Koku Kaybı Nasıl Geçer?

Koku Kaybı Nasıl Geçer? Koku Kaybı Kendiliğinden Geçer Mi?, Koku kaybı nasıl tedavi edilir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımızda derledik.

Koku Kaybı Nasıl Geçer? Koku Kaybı Kendiliğinden Geçer Mi?

Koku Kaybı Nasıl Geçer
Sayfa İçeriği: Koku Kaybı Nasıl Geçer

Bir çok farklı nedenden dolayı kişilerde koku kaybı yaşanmaktadır. Her 10 kişiden birinde bu sorun görülmektedir. Koku kaybı yaşayan kişiler, öncelikle buna neyin neden olduğu araştırılmalıdır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için koku kaybı nasıl tedavi edilir? vede koku kaybı kendiliğinden geçer mi? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Koku kaybı nasıl geçer?

Koku kaybı, insanlar arasında koku körlüğü olarak da isimlendirilmektedir. Koku kaybının genel olarak geçici bir şekilde ortaya çıkabildiği gibi, kalıcı olarak da görülebileceğini bilmelisiniz. Grip, nezle gibi üst solunum yolu rahatsızlıkları geçirenlerin, bu hastalık süresine geçici koku kaybı yaşamaları da normal durumdur. Sinüzit vede alerji gibi nedenlerle de koku kayuplarının geçici olarak oluşabilmesi söz konusudur. Koku kaybı, sara nöbetleri gibi çeşitli nöbetler esnasında veya sonrasında olmayan kokuları hissetme gibi bazı durumlar da yaşanabilmektedir. Yalnız bu durumların çoğu zaman geçicidir. Bazı durumlarda ise koku kaybının kalıcı hale geldiğine dair araştırmalar bulunmaktadır. Hasta kişiler koku kaybı yaşadıklarında ilaç tedavisi veya cerrahi tedavi gibi çeşitli tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir. Yalnız her hastada başarılı bir sonuç elde etmek zordur. Kimi zaman yapılan tedavilere olumlu yanıt alınamayabilmektedir.

Koku bozukluğunun giderilmesine yönelik de çeşitli ilaçlar tercih edilmektedir. Bu durumda koku bozukluğu veya kaybının nedenine yönelik ilaçlar kullanılır. Her hastada aynı ilaçların kullanımı mümkün değildir. Cerrahi müdahale de, tümör veya burun eğrilikleri gibi durumlarda tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Bazı nedenler koku kaybına sebebi olduğundan yazımızın devamına giderek koku kaybı nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Koku Kaybı Nasıl Tedavi Edilir?

Koku Kaybı Nedenleri

Genetik faktörler,
Yüzdeki travmalar,
Epilepsi,
Psikolojik bazı hastalıklar,
Sistemik hastalıklar,
Virüs kaynaklı enfeksiyonlar,
Alzheimer veya parkinson gibi bnazı nörolojik hastalıklar,
Geçirilen bazı ameliyatlar,
Tümörler,
Kemoterapi görmek,
Bazı kimyasallar,
Bazı ilaçların kullanımı,
Sigara kullanımı,
Burun içerisindeki bazı anatomik bozukluklar,
Burundaki eğrilikler,
Burun eti büyümesi,
Geniz eti büyümesi,
Burun vede sinüs sorunları.

Koku kaybı tedavisinin uygulanabilmesi için, bu kayba neden olan unusurun belirlenmesi lazım. Geçici olarak oluşan koku kaybına çoğu zaman müdahale edilmesi gerekmez. Yalnız uzun süreli vede kalıcı koku kaybı sorunu meydana geldiğinde önce bu soruna yol açan unsurların belirlenemsi lazım. Daha sonra mevcut sorunu ortadan kaldırmaya yönelik bir tedavi planı uygulanabilmektedir. Burun eğriliğinin giderilmesi, tümör tedavinin uygulanması gibi yöntemler koku kaybınn giderilmesini sağlayabilmektedir. Yalnız genetik faktörler gibi spesifik durumlardan kaynaklanan koku kaybının tedavi edilmesi kimi zaman mümkün değildir.

Koku Kaybı Kaç Günde Geçer
Koku Kaybı Kaç Günde Geçer

Koku kaybının ne kadar süreceğini bellirlemek için, koku kaybının kalıcı mı yoksa, geçici mi olduğu belirlenmelidir. Altında yatan unsurun tespit edilmesi durumunda koku kaybının süresine dair bir tahminde bulunmak mümkündür. Bazı görüntüleme tetkikleri koku alma ile ilgili yaşanan şikayetlerin nedeninin anlaşılmasını sağlamaktadır. Bu durumda koku kaybının derecesinin, kalıcı olup olmadığının belirlenmesinde de yapılacak tetkik sonuçlarının önemi olduğunu bilmek gerekir.

Koku Kaybı Nasıl Geçer, koku kaybı bazı durumlarda geri gelmeyebilir. Çünkü koku kaybının kalıcı olarak da meydana geldiğini unutmamak lazım. Kafa travması veya beyin sinirlerini etkileyen bazı nörolojik sorunlar durumunda koku kaybının kalıcı olarak ortaya çıkması da mümkün olabilmektedir. Eğer ki sizin koku kaybı nasıl geçer, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Koku kaybı nasıl geçer, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da koku kaybı nasıl geçer, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Aşil Tendiniti Kimlerde Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed