Kıllı Dil Hastalığı Neden Olur? Kıllı Dil Hastalığı Nasıl Geçer? Kıllı Dil Hastalığı Tedavi Edilir Mi? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler yazımızda.
Kıllı Dil Hastalığı Neden Olur? Kıllı Dil Hastalığı Nasıl Geçer?
Kıllı dil hastalığı, zaman zaman bazı bireyler de görülmektedir. Dil yüzeyinin siyah, kahverengi, sarı, yeşil ve mavi renklerinde tüyler ile kaplanmasına kıllı dil hastalığı denir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için kıllı dil hastalığı tedavi edilir mi? ve kıllı dil hastalığı nasıl geçer? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Kıllı dil hastalığı neden olur?
Kıllı dil hastalığı, dilin üst yüzeyinin tamamın da görüleceği gibi, bir bölümünde de görülebilmektedir. Görsel olarak yakalanan bireyleri oldukça rahatsız etse de, korkulacak bir şey yoktur. Kıllı dil hastalığı ciddi bir hastalık değildir. Zaman içinde geçmektedir. Kıllı dil hastalığını hafifletmek ve geçirmek için bazı yöntemler de evde kendiniz uygulayabilirsiniz. Uzun süre geçmeyen kıllı dil hastalığı için, uzman hekimden yardım almanız gerekmektedir. Ağız bakımına önem vermeniz, kıllı dil hastalığının geçmesine yardımcı olur. Dişlerinizi ise düzenli olarak, günde iki defa fırçalamayı ihmal etmeyin. Diş fırçalarken dilinizin de temizliğini yapmayı unutmayın. Yazımızın devamına giderek kıllı dil hastalığı belirtileri ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz.
Kıllı Dil Hastalığı Nasıl Geçer?
Kıllı Dil Hastalığı Belirtileri
– Ağız da metalik tat,
– Ağız kokusu,
– Mide bulantısı,
– Yutkunurken damakta gıdıklanma,
– Dil üzerinde yanma hissi,
– Dil de kıllı bir görünüm.
Kıllı dil hastalığı, yaş grubu ayırt etmeden genellik ile, keratin vede proteinin dil yüzeyin de aşırı birikmesi ile meydana gelmektedir. Her ne kadar ciddi olmayan hastalık olarak bilinse de, ilerlediğinde bireylere çeşitli sorunlar açabilir. Çoğunluk ile orta yaş insanlar da rastlanılan kıllı dil hastalığının oluşum nedeni, ağız içerisinde ortaya çıkan çürüme vede mantarlar olmaktadır. Dişler de, diş etlerin de, dil de ya da bademcik de bakteri vede mantar oluşumu var ise, kıllı tüy sorunlarıyla karşılaşılmaktadır. Bu durum da düzenli diş muayenesi vede ağız hijyenini eksiksiz yapmak oldukça önem taşımaktadır. Yalnız peroksit barındıran gargara gibi ürünleri de, çok sık kullanmamak lazım. Aşırı kullanıldığı takdir de, kıllı dil hastalığına neden olabilmektedir. Sigara, alkol ya da uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar da kıllı dil hastalığına neden olur. Bazı durumlar da ağız kuruluğu, ağız içerisindeki nemsizlikten dolayı dil de tüy oluşumuna neden olabilir iken, kullanılan bazı ilaçlar da kıllı dil hastalığının nedenleri arasındadır.
Kıllı Dil Hastalığı Tedavi Edilir Mi?
Kıllı dil hastalığından korunmak için, bireylerin öncelik ile ağız bakımlarını olması gereken biçim de, çok abartıya kaçmadan eksiksiz şekilde yapmalıdır. Ağız hijyeninin sağlanması, dil üzerinin dil sıyırıcı ile düzenli olarak temizlenmesi kıllı dil hastalığından korumaktadır. Düzenli olarak diş hekimi muayenelerine gitmek, diş sağlığını korumak vede sağlamak, kıllı dilden korunmada önemli yere sahiptir. Gün içinde ise yeterli su tüketerek, ağzı nemli tutmak, korunmada oldukça etkilidir. Kahve, çay vede asitli içecek tüketimi sınırlandırılmalıdır. Sigara, alkol vede uyuşturucu gibi maddelerden uzak durulmalıdır. Kullanılan ilaçların yan etkisi olarak kıllı dil hastalığının tetiklendiğini düşünüyorsanız, bu durumu doktorunuzla görüşmelisiniz.
Kıllı Dil Hastalığı Neden Olur, kıllı dil hastalığı, genellikle kendiliğinden geçmektedir. Bu hastalıkta büyük çoğunluk doktor kontrolü gerektirmez. Yalnız bazı durumlar da, bu hastalık kalıcı olabilmektedir. Normal de uzun süre içerisinde, dilinizdeki tüylenme geçmiyor ise, doktor kontrolü mutlaka ihmal edilmemelidir. Eğer ki sizin de kıllı dil hastalığı neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kıllı dil hastalığı neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kıllı dil hastalığı belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Keten Tohumu Yağı Neye İyi Gelir?