Alın Kızarıklığı Nedenleri Nelerdir? Alın Kızarıklığı Nasıl Geçer?, Yüz kızarıklığı nasıl geçer? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derleidk.
Alın Kızarıklığı Nedenleri Nelerdir? Alın Kızarıklığı Nasıl Geçer?
Cilt sorunları arasında bulunan alın kızarması baharatlı yiyecekler, aşırı alkol kullanımı ve yağlı yiyecekler tüketimi gibi faktörler ile meydana gelebilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için yüz kızarıklığı nasıl geçer? ve alın kızarıklığı nasıl geçer? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Alın kızarıklığı nedenleri nelerdir?
Alnın kızarmasının genel nedenleri arasında, vücut ısısının artması yüzünden damarların enine genişlemesi, soğuk havalarda soğuyan vücut deriyi ısıtmak için daha çok kan pompalamaktadır. Bu durum da özellik ile kış aylarında alında, yanaklarda vede deride kızarıkların yaşanmasına neden olmaktadır. Menopoz da kadınlarda yüz kızarmasına neden olmaktadır. Alın kızarıklığı için aloe vera jel kızarıklık için en etkili bitkisel tedavilerden biri olmaktadır. Aloe vera jel ağrıyı vede kızarıklığa bağlı yanmayı azaltmada oldukça etkilidir. Alın kızarıklığının azalması için, aloe vera jeli günde iki defa nazikçe yüzünüze uygulayabilirsiniz. Alın kızarması nedenleri vede nasıl geçer ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak yazımızın devamına giderek ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz.
Yüz Kızarması Nasıl Geçer?
Alın Kızarıklığı Nedenleri
– Karsinoid sendromu,
– Alkol kullanımı,
– Aşırı vede sıcak baharatlı yiyecekler,
– Oda sıcaklığındaki değişiklikler,
– Alerjik nedenler,
– Kullanılan bazı ilaçlar,
– Diyabet problemi.
Alın kızarıklığı fobisi için en iyi tedavi bilişsel davranış terapisidir. Bilişsel davranış terapisi yardımcı olmayan vede gerekdışı düşünmenin negatif düşünmeye yol açacağı fikrini esas alan tedavi yöntemidir. İlk amacı ise bu döngüyü kırmaktır. Bu yöntemin ikinci amacı da daha pozitif davranış kazanmaya yardımcı olarak, pozitif düşünmenin yeni yollarını keşfetmektir.
Yanak vede burunda meydana gelen kızarıklık çoğu kez yapısal olduğu bilinir. 20’li yaşlardan sonra, yüz bölgesindeki kızarıklık vede kılcal damar şikayetlerinin giderek artması bir çok kişiye rahatsızlık vermektedir. Sıcak veya soğuk hava değişikleri, güneş, stres, heyecan, sıcak içecekler, egzersiz ve alkol yüzdeki kızarıklığı arttırmaktadır. Yanak, burun vede çenede yaygın kılcal damarlar vardır. Zaman içinde kılcal damarlar genişeyebilmektedir. Bazı bireylerde bu bölgelerde sivilce şikayeti ilave edilir. Rozaseye ait sivilceler değşik boyutlarda genellikle kırmızı, deriden kabarık oluşumlar olmaktadır. Bazı durumlarda uçlarında iltihap olabilmektedir. Ciltte bir hasssiyet bulunmaktadır. Yanma vede batma hissi olabilmektedir. Bir çok kozmetik krem, losyon, temizleyici süt vede jeller bu hissi arttırabilmektedir.
Rozase sivilcelerin tedavisi ise ağızdan alınan ilaçlar, sürme kremlerin kullanımı ile kontrol altına alınaiblmektedir. Güneşten korunmak oldukça önemlidir. Rozaseye uygun yatıştırıcı özelliği olan dermokozmetikler tercih edilmelidir. Rozaseye ait yüz kızarıklığı tedavileri lazer vede ışık tedavileriyle yapılabilmektedir. Lazer tedavileri 2 ila 4 hafta aralıklar ile uygulanabilmektedir. En az 4 seans yapılması lazım. Genel olarak kızarıklık vede kılcal damarlarda büyük oranda gerileme sağlanabilmektedir.
Alın Kızarıklığı Nedenleri Nelerdir, eğer ki sizin alın kızarıklığı nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Alın kızarıklığı nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da alın kızarıklığı nedenleri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Bebek Güneşte Ne Kadar Kalmalı?