme Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Titreme Hastalığı Neden Olur?
İstemsiz vede ritmik titremeye neden olan sinir sistemi hastalığına titreme hastalığı denir. Diğer adı ile esansiyel tremor olan, titreme hastalığı halk arasında yaygın olarak görülmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için derlediğimiz titreme hastalığı nasıl tedavi edilir? ve titreme hastalığı neden olur? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Titreme hastalığı belirtileri nelerdir?
İnsan vücudunun bir kısımı kontrolsüz şekilde sallanmaktadır. Bu duruma titreme denmektedir. Vücudun nerede ise her kısımını etkileyebilmektedir. Bu titreme ise en sık ellerde rastlanmaktadır. Titreme hastalığı, genellik ile tehlikeli hastalık değildir. Zaman geçtikçe de kötüleşebilir. Bazı insanların günlük yaşamını etkiyecek şiddete gelebilir. Hastalık genellik ile parkinson hastalığı ile karıştırılmaktadır. Titreme hastalığı, her yaşta meydana gelebilir. Büyük çoğunluk ile 40 yaş vede üstü insanlar da görülebilmektedir. Vücutta en çok etkilediği kısımların başlıcaları ise; bacaklar, ayaklar, gövde, boyun, dil, yüz vede ses telleri, kafa vede eller ile ön kol olarak bilinmektedir. Yazımızın devamına giderek titreme hastalığı belirtileri ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Titreme hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Titreme Hastalığı Belirtileri
– Genellik ile ellerde meydana gelen titremeler,
– Yüzde vede göz kapakların da seğirmeler,
– Ara ara rastlanan denge sorunları,
– İstirahat anında dahi titremeler,
– Amaca uygun hareket eder iken, titremelerin artması,
– İş yapar iken meydana gelen titremenin dinlenme esnasın da azalması,
– Stresli dönemler de titremelerin artması,
– Başın titremesi,
– Dilin ya da sesin titremesi,
– Kısa süre boyunca oluşan vede kontrol edilemeyen titremeler.
Titreme hastalığın da rastlanılan, titreme hareketi küçük vede hızlı olmaktadır. Sürekli olabilecek gibi, ara ara da meydana gelebilir. Tek taraflı ya da iki taraflı olarak meydana gelebilir. Titreme hastalığına sahip hastalar, herhangi bir iş yapar iken, titreme yaşayabileceği gibi, hiçbir iş yapmıyor iken de titreme yaşayabilmektedir. Bu duruma ise istirahat tremoru denmektedir. Titreme hastalığının başlıca görünen belirtileri ve titremelerin artışa yol açacak bazı nedenleri bulunmaktadır. Bunların başlıcaları; Alkol kullanımı, sigara kullanımı, kafein gıdaların tüketilmesi, havanın çok sıcak ya da çok soğuk olması, açlık, yorgunluk vede stresli olmak.
Titreme Hastalığı Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Titreme hastalığının henüz net bir tedavisi yoktur. Altta yatan neden tam olarak bilinmediğinden, nedene yönelik tedavi seçenekleri geliştirilememiştir. Titreme hastalığının tedavisi genel hatları ile belirtileri azaltmak üzerine yapılmaktadır. Belirtiler hafif ise tedaviye ihtiyaç bulunmamaktadır. Şiddetli vakalarda da, uygulanabilecek bazı tedaviler bulunmaktadır. Bu tedavi yöntemleri ilaç tedavisi, fizik tedavi uygulamaları ve cerrahi tedaviler olmaktadır.
Titreme Hastalığı Belirtileri Nelerdir, titreme hastalığına sahip hastaların bir çoğu normal hayat yaşamaktadır. Hastalığın hayat boyunca aynı kalabileceği gibi, bazen de şiddetlenebilmektedir. Vücuda yayılma riski de vardır. Titreme hastalığı için yaşam tarzınız da değişiklikler uygulanmalıdır. Eğer ki sizin de titreme hastalığı belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Titreme hastalığı belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da titreme hastalığı belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kelebek Hastalığı Neden Olur?