Soğuk Havada Neden Hasta Olunur?

Soğuk Havada Neden Hasta Olunur? Hasta Olduğunuzun Belirtileri Nedir? Mikroplar soğukta ölür mü? Hakkında merak edilenleri yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Soğuk Havada Neden Hasta Olunur? Hasta Olduğunuzun Belirtileri Nedir?

Soğuk Havada Neden Hasta Olunur
Sayfa İçeriği: Soğuk Havada Neden Hasta Olunur, Hasta Olduğunuzun Belirtileri Nedir, Hasta Olduğunuzda Nelere Dikkat Edilmeli, Soğuk Havada Mikroplar Ölür Mü, Hasta Olduğunuzda Nasıl Tedavi Olunur, Aşı Yaptırmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler, Hasta Olduğunuzun Belirtileri, Lokalize Belirtileri, Mikroplar Nasıl Ölür, Grip Mikrobu Kaç Derecede Ölür, Ütü Mikrop Öldürür Mü, Mikrop Ne Kadar Yaşar, Kaynar Suda Mikrop Ölür Mü

Soğuk havada neden hasta olunur ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına aldık. Hasta olduğumuzun belirtileri nedir? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeye yazımızın devamına giderek bulabilir ve öğrenebilirsiniz. Mikroplar nasıl ölür? Mikroplar soğuk havada ölür mü? Soruları ile ilgili cevaplara sayfamızdan yardım alarak ulaşabilirsiniz. Peki soğuk havada neden hasta olunur? Detayları ile yazımız da paylaştık.

Herkes mikropların soğukta yaşadıklarını bilmektedir. Aksine mikroplar soğuk havada yaşamaktan ziyade ölmektedir. Peki mikroplar soğuk hava da ölüyor ise, insanlar soğukta neden daha sık hasta olmaktadır? Solunum yolunda enfeksiyona sebep olan bakteri vede virüsler genellikle hava ve temas yoluyla kişilere bulaşmaktadır. Bu yüzden tedavi olmadan önce korunmak daha önemlidir. Aşı mutlaka ihmal edilmeli, bağışıklık sistemini güçlendirici gıda vede vitamin takviyesi almak, bol bol sıvı tüketmeli, dengeli beslenmeli vede dinlenmek en önemli faktörler arasındadır. Bunlara rağmen hala hastalığa yakalanıyor iseniz en kısa sürede tedavi yoluna gitmeli ve hastalıktan biran önce kurtulmanız için doğru yöntemler uygulanmalıdır.

HASTA OLDUĞUNUZDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

SOĞUK HAVADA MİKROPLAR ÖLÜR MÜ?

Bulunduğunuz ortamı ve odanızı sık sık havalandırın.
Hasta birisi ile kesinlikle aynı odada yatmayın.
Ellerinizi sık sık sabun ve bol suyla yıkayın.
Diğer kişilerle solunum vede özellikle de el temasından kaçının.
Hasta bir insanla aynı ortamı vede odayı paylaşmayın.
Hasta insanların kullandıkları eşyaları kullanmayın.
Aksırma ve öksürme sırasında ağız vede burnunuzu elinizin dışı ya da kağıt mendille kapatın.

HASTA OLDUĞUNUZDA NASIL TEDAVİ OLUNUR?

Kışın bulaşan enfeksiyonlarında asıl amaç hastalığınızı en kısa süre zarfında atlatmanızı sağlamak vede vücut direncini yüksek tutmaktır. İnsanlar bu tip hastalıklarda bilinçsiz şekilde antibiyotik alınması alışkanlığı bulunmaktadır. Bu durumlarda viral enfeksiyonlarda antibiyotik alındığında vücudun normal florası bozulacağı için daha sonra fırsatçı enfeksiyonlar da size bulaşabilmektedir. Durduk yere kendinizi daha hasta etmeyin. Tedavide ilk yöntem bol miktarda sıvı almaktır. Daha sonra burnu yıkamak, burun açıcı damla kullanmak vede kesinlikle uzman hekim kontrolünde nezle ilacı reçete ettirmektir.

AŞI YAPTIRMADAN ÖNCE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Grip aşıları sanıldığının aksine nezleye karşı kalkan oluşturmazlar ve korumazlar. Sadece influenza virüsüne yani grip hastalığına karşı koruyuculuğu bulunmaktadır. Ateşliyken ya da aktif enfeksiyon varlığında asla aşı olmayın. Grip aşıları yumurta proteininden yapıldığı için yumurta alerjiniz var ise yaptırmayın. Aşılara bağlı olarak %5/15 oranında grip benzeri yan etki görülebileceğini de unutmayın. Aşıların genelde %40/60 oranında koruyuculuğu olduğunu da bilmeniz gerekmektedir. Bu yüzden grip aşısı olduğunuz da kesinlikle grip olmayacaksınız diye bir kural yok. Virüsler her yıl tür değiştirdiği için bir önceki yıl grip aşısı, bir sonraki yılda etkili olmayabilmektedir. Bu yüzden her yıl mevsiminde çıkan yeni aşıyı yaptırmalısınız.

HASTA OLDUĞUNUZUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Solunum yolu enfeksiyonların da en sık görülen belirtiler, öksürme, ateş vede ağrıdır.

LOKALİZE BELİRTİLERİ

Öksürme.
Balgam çıkarma.
Hapşırma.
Burun tıkanıklığı.
Göz, burun ve geniz akıntısı.
Baş, boğaz ve kulak ağrısı.
Ses kısıklığı.
Yutma güçlüğü.
Hırıltılı soluma.
Nefes darlığı.
Göğüs ve sırt ağrısı.
Halsizlik ve iştahsızlık.
Tüm vücutta kırgınlık.
Eklemlerde ve tüm vücutta ağrı.
Bulantı ve kusma.

Soğuk Havada Neden Hasta Olunur, yazımız da hazırladığımız soğuk havada mikroplar ölür mü? İle ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Sizin de eğer ki soğuk havada neden hasta olunur, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Soğuk havada neden hasta olunur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Sütlaç Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed