Koltuk Altı Terlemesi Nedenleri Nelerdir?

Koltuk Altı Terlemesi Nedenleri Nelerdir? Koltuk Altı Terlemesi Nasıl Geçer?, Koltuk altı terlemesi neyin belirtisi? İle ilgili bilmeniz gerekenler.

Koltuk Altı Terlemesi Nedenleri Nelerdir? Koltuk Altı Terlemesi Nasıl Geçer?

Koltuk Altı Terlemesi Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Koltuk Altı Terlemesi Nedenleri Nelerdir

Koltuk altı terlemesi, vücutta biriken toksinlerin dışarı atılması adına gereklidir. Her insanda rastlanmaktadır. Bazı insanlar hava durumuna bağı, stres, kaygı ve endişe gibi duygu değişimlerinde daha fazla terleyebilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz koltuk altı terlemesi neyin belirtisi? ve koltuk altı terlemesi nasıl geçer? İle ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Koltuk altı terlemesi nedenleri nelerdir?

Her insan terler ve terlemenin yoğun olarak oluştuğu bölümlerin başında ise koltuk altı gelmektedir. Terlemenin neden olduğu kötü ve rahatsız edici kokular da, bakteri aktivitesi sonucu meydana gelen kokulardır. Terleme, vücuttaki toksinleri atmak vede vücut ısısını ayarlamak adına, vücudun başvurduğu yöntem olmaktadır. Yalnız normal hava sıcaklıklarında bile aşırı bir terleme yaşanıyor ise hiperhidroz rahatsızlığı olabilmektedir. Koltuk altı terlemesinin nedenlerinden olan stres, utanç, sinirlilik hali ve endişe gibi durumlarda ayrıca yüz kızarması, ellerin terlemesi gibi diğer fiziksel değişimlere de yol açabilmektedir. Böyle durumlarda duyguların kontrol altına almak vede terlemeyi azatmak adına spor yapılabilir veya rahatlatıcı aktiviteler edinilebilir.

Koltuk altı terlemesi bazı ilaçların da yan etkileri olarak aşırı terleme yapabilmektedir. Bazı psikiyatrik ilaçlar, bazı tansiyon ilaçları, bazı antibiyotikler, bazı gıda takviyeleri, ağız kuruluğu için kullanılan bazı ilaçlar aşırı terlemeye neden olan diğer sebepler arasında bulunur. Aşırı koltuk altı terlemesini önlemek oldukça kolay değildir. Bazı bireylerde 40 yaşından sonra azalsa da, koltuk altı terlemesinin tedavisiz geçmesi mümkün olmamaktadır. Hiperhidroz olarak isimlendirilen aşırı terleme rahatsızlığı nedenine ve şiddetine bağlı olarak tedavi uygulanmaktadır. Bir takım tetkikler yapılmalı ve aşırı terlemenin nedeni teşhis edilmelidir. Cerrahi ve medikal yöntemlerden hangisi uygun ise o tercih edilerek uygulanmaktadır. Yazımızın devamına giderek koltuk altı terlemesi nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Koltuk Altı Terlemesi Nasıl Geçer?

Koltuk Altı Terlemesi Nedenleri

Fazla alınan kilolar,
Ter bezlerinin fazla çalışması,
Kullanılan ilaçlar,
Bazı kanser türleri,
Kalp hastalıkları,
Düşük kan şekeri,
Çocuklarda C ve D vitaminleri eksikliği,
Kalp yetmezliği ve lenfoma gibi kanser türleri,
Felç,
Parkinson,
Şeker hastalığı,
Aşırı alkol tüketimi,
Akciğer rahatsızlıkları,
Çeşitli tiroit hastalıkları,
Tüberküloz ve benzeri bulaşıcı hastalıklar,
Menopoz,
Hamilelik.

Koltuk Altı Terlemesi Nedenleri Nelerdir
Koltuk Altı Terlemesi Nedenleri Nelerdir

Eğerki koltuk altı terlemesi çok şiddetli değil ise, terleme önleyici lasyon, krem gibi kozmetik ürünleri tercih ederek terleme şiddeti azaltılabilir. Yalnız tamamen geçirilemez. Antiperspirantlar, yalnızca bir kaç saat terlemeye engel olabilir iken, deodorant gibi kozmetik ürünler de aynı derecede etki göstermektedir. Şiddetli terleme söz konusu iken, bu tür yöntemlerin uygulanması tedaviyi engelleyici etki yaratır vede alerji veya cilt sorunlarına yol açabilmektedir. Aşırı terleme duruumlarında hekime başvurularak, hekimin tavsiye vede doğrultusu üzerine iyontoferez tedavisi de uygulanabilmektedir. İyontoferez tedavisinde koltuk altına elektrik verilerek, ter bezlerinde şok yaratılır ve terleme azaltılır veya tedavi edilmektedir. Yalnız ömür boyu, haftada 2 ila 3 defa 30 dakika bu tedaviden yararlanılması gerekir.

Koltuk altı terlemesinin kalıcı olarak giderilmesi de mümkün olabilmektedir. Kalıcı etkili tek çözüm yöntemi ise klipsli ets ameliyatıdır. Ter bezleri alınarak terleme engellenebilmektedir. Başarı oranı çok yüksek olan bu tedavide, başarısızlık oranı %3 civarındadır. 30 dakika süren ameliyatın hemen ardından etki net olarak görülebilmektedir.

Koltuk Altı Terlemesi Nedenleri Nelerdir, eğer ki sizin de koltuk altı terlemesi nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Koltuk altı terlemesi nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı koltuk altı terlemesi nedenleri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Sedef Taşının Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed