Kronik Öksürük Nedenleri Nelerdir?

Kronik Öksürük Nedenleri Nelerdir? Geçmeyen Öksürük İçin Tavsiyeler, Kronik öksürük nasıl geçer? Hakkında bilmeniz gereken bazı bilgiler yazımızda.

Kronik Öksürük Nedenleri Nelerdir? Geçmeyen Öksürük İçin Tavsiyeler

Kronik Öksürük Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Kronik Öksürük Nedenleri Nelerdir

Hastalıklar sonrası geçmek bilmeyen öksürük, kişilerin yaşam kalitesini oldukça düşürmektedir. İnatçı ve kronik öksürük ile karşı karşıya kalan bir çok kişi, öksürüğün nedeninin bir başka hastalık belirtisi olabileceğini akla getirmemektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için kronik öksürük nasıl geçer? ve geçmeyen öksürük için tavsiyeler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Peki Kronik öksürük nedenleri nelerdir?

İnatçı ve kronik öksürük ciddi hastalıkların belirtisi olabileceği gibi başka sağlık problemlerine de yol açabilmektedir. Mesela; kusma, baş dönmesi, uykusuzluk, idrar kaçırma vede bazı durumlar da kaburga kırıklarına neden olabilmektedir. Öksürük; subakut, akut vede kronik olarak isimlendirilen 3 evresi bulunmaktadır. Basit üst solunum yolları enfeksiyonundan sonra meydana gelen öksürüğün 1 ila 2 hafta içinde geçmesi lazım. Bu evre ise akut evredir. Eğer öksürük 3 haftadan daha uzun sürüyor ise mutlaka altında yatan başka neden belirlenmelidir. Eğer ki 3 haftadan uzun süren öksürüğünüz varsa, doktora başvurmanız ve tedavisine başlamanız gerekmektedir. Siz de yazımızın devamına giderek kronik öksürük nedenlerini ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.

Kronik Öksürük Nasıl Geçer?

Kronik Öksürük Nedenleri

Eğer sırt üstü yatıldığında öksürük artıyor ise, nefes darlığı yaşanıyorsa, yüzde, gözde ve bacaklar da şişmeler oluyorsa kalp yetmezliğinden kaynaklı olabilmektedir. İnterstisyel, akciğer hastalığı olarak isimlendirilen vede çoğunlukla da nedeni bilinmeyen bazı hastalıklarda da öksürükle birlikte çabuk yorulma, el vede ayak parmakların da, parmaklar da çomaklaşma diye bilinen deformasyon yaşanabilir. Öksürük ile birlikte uzun süreli balgam çıkartma, balgam da kan, hırıltılı solunum vede nefes darlığı bronşektazi kaynaklı olabilmektedir.

Bronşektazi,
Kalp yetmezliği,
Akciğer büzüşmesi.

Geçmek bilmeyen öksürük KOAH, astım, akciğer kanseri, reflü veya kronik geniz akıntısı belirtisi olabilmektedir. Aslında öksürük zararlı durum değil, aksine savunma mekanizmasıdır. Sağlıklı bireyler de günde bir kaç defa öksürebilmektedir. Kronik akciğer rahatsızlığı olmayan, sigara kullanmayan kişinin geçmeyen öksürüğün genellik ile 3 nedeni vardır. Bunlar ise; Kronik geniz akıntısı, reflü vede astım’dır. Sigara kullanan kişiler de, uzun süren öksürük sık rastlanmaktadır. Bu nedenle de, bu kişiler genellik ile şikayetlerini aldırış etmezler ve doktora geç başvururlar. Özellikle akciğer kanseri geç teşhis edilir. Sürekli öksürük nefes darlığı, balgam çıkarma şikayetlerine neden KOAH hastalığının tanısını da geciktirmektedir.

Kronik Öksürük Nedenleri Nelerdir, öksürüğün teşhisi konulmadan kesmek doğru karar değildir. Tanısı konulduktan sonra rahatlatıcı ilaçlar verilebilir. Bulunduğunuz ortam sık sık havalandırılmalı ve sigara içilmemeli, içilen ortamlardan uzak durulmalıdır. Kuru havalar da ise soğuk buharın faydası olmaktadır. Oda havasının kurumasını engellemek için, kalorifer peteğinin üzerine ortamı nemlendirmesi için su konabilir. Su tüketimine daha fazla özen gösterilmeli ve ılık içecekler tüketilmelidir. Eğer ki sizin de kronik öksürük nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varda, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kronik öksürük nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için, onlarla da paylaşarak arkadaşlarınızı da kronik öksürük nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Dil Atında Şişlik Nedenleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed