Dişlerde Beyaz Lekeler Neden Olur? Dişlerde Beyaz Lekeler Nasıl Geçer? Dişlerde Beyaz Lekeler Nasıl Tedavi Edilir? Hakkın da merak ettikleriniz yazımızda.
Dişlerde Beyaz Lekeler Neden Olur? Dişlerde Beyaz Lekeler Nasıl Geçer?
Dişlerin kısımları daha beyaz olduğun da ya da ışığı normal mineden farklı yansıttığın da, tebeşirimsi ya da mat göründüğün de dişler de beyaz noktalar meydana gelmektedir. Bu durum ise demineralizasyonun ya da minenin bileşiminin değiştirilmesinin sonucu oluşabilmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için dişlerde beyaz lekeler nasıl geçer? ve dişlerde beyaz lekeler nasıl tedavi edilir? Sorularının cevaplarını ayrıntılı olarak derleyip hazırladık. Peki Dişlerde beyaz lekeler neden olur?
Diş minesi asitli yiyecekler ya da bakteri atıkları ile demineralize edilmektedir. Değişen mine oluşumunun neden olduğu, beyaz lekeler ise genellik ile maddelerin yutulması ya da diş gelişimi sırasın da travmanın sonucu meydana gelmektedir. Beyaz lekelerin türleri beyaz noktalar ya da lezyonlar, boyutlarına vede ciddiyetine göre dişlere göre sınıflandırılır. Mesela; Sınıf 1 lekelere hayır, Sınıf 2 hafif lekelerin varlığı, Sınıf 3 şiddetli beyaz noktalar ya da lekeler mevcut, Sınıf 4 de beyaz noktalar, mine yapısın da bir kusur ya da boşluk oluşturmaktadır. Yazımızın devamın da dişlerde beyaz lekeler ile ilgili daha fazla bilgilere ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz.
Dişlerde Beyaz Lekeler Nasıl Tedavi Edilir?
Dişlerde Beyaz Lekeler Nasıl Geçer?
Dişlerde beyaz lekeler için en yeni vede en az invaziv tedavi biçimi reçine liçidir. Gözenekli vede yumuşak doku lezyonunu doldurmak için düşük viskoziteli reçine tercih edilir, bu da onu daha pürüz vede yansıtıcı hale getirmektedir. Çene kemerleri genellikle ağzı açık uyuyanlar için tavsiye edilmektedir. Tam kaplama ya da kapsamlı restorasyonlar, lezyon derin nekrotik lezyona, zayıf dişe ya da kırık dişe yol açıyor ise dolgu, kaplama ya da kuron uygulana bilir. Beyaz lezyonlar lokalize olduğun da vede minenin yapısını değiştirmediğin de biyo-beyazlatma yöntemi kullanılır. Kalsiyum vede fosfat parlatılır ya da diş yapısını kapatmak için tercih edilir. Mikroabrazyon yüzeysel peeling tekniği, diş minesinin yüzeyini yumuşatmak vede lezyon ile çevresi arasında ki farkı azaltmak adına kimyasallar vede parlatma cihazları tercih edilir. Genellik ile form asidik jel vede sünger taşı tercih edilir.
Dişlerde Beyaz Lekelerin Oluşmasının Nedenleri
– Floroz,
– Diyet,
– Ağız açık uyumak,
– Plak birikimi.
Dişlerde beyaz lekelerin önüne geçmek için mutlaka iyi diş hijyeni sağlanmalıdır. Düzenli olarak diş fırçalama vede diş ipi kullanmak etkili olmaktadır. Her yemekten sonra dişler fırçalanmalı ve çalkalanmalıdır. Her gece yatmadan diş ipi kullanılmalıdır. Daha az şeker tercih edilmeli ve daha az asitli içecekler de diş minesini korumaktadır. Bu durum da beyaz lekeleri önleyebilirsiniz.
Dişlerde Beyaz Lekeler Neden Olur, dişlerde beyaz lekeler aslında bakteri plagı birikmesiyle meydana gelmektedir. Bu durum dişleri düzenli olarak fırçalamamak ya da diş ipi kullanmamak gibi kötü diş hijyeninin sonucu oluşmaktadır. Bir diğer nedeni ise diş teli takmanın yan etkisi olarak da meydana gelebilmektedir. Eğer ki sizin de dişlerde beyaz lekeler neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Dişlerde beyaz lekeler neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da dişlerde beyaz lekeler nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Sindirim Sistemi Hastalıkları Nelerdir?