Bebek Güneşte Ne Kadar Kalmalı?

Bebek Güneşte Ne Kadar Kalmalı? Bebekler Güneşten Nasıl Korunur?, Bebekler güneşte uzun süre kalır mı? Hakkında merak edilen bazı bilgileri hazırladık.

Bebek Güneşte Ne Kadar Kalmalı? Bebekler Güneşten Nasıl Korunur?

Bebek Güneşte Ne Kadar Kalmalı
Sayfa İçeriği: Bebek Güneşte Ne Kadar Kalmalı

Bebekler için güneş ışınlarının oldukça zararlı olduğunu unutmamak lazım. Tabiki de her bebek güneşe çıkarılmalı ve zaman zaman güneşten faydalanmalıdır. Yalnız güneş yanıkları, cilt kızarıklarına, güneş çarpmalarına karşıda önlemler alınmalıdır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için bebekler güneşte uzun süre kalır mı? ve bebekler güneşten nasıl korunur? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Bebek güneşte ne kadar kalmalı?

Bebekler; kalsiyum emiliminin sağlanması vede kemik yapısının kuvvetli olması adına D vitaminine ihtiyaç duymaktadır. Güneş ışınları da, en iyi D vitamini kaynağıdır. Güneşin yaydığı UV ışınlarının zararlı etkileri de bulunmaktadır. Bu zararlar UVA ışınları derinin renginin değişmesine neden olmaktadır. UVB ışınları da deriyi yakmaktadır. Derinin renginin değişmesi de, yanması da deri hücrelerinin radyasyon nedeni ile zarar gördüğünü işaret etmektedir. UVA da, UVB de deri için zararlı ışınlardır. Bu yüzden bebeğinizi bu zararlı ışınlardan korumanız gerekmektedir. Yazımızın devamına giderek bebekleri güneş ışınlarından koruma yolları ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Bebekler Güneşten Nasıl Korunur?

Bebekleri Güneş Işınlarından Koruma Yolları

Bebekler için güneş kremi seçimine dikkat ediniz,
UV fitreli ürünler tercih ediniz,
Bebek arabası şemsiyesi vede tentesi kullanmayı unutmayınız,
Denizde, piknikte güneşten korunma çadırları kullanınız,
Güneşlenme saatlerine kesinlikle dikkat ediniz.

Güneş kremi zararlı güneş ışınlarından korunmak adına olmazsa olmazlardandır. Koruma faktörü için, uzmanlar bebekler için SPF 50+ özellikli güneş kremlerinin tercih edilmesini tavsiye etmektedir. İkinci önemli özellik ise UV filtreli olmasıdır. Suya vede terlemeye dayanıklıklık da bir diğer önemli özelliktir. Kullanımın kolay olması da gereklidir. Roll-on veya sprey güneş kremlerinin kullanımı diğerlerine göre çok daha kolaydır. Güneş kremi seçiminde iyi olsanızda, başka bir konu da güneş kreminin doğru zamanda uygulamak. Bebeği güneş çıkarmadan yarım saat kadar önce, güneş kremi sürmeniz gerekmektedir.

Bebekleri Güneşten Koruma Yolları
Bebekleri Güneşten Koruma Yolları

Bebekler güneş çarpmaları açısından en riskli grup içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle bebeğinizi, giydiği mayo ile taktığı şapka ve gözlük ile de korumanız gerekmektedir. UPF 50+ UV korumalı bebek mayosu tercih etmeniz vede UV fitreli, siperliği büyük vede ense ile kulakları da koruyan bir şapka kullanmanız gerekmektedir. UV aşınlarından karşı koruyucu gözlükte bulunduırmanız gerekmektedir. Uzmanlar bu gözlüklerin, küçük çocuklarda bile takılmasını önermektedir. UV400 özelliklerine sahip güneş gözlükleri bebeğiniz için uygun ölçülerde olması şartı ile, gözleri güneşin zararlı UV ışınlarından korumaktadır.

Bebekler Güneş Işınlarından Nasıl Korunmalı?

Bebek arabalarının bir çoğunda güneşli günler için tente var vede bu tenteler kısa gezilerde bebeğinizi güneşten korumanız için yeterlidir. Yalnız günün büyük kısmını dışarıda geçirmeniz söz konusu olursa, bebek arabası güneş şemşiyesiyle gölgelik alanı büyütmeniz gerekmektedir. Denizde, bahçede, piknikte bebeğinize gölge alan yaratmanız en keyifli ve etkin yolu güneş korunma çaıdırıdır. Bu sayede bebeğiniz uykusu geldiğinde rahat uyuyabilir, oyuncakları ile içinde zaman geçirmesinizi sağlayabilirsiniz. Çadırın, taşıması kolay, rahatça kurulabilen vede muhakkak UV ışınlarından koruyan UPF 50+ özelikli olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bebeğinizi güneşe çıkardığınız saatlere kesinlikle dikkat etmelisiniz. Uzmanlar en uygun güneşlenme saatlerinin, güneş ışınların dik gelmediği zamanlar olduğunu vurgulamaktadır. Güneş ışınların en dik açı ile geldiği 11 ila 15 saatleri aralığında güneşe çıkmamaya özen göstermelisiniz. Bebeğiniz 6 aylık olmamış ise, direkt olarak güneş ışığına maruz kalmasını önlemelisiniz.

Bebek Güneşte Ne Kadar Kalmalı, bebeğinizi güneş ışınlarından korumayı başarmış olsanızda, sıcağın zararlarından korumak adına bebeğinizin sıvı tüketimine de dikkat etmelisiniz. Ara ara ılık duş aldırmayı ihmal etmemelisiniz. Kesinlikke yorulacağı, vücudunun ısınmasına yol açacak etkinliklerden kaçınması sağlamalısınız. Eğer ki sizin bebek güneşte ne kadar kalmalı, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Bebek güneşte ne kadar kalmalı, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da bebek güneşte ne kadar kalmalı, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Bebeklerde Sinek Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed