Kelebek Hastalığı Neden Olur?

Kelebek Hastalığı Neden Olur? Kelebek Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Kelebek hastalığı nasıl tedavi edilir? Hakkında bilmeniz gerekenler yazımızda.

Kelebek Hastalığı Neden Olur? Kelebek Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Kelebek Hastalığı Neden Olur
Sayfa İçeriği: Kelebek Hastalığı Neden Olur

Halk arasın da kelebek hastalığı olarak bilinen sistemik lupus eritematozus hastalığı, kronik vede ilerleyici inflamatuvar yani iltihapli bir hastalık türüdür. Bağışıklık sistemi, kişinin kendi doku vede organlarını hedef almaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için kelebek hastalığı nasıl tedavi edilir? ve kelebek hastalığı belirtileri nelerdir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Kelebek hastalığı neden olur?

Kelebek hastalığı, eklemler, cilt, böbrekler, beyin, kalp ile birlik de pek çok organı vede sistemi tutabildiği biliniyor. En çok kadınlar da rastlanan kelebek hastalığı, teşhis edilmesi hayati açıdan önemlidir. Kelebek hastalığının nedeni tam olarak bilinmiyor, genetik vede çevresel faktörlerin hastalık üzerin de etkili olduğu düşünülmektedir. Genel anlam da, güneşe maruz kalma, sigara içme vede stresin kelebek hastalığı gelişimi açısından risk faktörü olduğu belirtilir iken, bir ailede kelebek hastalığının olması, ailenin diğer bireylerin de kelebek hastalığı gelişme olasılığında da artış ilişkilidir. Bazı viral enfeksiyonlar ile, hastalık arasındaki bağlantı eskiden bilinmektedir. Östrojen seviyelerinde ki artışın da, kelebek hastalığı oluşumuna katkıda bulunabileceği belirtilmiştir. Bazı ilaçların uzun süreli kullanımı da, ilaca bağlı kelebek hastalığına neden olabildiği söylenmektedir. Yazımızın devamına giderek kelebek hastalığı belirtileri ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Kelebek Hastalığı Nedenleri Nelerdir?

Kelebek Hastalığı Belirtileri

Kelebek hastalığının belirtileri, sorunun hangi vücut sistemini etkilediğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. İki ayrı kelebek hastasının bulguları benzerlik göstermeye bilmektedir. Bazıların da belirtiler aniden meydana gelirken, bazılarında yavaş seyir gösterebilmektedir. Bazılarında hastalık hafif seyreder, bazılarında ise şiddetli olmaktadır. Genel anlam da, bu hastalık da güneş duyarlılığı, güneş ışınlarına maruz kalanlarda burun kanatlarını vede yanakları tutan, deriden kabarık vede kızarık, genellik ile kaşıntılı olmayan cilt döküntüleri, yüz harici bölgelerde cilt lezyonları, ağız içinde yaralar, göz kuruluğu, baş ağrısı, ateş, eklemler de ağrı, küçük eklemler de sabah tutukluğu, eklem şişmesi, akciğer vede kalp zarlarında sıvı toplaması, nefes alıp verir iken batıcı özellikte göğüs ağrısı olması, idrarda kan ya da protein görülmesi, böbrek fonksiyonların da bozulma gibi çeşitli bulgu vede belirtilere rastlanmaktadır.

Kelebek hastalığı tedavisi için; belirtilere vede tutulan organ sistemlerine göre yapılmaktadır. Her hastanın durumu farklılık gösterebileceği için, tedavi seçimi vede riskleri konusunda hasta bazında bilgilendirme yapılması lazım. Tedavi de çoğunluk ile antimalaryal ilaçlar vede kortizon barındıran ilaçlar kullanılmakta, bazı hastalar da steroid olmayan antinflamatuar ilaçlar, bağışıklık sistemini kontrollü olarak baskılayan immünosupresanlar vede hatta bazı biyolojik ajanlar tercih edilmektedir. Bu ilaçlar belirtilere, hastalığın seyrine vede şiddetine göre değişkenlik gösterebilir. Hastalara güneş konusun da dikkatli olmaları gerektiği hatırlatılmalı. Tedavi sürecinde uzman hekim ziyaretleri, tavsiye edilen sıklıkta vede mutlaka aksatılmadan yapılmalıdır. Düzenli olarak egzersiz, sigara içmemek, sağlıklı beslenmek de tedavinin önemli parçası olmaktadır. D vitamini vede kalsiyum eksikliği bulunan hastalarda, uygun tamamlayıcı tedaviler uygulanmalıdır.

Kelebek Hastalığı Neden Olur, kelebek hastalığı, tedavi edilmediğin de hayati tehdit etmektedir. En çok 15 ila 45 yaşları arasında yer alan vede doğurganlık çağında olan kadınlar da rastlanılmaktadır. Çocuk, yaşlı vede erkeklerde çok daha nadiren rastlanılmaktadır. Eğer ki sizin de kelebek hastalığı neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kelebek hastalığı neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kelebek hastalığı belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; İnşaat Mühendisi Nasıl Olunur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed