Balgam Nasıl Atılır? Balgam Atmanın En Pratik Yöntemleri Nelerdir? Balgam Hangi Hastalıkların Belirtisi, ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler yazımızda.
Balgam Nasıl Atılır? Balgam Atmanın En Pratik Yöntemleri Nelerdir?
Burun vede boğaz üst solunum yolları hastalıklarını tetikleyen balgam ile meydana gelir. Balgam günümüz de ciddi hastalıkların habercisi de olabilmektedir. Katı ile sarımsı renk balgam akıntısı, yüksek oranda enfeksiyon virüsleri sonrası olmaktadır. Siz değerli dostlarımız için yazımızın içeriğin de balgam atmanın en pratik yöntemleri nelerdir? ve balgam hangi hastalıkların belirtisi sorularının cevaplarına ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki balgam nasıl atılır?
Balgam’ın olduğu sıralar da öksürük vede hapşırma durumları da sıklıkla görülmektedir. Alt solunum yolları borularından, akciğere kadar olan kısım da birikmiş mukus türüne balgam denmektedir. Bu mukus ise solunum yolları nemli tutarak, rahat nefes almayı sağlamaktadır. Yalnız virüs ile enfeksiyonlar yüzünden de, bu salınım artmaktadır. Bu durumda boruların tıkanmasına neden olmaktadır. Normal bir kişide her gün düzenli olarak bu balgam üretilmektedir. Bu balgam birikmiş bakterileri vede virüsleri atmaktadır. Belirli etkenler nedeni ile arttığın da da, ciddi sağlık problemlerinin habercisi olabildiği gibi, sağlık sorunlarının yaşanmasına da neden olabilmektedir. Sigara, bazı besinler, kirli ve kuru hava’da balgam seviyesini artıran etkenlerden bazılarıdır. Boğaz ile sinüsler de biriktiğinde, balgam çok ciddi sağlık sorunu olmaz. Akciğerler de artmış balgam, doktor tarafından önerilen ilaçlar ile tedavi altına alınabilmektedir. Siz de yazımızın devamına giderek evde doğal yollarla balgam nasıl atılır? Öğrenebilirsiniz.
Balgam Hangi Hastalıkların Belirtisi
Balgam Atma Yöntemleri Nelerdir?
Sigara tüketen kişilerde genellik ile köpüklü balgam oluşmaktadır. En sık rastlanan iltihaplı balgamdır. Genellik ile üst solunum yolları hastalıkları sonrası görülmektedir. İnce balgam hafif geçen grip, nezle gibi sağlık problemleri ile yaşanır. İleri hastalıklar ile meydana gelen balgam türü ise yapışkanlıdır. Kalın balgam da kuru vede kirli havanın neden olduğu balgam türüdür. Eğer balgamın rengi açık ise, alerjik durumlar nedeni ile yaşandığını göstermektedir. Yalnız yeşil veya koyu renkteki balgam da ise, vücutta yüksek oranda enfeksiyon bulunduğunun işaretidir. Tüberküloz, akciğer kanseri vede pulmoner embolo hastalıkların da, balgamın rengi genellik ile pembe veya kırmızıdır.
Vücudun herhangi bölgesin de meydana gelen kan pıhtılaşması yani birikmesi pulmoner emboliye neden olmaktadır. Bu hastalık ise akciğerlerdeki pulmoner damarlarını hızla tıkanmasına, akabinde de sağlıklı çalışmasını önlemektedir. Bu durum akciğer zarında iltihap oluşumuna da zemin hazırlamaktadır. Kronik astım hastalarının solunum yolları havaya karşı hassas olmaktadır. Hava kirliliği, rutubetli ortam vede alerjik durumlar solunum ile iltihaplanma olasılığını artırır. Bu durum ise balgama yol açmaktadır.
Akciğer hücrelerinin yoğun hasara maruz kalması vede tümörlü hücrelerin meydana gelmesi ile yaşanan akciğer kanseri de mukus salınımını artırmaktadır. Tüberküloz vede KOAH gibi hastalıklar da bronşlar da iltihap birikimine yol açmaktadır. Üst solunum yolları nedeni ile tıkanan bronşlar da iltihap birikmesi nedeni ile balgam oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Zatürre rahatsızlığı, akciğer dokusuna hasar veren ciddi hastalıklardandır. Bu nedenle de balgam oluşumuna neden olmaktadır. Düzenli biçimde atmayan kalp, vücut içinde oksijensizliğe yol açmaktadır. Oksijensizlik de vücuttaki enfeksiyonlu virüsleri artırmaktadır. Virüsler ilk olarak akciğer vede solunum yolların da biriktiğinden balgama neden olur. Kistik fibroz akciğer zarındaki mutasyona uğramış genin hızla balgam artışına neden olması ile yaşanan hastalık türüdür. Balgam artışına neden olan en yaygın hastalıklardan biridir.
Balgamın Belirtileri Nedir?
– Seste boğukluk veya tizlik meydana gelmesi.
– Kuru öksürükte bile boğaz da sıvı akıntının olması.
– Nefes almak da veya yutkunmakta zorlanma.
– Göğüs ile boğaz da şiddetli ağrı.
– Nefes alır iken akciğerlerin yanması ve hırıltılı ses.
– Konuşma esnasın da sürekli olarak yutkunma ihtiyacı.
Evde Balgam Atma Yöntemleri
Tuzlu su gargarası ile balgam atmak en doğal yollardan bir tanesidir. Tuz madde olarak virüslere karşı oldukça güçlü etkendir. Çözücü özelliği ile kısa sürede iltihabı vücuttan alabilmektedir. Tıp uzmanları ise bu yüzden ılık bir bardak suyun içine, bir yemek kaşığı tuz ilave ederek gargara yapılmasını önermektedir. Bu gargara sayesin de, boğaz da biriken virüslerin vede balgamın atılmasın da destek olmaktadır.
Nane, çay ağacı, fesleğen vede okaliptüs gibi yağlar cilt yüzeyine uygulandığın da boğaz vede göğüsün yumuşamasına, burada birikmiş enfeksiyonların ise kolaylıkla atılmasına yardımcı olmaktadır. Masaj ile sürülüp üzerine ısıtılmış tülbent veya havlu koyarak, bir süre böyle bekleyin. Günde 3 kez tekrarlamanız da sakınca yoktur. Bol bol su tüketmek vede bulunduğunuz ortamdaki havayı sürekli olarak nemli tutmakta balgam atmanıza yardımcı yöntemlerdendir. Kaynayan suya nane yağı damlatarak, bu suyu solumanız da bir diğer yöntemlerdendir. Limon’da balgamı kısa sürede atmanıza yardımcı olacaktır. Bal vede karabiber karışımı veya pekmez karabiber karışımı boğazlarda ki enfeksiyonların azalmasına vede bu bölgenin nemli kalmasını sağlamaktadır. Güçlü antibakteriyel olan bal, boğazda ki hücrelerin de kolaylıkla yenilenmesini sağlamaktadır.
Balgam Nasıl Atılır, evde kolaylıkla balgam atma yöntemlerini yazımızın içeriğinden ayrıntılı olarak bulabilir vede öğrenebilirsiniz. Eğer ki sizin de balgam nasıl atılır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Balgam nasıl atılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da balgam hangi hastalıkların belirtisi yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Sagopa Kajmer Kendime Sarılır Donarım Şarkı Sözleri