Gözdeki iltihap Nasıl Geçer? Gözdeki İltihap Nasıl Tedavi Edilir? Gözün Enfeksiyon Kapması Nasıl Geçer? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler yazımızda.
Gözdeki İltihap Nasıl Geçer? Gözdeki İltihap Nasıl Tedavi Edilir?
Bakteri, mantar vede virüs gibi zararlı mikroorganizmaların göz küresinin ya da etrafında ki alanın her hangi bölümüne yerleşmesine göz enfeksiyonu denir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için gözdeki iltihap nasıl tedavi edilir? ve gözün enfeksiyon kapması nasıl geçer? Sorularının cevaplarına ulaşabilirsiniz. Peki Gözdeki iltihap nasıl geçer?
Gözdeki iltihap veya konjonktivit belirtileri bir kaç günden, bir kaç haftaya kadar sürebilmektedir. Eğer konjoktivit bakteri kaynaklı yaşanıyorsa, antibiyotikli göz damlası, oral ilaçlar ya da merhemler gözlerde ki bakteriyi öldürmeye yardımcı olmaktadır. Antibiyotik tedavisine başlandığın da ise, semptomlar bir kaç gün içinde kaybolmaktadır. Üç farklı tabakadan oluşan göz, uvea, retina ved skleradır. Retine, en içte ki tabaka ve uvea göze kan sağlayan damarları vede arterleri barındırmakta. Sklera ise en dış katman koruyucu katman görevini görmektedir. Sklera beyaz renktedir. Görsel bilginin yorumlanması için de, gözden beyine sinyaller gönderen optik sinirler, gözün arkasında ki skleraya bağlantılıdır. Yazımızın devamına giderek gözdeki iltihap ile ilgili daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz.
Gözdeki İltihap Nasıl Tedavi Edilir?
Gözdeki Enfeksiyon Kaç Günde Geçer?
Göz iltihabı, oküler iltihap olarak da bilinmektedir. Gözlerin bir ya da daha fazla bölümünün şişmesiyle, karakterize durumdur. Basit tahrişten belirli hastalıklara kadar değişin çeşitli faktörlerin neden olduğu durumdur. İltihaplanma tabakaların herhangi birinde olabilmektedir. Durum ise gözün etkilenen bölümüne göre sınıflandırılır. Sınıflandırmalar ise tüm gözü etkileyen iltihabı ifade eden genel terim olan Ön üveit, sklerit, orta üveit, arka üveit vede panuveittir.
Eğer göz iltihabı belirtileriniz var ise, bir göz doktoruna başvurmalısınız. Uzman hekim gözün hangi bölümünün iltihaplı olduğunu tespit ettiğin de, uygun tedaviye başlayacaktır. Göz iltihabı zaman ile fark edilmektedir. Tedavi edilirse iyileşme süreci genellikle karmaşık değildir. Bakteriler enfeksiyonun nedeni de, antibiyotik göz damlaları tedavi de tercih edilmektedir. Alerjik reaksiyon durumlar da, alerjenle temastan kaçınılmalı ve özel göz damlaları ile hafifletilebilmektedir. Antiviral göz damlaları viral enfeksiyonlara karşı sıklıkla tercih edilir. Kortizon barındıran göz merhemleri de sıklıkla doktor tarafından reçete edilmektedir.
Göz İltihabı Nedenleri Nelerdir?
Göz iltihabı aslında bir çok farklı nedenler ile tekrar görülebilir. Virüsler, bakteriler ya da mantarlardan dolayı kaynaklanan enfeksiyonlar ana nedenler arasındadır. Mekanik tahriş edici maddeler olarak kirpiğin göze girmesi de, göz iltihabına neden olabilmektedir.
Gözdeki İltihap Nasıl Geçer
– Otoimmün hastalıklar,
– Saman nezlesi,
– Toz partikülleri,
– Cereyan,
– Güneş ışığı.
Göz iltihaplandığın da, göz çevresin de iltihap meydana gelmelidir. Bu durum gözüm farklı bölümlerini etkileyebilmektedir. Göz iltihabı terimi de, çeşitli iltihaplı hastalıklar için şemşiye terimidir. Klinik tabloya göre de farklı semptom vede şikayetler görülmektedir. Nadir durumlar da ise görmeyi tehdit eden ciddi hastalık da yaşabilir. En sık olarak da, iltihaplanma konjonktivayı etkilemektedir. Bunu kornea vede göz kapağı takip etmektedir. Bir çok göz iltihabı belirtisi ise, göz kuruluğuyla örtüşmektedir.
Göz İltihabı Belirtileri
– Şişme,
– Göz de kızarıklık,
– Göz sulanması,
– Kaşıntı,
– Göz de yanma,
– Göz de yabancı cisim hissi,
– İrin salgılanması,
– Işığa duyarlılık,
– Ağrı,
– Birbirine yapışan göz kapakları,
– Görüş bulanıklığı.
Gözdeki İltihap Nasıl Geçer, pürülan bir akıntı bakteriyel enfeksiyonun belirtisidir. Etkilenen bazı kişiler şiddetli ağrı yaşamakta vede görme de belirgin azalma olmaktadır. Bu gibi durumlar da, en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekmektedir. Eğer ki sizin de gözdeki iltihap nasıl geçer, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Gözdeki iltihap nasıl geçer, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için, onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da gözdeki iltihap belirtileri ve gözdeki iltihap nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kanlıca Mantarı Ne Kadar Süre Dayanır?