Sardunya Toprağı Ne Zaman Değiştirilir?

Sardunya Toprağı Ne Zaman Değiştirilir? Sardunya Toprağı Nasıl Olmalı?, Sardunya toprak ve saksı seçimi ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.

Sardunya Toprağı Ne Zaman Değiştirilir? Sardunya Toprağı Nasıl Olmalı?

Sardunya Toprağı Ne Zaman Değiştirilir
Sayfa İçeriği: Sardunya Toprağı Ne Zaman Değiştirilir

Sardunya toprağı, bitkiyi yetiştirme aşamasında dikkat edilmesi gereken ilk nokta olmaktadır. Bu bitki gübre vede kil oranı yüksek olan toprakları sevmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz sardunya toprağı nasıl olmalı? ve sardunya saksı seçimi ile ilgili sorularının cevaplarına ulaşabilirsiniz. Peki Sardunya toprağı ne zaman değiştirilir?

Sardunya, ana vatanı Güney Afrika olan turnasıgagagiller ailesine ait çiçek açan bitkidir. Oldukça sıcak iklimlerden gelmiş olmasına rağmen kış mevsimi şartlarına en dayanıklı bitkilerden birisidir. Kırmızı, sarı, pembe, beyaz renklerde görülen sardunyalar bakımı sırasında kolay bitkilerdir. Sardunya için uygun saksı vede toprak türünü seçmek bakımını dah da kolay hale getireek, bitkinin sağlığını vede gelişimi olumlu yönde etkileyecektir. Sardunyalar için en uygun toprak türü gübre vede kil oranı yüksek topraklardır. Sardunyalar fazla geniş vede derin saksılarda gelişemezler, sardunya için seçilecek olan saksı en fazla sardunya gövdesinin yarısı kadar olmalıdır. Bitki büyüdükçe saksısını değiştirmekte bir sakınca yoktur.

Sardunyalar evlerini çok seven bitki türleridir. Bu nedenle sık sık saksı değişimi yapmak gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bu işlem için ideal olan Aralık yılda bir defadır. Saksı değişimini bahar aylarına denk getirebilirseniz, bitkinizin yeni evine çok daha hızlı uyum sağladığınız görebilirsiniz. Yazımızın devamına giderek sardunya toprağı ne zaman değiştirilir, ile alakalı yazımızın devamına giderek ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Sardunya Toprağı Nasıl Olmalı?

Sardunya Saksı Seçimi Nasıl Olmalı?

Saksı bitkisi bakımında dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri de, saksı vede toprak değişim zamanıdır. Zamanı gelmeden toprak değişimi bitkilerde solma, hastalanma, sararma gibi istenmeyen durumların gelişmesine neden olabilmektedir. Sardunya çiçeğinin toprak değişimi sık aralıklar ile yapılmamalıdır. Çünkü sardunyalar bulundukları toprağa hemen kök salan uyum sağlayan bitkilerdir. Sık sık toprak değişimi sardunya bitkisine iyi gelmez, 1 ila 2 yılda bir ilkbahar aylarında toprak değişimi sardunyalar için yeterli olmaktadır.

Sardunya Hangi Aylarda Dikilir
Sardunya Hangi Aylarda Dikilir

Uzun ömürlü olamnası adına, toprağını nemli tutmanız gerekmektedir. Güneş seven sardunyalar, uygun konumlandırılma yapılmadığında dha iyi gelişim göstermektedir. Çok soğuk ortamlarda bulundurmamanız gerekmektedir. Ortalama 15 derece olan bir sıcaklık, bitkinin gelişimi için idealdir. Sardunya vede sardunya ile aynı özellikleri taşıyan diğer süs vede gıda bitkileri için özel formüle edilmiş bitki besinidir. Sardunya tohumları sonbaharda alınarak hemen ekilip soğuk olmayan bir yerde yetiştirilebildiği gibi, tohumlar uygun koşullarda saklanarak ilkbaharda da ekimi yapılabilir. Sardunya bitkisi dalında köklendirilip ilkbaharda toprağa ekimi yapılabilir.

Sardunya Toprağı Ne Zaman Değiştirilir, eğer ki sizin de sardunya toprağı ne zaman değiştirilir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Sardunya toprağı ne zaman değiştirilir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı sardunya toprağı ne zaman değiştirilir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Osteofit Nasıl Teşhis Edilir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed