Göğüs Ucu Çatlakları Neden Olur? Meme Uçu Neden Çatlar? Emzirme döneminde göğüs ucu çatlaklarına ne iyi gelir? Hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.
Göğüs Ucu Çatlakları Neden Olur? Meme Uçu Neden Çatlar?
Göğüs ucu çatlakları neden olur, ile ilgili bilinmesi gereken bazı bilgileri anne adayları için yazımız da mercek altına aldık. Meme ucu neden çatlar? Hakkın da merak edilenleri yazımızın devamına giderek öğrenebilirsiniz. Emzirme döneminde göğüs ucu çatlaklarına ne iyi gelir? vede meme ucu çatlakları neden olur? sorularının cevaplarına sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Peki göğüs ucu çatlakları neden olur? Detayları ile yazımız da paylaştık.
Göğüs ucu yaralanmaları, emzirme döneminde olan annelerin bebeklerini besler iken yaşadıkları en büyük sıkıntılar arasında gelmektedir. Bu yaralanmalar oldukça acı vede ağrı verici olmaktadır. Bu yaralanmaların en büyük nedeni ise bebeğin emme pozisyonundaki yanlış tutuştan kaynaklanmasıdır. Eğer ki bebek, emerken memenin areola bölgesini yani kahverengi kısımı iyi kavrayamayıp sadece meme başını emmeye çalışırsa meme başında hasarlar birlikte, çatlak vede yaralanmalar meydana gelir. Bir diğer nedeni ise meme ucunun ıslanıp, kuruması sonucunda meydana gelen nem vede sıcaklığın göğüs ucunu kurutmasıdır.
MEME UCU ÇATLAKLIĞI NEDEN OLUR?
Bebeğini anneler uzmanların uyarılarına göre ilk altı ayda yalnızca anne sütü ile beslemeleri gerekmektedir. Yeni doğum yapmış emzirme döneminde olan annelerin nerede ise kabusu olmuş bu durum hatta sırf bu sorundan dolayı emzirmeyi uzun tutmadan ek besinlere geçişi erkene almayı düşünmekteler. Meme ucu çatlakları ise, ya memenin çevresinde veya memeyi kapsayan küçük alan boyunca görülen çatlamalardan oluşmaktadır. Anne adayların da bu durum oldukça ağrı verici bir durumdur. Bu durum bebeklerin rahat beslenmesini de engelleyebilmekte. Çatlaklardan içeri doğru sızma ihtimali olan mikroplar çok kolay şekilde iltihaplanma yapabilmektedir. Bu durum emzirme döneminde meme iltihabı olarak nitelendirilen mastit görülebilmektedir. Süt kanallarının tıkanmasıyla meydana gelen bu rahatsızlık en sık yaşanan sorunlardan birisidir.
GÖĞÜS UCU ÇATLAKLARINDA NE YAPILMALI?
Göğüs ucu çatlak vede yaraları hakkında daha önce bilgi sahibi olan bazı anne adayları meme ucu yara ve çatlaklar için piyasada bulunan merhem veya kremlerin işe yaradığını öne sürmektedir. Silikon uçları denendiğinde ise bebeklerin çok fazla hava yuttuğu vede bunun içinde gaz sancısı çektikleri belirtilmektedir. Ayva çekirdeklerinin jelini bir gün öncesinden suda bekletin ve ertesi gün içerisin de jeli göğüs uclarıa masaj yaparak uygulayın. Bunu vücudunuzun kuru kalan tüm bölgelerini nemlendirmek için de tercih edebilirsiniz.
– Temiz mendili ılık su içine batırıp göğüs uçlarınızı temizleyebilirsiniz.
– Süt sızıntılarının göğüs ucunu ıslatmaması için, kullandığınız meme başı pedini sık sık değiştirmelisiniz.
– Bebeğinizi emzirir iken, yalnızca meme ucunu değil areola kısmından emmesini sağlayın.
– Meme ucu kuruduktan sonra bir iki damla anne sütüyle uç kısmı silerek kurumasını bekleyin.
GÖĞÜS UCU ÇATLAKLARI NE ZAMAN GEÇER?
– Göğüs ucundaki çatlaklar vede yaraların oluşma ihtimaline karşılık hamilelik dönemin de bazı önemler alınmalıdır. Hamileliğin 8. ayından itibaren banyo yaptıktan sonra içeriğinde zeytin yağı bulunan göğüs ucu kremleri tercih etmelisiniz. Bu sizin için hem yarık oluşmasını engelleyecek, hem de doğum sonrasında emme esnasında yaşayabileceğiniz ağrıların önüne geçecektir.
Göğüs Ucu Çatlakları Neden Olur, yazımız da hazırladığımız göğüs ucu çatlaklarına ne iyi gelir? öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki göğüs ucu çatlakları neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümden sorabilirsiniz. Göğüs ucu çatlakları neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Arnica Krem Nasıl Kullanılır?