Orucun ilk Haftası Yorgunluk Neden Olur? Yorgunluğu Önleme Yöntemleri, Yorgunluğu önleyen besinler İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgiler yazımızda.
Orucun İlk Haftası Yorgunluk Neden Olur? Yorgunluğu Önleme Yöntemleri
Beslenme öğünün ikiye düştüğü vede uzun süre aç vede susuz kalınan orucun, insan vücuduna bir çok faydası vardır. Oruç bilimsel olarak da kanıtlanmış, bazı uzmanlar için vücudun arınması için yıllık uygulanan detoks olarak belirtilmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için yorgunluğu önleyen besinler vede yorgunluğu önleme yöntemleri ile ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Orucun ilk haftası yorgunluk neden olur?
Bedenen vede ruhen vücudun hızla değişmesine yardımcı olan orucun, ilk haftasın da genellik ile hemen hemen herkes de yorgunluk vede uyku sorunları rastlanır. Sağlık sorunu gibi görülen bu sorunların, aslında vücudun yenilerken doğal olarak değişen duruma adapte olması ile meydana gelir. Alttan herhangi kronik durum olmadığı sürece orucun ilk zamanları rastlanan halsizlik, yorgunluk veya saat başı esneme aslında vücudun toksin atması ile alakalı durumdur. Yazımızın devamına giderek orucun ilk haftası yorgunluk ve uyku hali neden olur, ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Orucun İlk Haftası Uyku Hali Neden Olur?
Orucun İlk Haftası Yorgunluk
– Toksin atar iken, sinir sistemi vede sindirim sistemi daha hızlı çalıştığı için beyin de melatonin hormonu harekete geçmektedir. Bu nedenle ara ara uykuya dalmaktadır.
– Vücut oruç ile birlikte yaşadığı dinlenme sürecinde hızla toksin atmaktadır. Bu işlemi normal şartlar da akşam uyurken yapmaktadır. Yalnız oruç sürecinde gece yarısı kalkıp, sahur yapıldığından vücut bu işlemi tamamlayamıyor. Gündüz de aç vede susuz kalındığında toksinleri daha hızlı atmaktadır. O nedenle uyku hali yaşanabilir.
– Bilimsel olarak bu süreç, vücudun sağlığı açısından oldukça önemli görülmektedir. Bilim insanları yapılan ibadetin yanı sıra, vücudun bu duraksama da adeta yenilendiğini kanıtlamıştır.
– Halsizlik vede yorgunluk akabinde görülmektedir. Yalnız bu durum en fazla bir hafta, en az da üç gün görülmektedir. Daha sonra hızlı toksin atmaya alışan vücut daha dinç olmaktadır.
Orucun İlk Haftası Yorgunluk Neden Olur
Orucun ilk haftasında yorgunluğu vede uyku halini önlemek için, mutlaka iftar vede sahur arası 2,5 litre su tamamlanmalıdır. Yemekler kesinlikle yavaş tüketilmelidir. Sıvı tüketimi kahve, meyve suyu veya çay ile karşılanmamalı. Yalnız yemekten bir saat sonra şekersiz Türk kahvesi veya çay içilebilir. İftardan sonra yürüyüş vede hareket yapılmalı. Asitli vede gazlı içeceklerden uzak durulmalıdır. İftar sahur arası meyve vede bir avuç çiğ kuruyemiş tercih edilmelidir. Aşırı tatlı tüketmek yerine dondurma tüketilmelidir. Sahur da ise peynir, yumurta, süt vede yoğurt ile vücudun ihtiyacı olan kalsiyum vede protein desteklenmelidir.
Orucun İlk Haftası Yorgunluğu ve Uyku Halini Önleyen Besinler
Yorgunluk ve uyku halini önleyen besinler; Vücudun toksin atarken yaşadığı bu sorunları önlemenin en iyi formülü, iftar da mutlaka kayısı, hurma veya gün kurusunun tüketilmesi önerilmektedir. İftar vede sahurda uzmanlar yaşanan halsizlik, yorgunluk vede uyku halini azaltmak için tüketilen besinlerin altını çizmektedir. Magnezyum, sodyum vede potasyum bakımından zengin olan kuru baklagiller vede yeşil sebzelerin de sofrada bulunması gerekmektedir. İftardan sonra bir elma veya armut tercihe göre tüketilebilir.
Orucun İlk Haftası Yorgunluk Neden Olur, orucun ilk haftasında yaşanan yorgunluk ve uyku halini önlemek vede bazı bilgileri yazımızın içeriğinde ayrıntılı olarak derledik. Eğer ki sizin de orucun ilk haftası yorgunluk neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Orucun ilk haftası yorgunluk neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için, onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da orucun ilk haftası yorgunluk neden olur, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Koroner Arter Hastalığı Neden Olur?