Kestane Toplamanın Pratik Yöntemleri Nelerdir?

Kestane Toplamanın Pratik Yöntemleri Nelerdir? Kestane Nasıl Soyulur? Kestane toplarken nelere dikkat edilmeli? İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgiler.

Kestane Toplamanın Pratik Yöntemleri Nelerdir? Kestane Nasıl Soyulur?

Kestane Toplamanın Pratik Yöntemleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Kestane Toplamanın Pratik Yöntemleri Nelerdir

Kestaneler soğuk havaların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Sonbahar mevsimin de toplanmaya başlayan kestaneler ile ilgili püf noktaları yazımızın içeriğin de siz değerli dostlarımız için derledik. Kestane, hastalıklara karşı koruyucu kalkan olarak görev görmektedir. Yorgunluğa da iyi gelen kestane toplamanın püf noktalarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz. Peki kestane toplamanın pratik yöntemleri nelerdir?

Karadeniz, Marmara vede Ege bölgesinde yetiştirilen kestane en çok kış aylarında tüketilmektedir. Sağlığa faydaları bakımından oldukça çok tüketilmektedir. Kayıngiller ailesinden olan kestane, Castanea cinsini oluşturan ağaçlarına vede bu ağaçların yenilebilen tohumlarına isimlendirilmektedir. Potasyum bakımından oldukça zengin olan kestane, potasyum eksikliği olanlarda iyi bir potasyum tamamlayıcısı olduğu için tüketilmesi de tavsiye edilmektedir. Kestaneler toplandıktan sonra belirli süre kurumaya bırakılmaktadır. Kestaneleri toplamak oldukça zahmetlidir. Yalnız uygulayacağınız bazı kolay yöntemler ile toplama işini daha kolay yapabilirsiniz. Yazımızın içeriğinden kestane toplamanın pratik yöntemlerine ulaşabilirsiniz.

Kestane Nasıl Toplanır?

Kestane Toplarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Dikeninden kestaneleri ayırmak için mutlaka eldiven giymelisiniz. Bazı kestaneler dikeni içinden ayrılması zor olduğundan, eliniz ile açmanız gerekebilmektedir. Elinizle açamadığınız kestaneleri bir sopa ya da sert bir cisim yardımıyla dikenini ezdirip kestanenin içinden çıkmasına yardımcı olarak kestaneleri dikeninden kolayca ayırmanız mümkündür. Bu işlemi yaparken ise, mutlaka eldiven giymeniz ellerinize dikenlerin batmaması vede hasar vermemesi için önemlidir.

Kestane Toplamanın Püf Noktaları

Kestane Toplama Yöntemleri
Kestane Toplama Yöntemleri

Sonbahar başların da kestaneler olgunlaşmaya başlamaktadır. Ekim vede kasım ayların da kestane hasadı başlamaktadır. Özellikle de Karadeniz bölgesinde adım başı kestane ağaçları görebilirsiniz. Yemesi her ne kadar güzel olsa da toplaması oldukça zahmetlidir. Kestaneleri toplarken mutlaka eldiven kullanmalısınız, dikenli kabukların yapısından dolayı önleminizi almanız gerekmektedir. Kestane toplayan kişiler genellikle direk olarak yere düşenleri toplamayı tercih etmektedir. Yalnız büyük ağaçlardaki kestaneleri toplamak için uzun sopa bulundurmanız gerekmektedir. Tahtadan yapılmış bir nesne de işinizi görür. Kestane ağaçların da yer alan kestaneleri düşürmek için ilk olarak başınıza şapka giyin. Böylece kestaneleri silkeler iken başınıza gelmesini önlemiş olursunuz. Sonra sopa yardımı ile kestane ağacında bulunan kestaneleri hafif bir şekilde sallayarak, dallardaki kestaneleri düşürmeye başlayabilirsiniz. Bütün ağacın dallarına aynı işlemi uyguladıktan sonra, düşen kestaneleri bir çuvala alarak, toplama işlemine geçebilirsiniz.

Kestanelerin hepsini topladıktan sonra sıra kestanelerde ki dikenleri çıkarma işlemini yapmalısınız. Kestaneleri tek tek dikenlerinden ayırmak için sobada veya fırında pişirik tüketebilirsiniz. Kestaneler çok fazla ise kış mevsiminde tüketmek için serin ortamda saklayabilir veya dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Kestaneleri güneş gören yerde bırakırsanız, çabuk kurtlanır. O yüzden mutlaka kestaneleri serin yerde muhafaza ediniz.

Kestane Toplamanın Pratik Yöntemleri Nelerdir, kestane toplama işlemi ile ilgili yazımızın içeriğinden bazı bilgilere ulaşabilirsiniz. Sizde kestane toplamanın pratik yöntemleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kestane toplamanın pratik yöntemleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kestane toplamının püf noktaları yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Öksürük Otu Nasıl Tüketilir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed