Golfçü Dirseği Belirtileri Nelerdir?

Golfçü Dirseği Belirtileri Nelerdir? Golfçü Dirseği Neden Olur?, Golfçü dirseği nasıl tedavi edilir? Hakkında merak edilen bazı bilgileri derledik.

Golfçü Dirseği Belirtileri Nelerdir? Golfçü Dirseği Neden Olur?

Golfçü Dirseği Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Golfçü Dirseği Belirtileri Nelerdir

Golfçü dirseği, medikal epikondilit olarakta bilinmektedir. Dirseğin iç kısmında bulunan tendonların iltihaplanması sonucu meydana gelen kas-iskelet sistemi rahatsızlığıdır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz golfçü dirseği nasıl tedavi edilir? ve golfçü dirseği neden olur? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Golfçü dirseği belirtileri nelerdir?

Golfçü dirseği rahatsızlığı bileği vede parmakları tekrar eden hareketler ile sıklıkla kullanan bireylerde gelişebilmektedir. İsmini aldığı golfçülerde sık görülse de, beyzbol, tenis veya yazı yazan bireylerde de görülebilmektedir. Bir tendinit türü olan golfçü dirseği, bileği ve kolu tekrar tekrar aynı hareketi yaptığınız durumda tendonlarda yırtıklara neden olabilmektedir. Golfçü dirseğinin en yaygın görülen belirtisi, dirseğin iç tarafınsa yer alan kemikte meydana gelen ağrıdır. Bunların yanında hassasiyet, karıncalanma ve sertlik de golfçü dirseği belirtileri arasında bulunmaktadır.

Golfçü dirseği, ön kolda kasların aşırı kullanımı vede zorlanması sonucunda tendonların yırtılmasına bağlı olarak meydana gelmektedir. Meydana gelen yırtıkların tedavi edilmemesi durumunda şişkinlik vede ödem gibi durumlar ortaya çıkmaktadır. Bu durum kolun hareketinde kısıtlılığa vede ağrıya neden olmaktadır. Golfçü dirseği, hasta kişinin semptomları vede şikayetleri göz önünde bulundurularak fiziksel muayene ile teşhis edilmektedir. Fiziki muayeneden sonra konulan golfçü dirseği tanısından sonra tedavi yöntemi belirlenebilmektedir. Bireyde golfçü dirseği varlığı durumunda, ağrı genellik ile dirseğin iç tarafında hissedilmektedir. Günlük aktiviteleri yapmadan önce en az altı hafta el, kol vede bilekleri dinlendirmek tedavinin ilk aşaması olmaktadır. Yazımızın devamına giderek golfçü dirseği belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Golfçü Dirseği Neden Olur?

Golfçü Dirseği Belirtileri

Kavrama gücünde azalma,
Uyuşma ya da karıncalanma,
Ellerde ve bileklerde güçsüzlük,
Yumru yapınca ağrı meydana gelmesi,
Dirsekte sertlik hissetme,
Hassasiyet,
Dirseğin iç tarafında ağrı.

Golfçü Dirseği Nedenleri

Spor ya da fiziksel aktiviteler esnasında yanlış ekipman kullanımı,
Zayıf kasların olması ya da esnekliğin olmaması,
Ağırlık çalışmasında yapılan yanlış hareket,
Beyzbol gibi sporlarda uygunsuz atış tekniği,
Tenis vuruşlarında yanlış teknik kullanımı,
Az ısınma ya da yetersiz kondisyon,
Uygunsuz kaldırma, atma ya da vurma,
Aynı hareketlerin tekrarlanması.

Golfçü dirseği teşhisi için hekim bireyin iş ve spor geçmişini, hangi aktivitelerin yaptığını, ağrıların şiddetini öğrenmektedir. Daha sonra bilek, kol ve dirseğin hassasiyetini değerlendirmek için fiziksel muayene yapmaktadır. Hasta kişinin bileğinin yukarı doğru kaldırmaya çalışması istenilmektedir. Daha sonra aşağıya doğru itme baskısı uygulanmaktadır. Bu durum dirençli hareket testi olarak geçmektedir. Kemik hasarının olup olmadığının kontrolü için röntgen istenebilmektedir. Tendonlardaki hasar veya iltihaplanmanın derecesini değerlendirmek adına manyetik rezonans görüntüleme yapılabilmektedir. Yumuşak dokuların vede tendonların durumunu öğrenmek için de, ultrasondan yararlanılabilmektedir.

Golfçü Dirseği Tedavi Edilir Mi?

Golfçü dirseği, fiziki muayeneden sonra, konulan tanı ardından tedavi yöntemi belirlenebilmektedir. Bireyde golfçü dirseği varlığı durumunda, ağrı genellik ile dirseğin iç tarafında hissedilmektedir. Günlük aktiviteleri yapmadan önce, en az 6 hafta el, kol ve bilekleri dinlendirmek tedavinin ilk aşaması olmaktadır.

Golfçü Dirseği Tedavisinde Uygulanacak Yöntemler

Tedaviler bir kaç ay boyunca sonuç vermez ise, cerrahi müdahale düşünülebilmektedir.
Platelet rich plasma tedavisi.
Fizik tedavi ve egzersizler.
Gece ateli kullanımı.
Ön kolun hareketinin azaltılması için destek.
Ağrıyı kesmek adına anti-inflamatuar ilaç kullanımı.
Ön kolda ağrısının olduğu bölgeye buz uygulaması.

Golfçü Dirseği Kimleri Etkiler
Sayfa İçeriği: Golfçü Dirseği Kimleri Etkiler

Golfçü dirseğini önlemek için, çeşitli yöntemlerden yararlanılabilmektedir. Kasları aktiviteden önce ısıtmak, kolları güçlendirmek vede doğru ekipman kullanmak golfçü dirseğinin var olmadan önce alınması gereken önlemler arasında bulunmaktadır.

Golfçü Dirseğini Önlemek İçin Uygulanabilecek Yöntemler

Aktiviteden önce kasları esnetmeyi ihmal etmeyin,
Kaslara aşırı yüklenme olmaması için, formunuzu kontrol edin,
Doğru ekipman kullanın,
Bir şey kaldırır iken, doğru şekilde kaldırın,
Dirseğinizi aşırı kullanmamaya çalışın,
Kol kaslarınızı güçlendirin.

Golfçü dirseği, vücutta doğrudan kolları, bilekleri vede dirseği etkileyen durumdur. Semptomları dirseğin iç kısmında başlayarak yayılabilmektedir. Bireyde hareket kısıtlılığına neden olmaktadır. Golfçü dirseği, genellik ile 45 ila 65 yaş arasıdnaki erkekleri vede kadınları etkileyen durumdur. Kadınlarda gelişme oranı daha yüksek olarak bilinmektedir.

Golfçü Dirseği Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de golfçü dirseği belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Golfçü dirseği belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı golfçü dirseği belirtileri nelerdir hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Fordyce Benekleri Nasıl Geçer?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed