Bradipne Belirtileri Nelerdir?

Bradipne Belirtileri Nelerdir? Bradipne Nasıl Teşhis Edilir?, Bradipne neden olur? Hakkında merak edilen bazı bilgilere ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz.

Bradipne Belirtileri Nelerdir? Bradipne Nasıl Teşhis Edilir?

Bradipne Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Bradipne Belirtileri Nelerdir

Anormal derecede yavaş solunum anlamına gelen bradipne, hastalığa bağlı bir semptom olarak meydana gelmektedir. Dinlenme esnasında dakikada 12’nin altında veya 25’in üzerinde bulunan solunum hızıdır. Bir bireyde 2 dakikadan uzun süren dakikada 12 nefesin altında solunum bulunuyor ise, bu durum bradipne olarak tanımlanmaktadır. Ortalama solunum bireyin yaşına vede hareket seviyesine bağlı olarak farklılık göstermektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz bradipne neden olur? ve bradipne nasıl teşhis edilir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Bradipne belirtileri nelerdir?

Bradipne oksijen seviyesinde düşüklüğü neden olarak çeşitli semptomların oluşmasına neden vermektedir. Halsizlik, baş dönmesi, nefes darlığı vede azalan egzersiz toleransı bradipne belirtileri arasında bulunmaktadır. Nedenine bağlı olarak bradipne önlenebilir bir durum olara kgörülmektedir. İlaç kullanımın değiştirilmesi, stres vede kaygı seviyelerinin azaltılması vede beyin yaralanmalarından korunmak bradipneyi önlemeyen durumlar arasında yer almaktadır. Bradipne bireyin anormal derecede yavaş solunası olarak bilinmektedir. Taşipne de hızlı vede sığ solunum anlamındadır.

Bradipne, bir belirti olarak ortaya çıktığından, altında yatan nedeni belirlemek oldukça önemlidir. Düşük solunum hızı olduğunda, uzman hekimden destek almak gerekmektedir. Uzman hekim bireyin tıbbi geçmişini sorar ve fiziki muayene yapmaktadır. sonrasında da rahatsızlığın teşhisini yapabilmektedir. Bireyin semptomlarına bağlı olarak testler yapılmasını da isteyebilmektedir. Bu testler arasında solunum hızını vede akciğerlerin kontrolü için yapılan akciğer fonksiyon testi vede kan testi bulunmaktadır. Yazımızın devamına giderek bradipne belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntıl ıolarak ulaşabilirsiniz.

Bradipne Tedavisi Nasıl Olur?

Bradipne Belirtileri

Bilinç bulanıklığı,
Göğüste ağrı,
Nefes darlığı,
Fiziksel aktivite esnasında çabuk yorulma,
Aşırı halsizlik vede yorgunluk hissi,
Baş dönmesi.

Bradipne Nedenleri

Stres ve kaygı,
Elektrolit dengesizlik,
Sinir sistemi hastalıkları,
Uyku apnesi,
İlaç kullanımı,
Solunum kaslarında zayıflık,
Kalp sağlığı sorunları,
Beyin yaralanmaları ya da hastalıkları,
Metabolik bozukluklar.

Metabolik bozukluklar, kalp sorunları veya ilaçalrın yan etkisine bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Bunun yanında uygun tedavi yöntemi uygulandığında ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirmektedir. Bu sebeple bradipnenin altında yatan nedeni belirledikten sonra tedavi yöntemi belirlenmektedir. Uzun süre stes vede kaygı gibi ruh hali bozukluğu durumlarında solunum sorunları da görülebilmektedir. Bu da bradipneye zemin hazırlamaktadır. Vücutta çok az su olması veya çok fazla olması durumunda elektrolik dengesizliği oluşturmaktadır. Bu da bireyde nefes darlığına neden olarak bradipneye sebep olmaktadır. Parkinson hastalığı, amyotrofik lateral skleroz, multipl skleroz gibi nörolojik hastalıklar da solunum hızını etkilenmesine neden olarak bradipne oluşturmaktadır.

Bradipne Neden Olur
Bradipne Neden Olur

Uyku apnesi sırasında solunumun geçici olarak durması ya da yavaşlaması, bradipneye sebebiyet verebilmektedir. Merkezi sinir sistemini baskılayan opioidler, sedatifler, benzodiazepinler gibi ilaçlar, bradipneye neden olarak solunum hızını yavaşlatabilmektedir. Kas distrofisi gibi kas hastalıkları veya miyastenia gravis gibi nöromüsküler hastalıklar, solunum kaslarında zayıflamaya yol açarak vede yetersiz solunuma yani bradipneye neden olmaktadır. Kalp ritim bozuklukları, kalp yetmezliği ya da kalp krizi gibi kalp sağlığına yönelik olarak ortaya çıkan durumlar, solunum hızını azalmasına neden olabilmektedir. Travmatik olaylara bağlı olarak beyinde solunum bölgesinin hasar görmesinden kaynaklı olarak bradipne gelişebilmektedir. Özellikle beyin tümörleri, beyin iltihabı vede beyin hasarları durumunda görülmektedir. Tirodi hormonunun düşük olmasından kaynaklı olarak görülen hipotiroidi, vücuttaki metabolizmayı vede solunum hızının etkileyebilmektedir.

Bradipne Önlenebilir Mi?

Bradipne, nedenine bağlı olarak önlenebilir bir durum olarak görülmektedir. İlaç kullanımının değiştirilmesi, stres vede kaygı seviyelerinin azaltılması vede beyin yararlanmalarından korunmak bradipneyi önlemeyen durumlar arasındadır. Bradipne bireyin anormal derecede yavaş soluması olarak bilinmektedir. Taşipne de hızlı vede sığ solunum anlamındadır. Bradipne tedavisi, altta yatan nedenine bağlı olarak değişiklik gösterir vede buna yönelik olarak uygulanmaktadır. Bu sebeple, bradipne görüldüğü durumda sebebi belirlenir vede uzman hekim tedavi sürecini belirlenmektedir. Tedavi seçenekleri, bradipneye yol açan hastalığa vede duruma yönelik olarak düzenlemektedir.

Bradipne kronik hastalıklar için kullanılan ilaçlar nedeni ile görülüyor ise, bu ilaçların dozu azaltılabilir ya da farklı bir ilaçla değiştirilebilmektedir. Bradipne, oksijen yetersizliğine sebep oluyor ise, hasta kişiye oksijen desteği verilebilmektedir. Bradipne, hipotiroididen kaynaklandığı durumda da, tiroid hormon replasman tedavisi uygulanabilmektedir. Kalp hastalıklarına bağlı olarak gelişen bradipne, kalp fonksiyonlarını destekleyecek tedavilerle ele alınabilmektedir. Bradipne, metabolik bir bozukluğa bağlı olarak gelişti ise, bu durumun tedavisi için uygun müdahaleler yapılmaktadır.

Bradipne Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de bradipne belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Bradipne belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı bradipne belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Glomerülonefrit Tedavisi Nasıl Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed