Diş Minesi Aşınması Belirtileri Nelerdir?

Diş Minesi Aşınması Belirtileri Nelerdir? Diş Minesi Aşınması Nedir?, Diş minesi aşınması kimlerde görülür? İle ilgili bilmeniz gereken bilgileri derledik.

Diş Minesi Aşınması Belirtileri Nelerdir? Diş Minesi Aşınması Nedir?

Diş Minesi Aşınması Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Diş Minesi Aşınması Belirtileri Nelerdir

Dişleri çürüklerden vede hasarlardna kroumaya yardımcı olan vede dişlerin görünürlüğünü sağlayan en dıştaki kaplamaya diş minesi denir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz diş minesi aşınması kimlerde görülür? ve diş minesi aşınması nedir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Diş minesi aşınması belirtileri nelerdir?

Diş minesi yarı saydamdır. Dişlerinize parlaklık ve ışıltı vermektedir. Vücuttaki en sert madde vede yüksek oranda mineral barındırmaktadır. Diş minesi, ağız vede diş bakımına dikkat edilmediği takdirde hasar alabilmektedir. Bu hasar sonucu diş minesinde aşınma görülebilmektedir. Günlük hayatta tüketilen şekerli besinler, alkollü, asitli vede şekerli içecekler ağız vede diş sağlığınızı olumsuz yönde etkileyerek diş minesi aşınmasına neden olabilmektedir. Gerekli ağız bakımının sağlanmaması durumunda da diş minesi aşınması görülmektedir. Bunun dışında diş minesi aşınmasına neden olan bazı faktörler de bulunmaktadır. Bunlar arasında ilk olarak dişleri yanlış vede yetersiz fırçalamak, fırçalama sırasında dişleri çok sert fırçalamak diş minesi aşınmasına neden olabilmektedir. Diş minesi aşınmasını etkileyen faktörler arasında kalitesiz vede yanlış diş macunu fırçası vede ağız bakım ürünleri kullanmak bulunmaktadır.

Çocukluktan yetişkinliğe kadar ilerleyebilen tırnak yeme alışkanlığı da, diş minesine büyük oranda zarar vermektedir. Aynı zamanda dişlerinizi sert nesnelere baskı uygulamanız da, diş minesi aşınmasına neden olabilmektedir. Diş minesinin aşınması sonucu diş hassasiyetiniz vede dişlerinizde çürükler meydana gelmeye başlayabilmektedir. Diş aşınma ilk olarak diş etinden itibaren başlamaktadır. Diş etine yakın olan bölgelerde çentiğe benzer komplikasyonlar görülebilmektedir. Bu bölgeler zamanla koyulaşabilmektedir. Yazımızın devamına giderek diş minesi aşınması belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Diş Minesi Aşınması Nasıl Anlaşılır?

Diş Minesi Aşınması Belirtileri

Dişin üst tabakasında pürüzlü vede mat bir görünüm olması,
Dişlerde şiddetli bir acı hissedilmesi,
Diş uçlarında tırtıklı yapıların oluşması,
Dişleirn birbirine temas ettiği kısımlarda çökmeler meydana gelmesi,
Diş etlerine yakın olan bölgelerde çentik benzeri görüntülerin oluşması,
Dişlerde yer yer sararma vede koyu renk oluşumları,
Diş aralarında kanamaların olması,
Sıcak vede soğuk besinlere, içeceklere karşı hassasiyetin artması.

Diş minesi aşınma problemi, genellik ile tırnak eti yeme alışkanlığı olan, alkollü vede asitli içecekleri aşırı tüketen, şekerli vede nişastaslı gıdaların tüketiminde aşırıya giden, ağız vede diş bakımını düzenli vede yeterli yapmayan bir çok bireyde görülebilmektedir. Sigara kullanımı gibi olumsuz alışkanlıklarda da diş minesi aşınmasına rastlanmaktadır. Ağız vede diş sağlığı günlük hayatı da olumsuz yönde etkiler. Diş minesi aşınma belirtileri, kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir.

Diş minesi aşınmas tedavisi, rahatsızlığın boyutuna vede kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Diş minesi tedavisi, konusunda duyarlı olmanız ağız vede diş sağlığı bakımından oldukça önemlidir. Diş minesi aşınma problemi erken tedavi edildiği takdirde hem kısa süre içerisinde iyileşebilir, hem de tedavi daha etkili bir sonuç vermektedir. Diş minesi aşınma sorunu ilerledikçe diş kaybı problemleri ile karşılaşmaz oldukça yüksektir. Diş hekiminin öncelikli amacı, mevcut dişinizin sağlığını korumak vede orjinal dişinizi kurtarır. Diş hekimi diş minenizi kontrol ettiğinde aşınma durumuna vede boyutuna bağlı olarak bir tedavi yöntemi belirleyebilmektedir. Diş minenizin aşınma durumuna bağlı olarak diş özünüz aşırı hasar görmüş olabilmektedir. Diş özü yapısı içerisinde yer alan sinirler, bağ doku vede kan damarı bakteri saldırısına maruz kalabilmektedir. Bu neden ile dişinizde çürük vede diş kemiği çatlakları oluşabilmektedir. Bu gibi durumlar ile karşılaşıldığı taktide kanal tedavisine vede şeffaf palak tedavisine başvurulabilmektedir.

Diş Minesi Aşınmasına Ne İyi Gelir

Ağız vede dişlerinizde meydana gelen herhangi bir sağlık problemlerinde diş hekiminize danışmalı vede tedavi olmalısınız. Bu tarz gıdalar tükettiğinizde ağzınızı mutlaka bol suyla çalkalamalı vede bir müddet sonra dişlerinizi fırçalamalısınız. Aynı zamanda şekerli besinlerden, alkollü vede asitli içeceklerden olabildiğince uzak durulmalıdır. Beslenme programınızda bol bol yeşil yapraklı sebzeler tüketiniz. Diş minesi aşınmasını engellemek vede durdurmak adına beslenme düzenine de dikkat ediniz. Kaliteli, güvenilir markaların diş macununu tercih ediniz. Ağız bakım ürünlerinden destek alabilir. Aynı zamanda gargara suyu kullanmanız diş sağlığınızı olumlu yönde etkilemektedir. Diş fırçası şeçerken fırçanın yumuşak ya da orta sertlikte olmasına dikkat ediniz. Dişlerinizi sabah vede akşam olmak üzere minimum 2 dakika olacak biçimde fırçalayınız. Günlük hayatta ilk olarak bol bol su tüketmeyi ihmal etmeyiniz.

Diş Minesi Aşınması Önlenir Mi?

Diş minesi, ağız bölgesinde ne çok korunması vede dikkat edilmesi gereken bölgedir. Ağız vede diş sağlığınız bakımından diş minesini koruma vede güçlendirmelisiniz. Bu yüzden bol bol su içmeye özen gösteriniz. Günde en az 2 defa ya da 3 defa dişlerinizi fırçalayınız. Şekerli gıdalardan vede içeceklerden mümkün olduğunca uzak durunuz. Tükettiğiniz takdirde mutlaka ağzınızı bol su ile durulamayı ihmal etmemelisiniz. Alkollü vede asitli içecekleri olabildiğince az tüketiniz. Asitli içecekleri tükettikten hemen sonra dişlerinizi fırçalamayın, bir müddet bekleyiniz. Hemen fırçalandığı takdirde dişlerde aşınma ve hasssiyet meydana gelebilmektedir.

Diş Minesi Aşınması Geçer Mi
Diş Minesi Aşınması Geçer Mi

Diş fırçası seçerken dikkatli olmanız lazım. Sert fırçalar diş minesine zarar verebilir. Bu nedenle olabildiğince yumuşak ya da orta sertlikte diş fırçaları tercih edebilirsiniz. Diş macunu vede ağız bakım ürünlerinizin florür içermesine dikkat ediniz. Diş hekimi randevularınıza düzenli olarak gitmeniz ağız vede diş sağlığı bakımından oldukça önemlidir. Yılda 2 defa rutin kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyiniz. Diş minesi, dişe vede diş etine sert cisimler ile baskı uygulandığında, sert fırçalama yapıldığında vede tırnak yeme alışkanlığı gibi durumlarda aşınabilir vede bu aşınmaya bağlı olarak diş minesi zayıflığı meydana gelebilmektedir. Diş minesi aşınması, diş hekiminizin öngördüğü tedavi ile birlikte düzelebilmektedir. Diş hekimizin uygun gördüğü tedavi yöntemi ile dişleriniz kısa sürede eski sağlığına kavuşabilmektedir.

Diş Minesi Kendini Yeniler Mi?

Diş minesinin kendini yenileme yeteneği oldukça sınırlı olmaktadır. Diş mnesi aşındıktan vede zarar gördükten sonra kendini yenileyemez vede kaybedilen minerallerin tam anlamı ile geri kazanılması oldukça zordur. Diş minesi kendini yenilemesi adına fosfor, kalsiyum vede florür gibi minerallerin tekrar diş minesine emilimi ile gerçekleşmektedir. Bu emilim süreci sınır olduğu için aşınan diş minesi tam anlamı ile yeniden oluşamaz. Diş minesini güçlendirmek adına, dişlerinizi düzenli olarka fırçalamanız gerekmektedir. Bununla birlikte diş macununuzu florürlü seçebilirsiniz. Beslenmenizde daha fazla kalsiyum vede vitamin almaya özen gösterip nişastalı ürünleri daha az tüketmeye dikkat edebilirsiniz.

Diş Minesi Aşınması Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de diş minesi aşınması belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Diş minesi aşınması belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı diş minesi aşınması belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Flavonoidlerin Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed