Bukalemun Özellikleri Nelerdir?

Bukalemun Özellikleri Nelerdir? Bukalemun İnsana Zarar Verir Mi? Bukalemun evde beslenir mi? Hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımızda derledik.

Bukalemun Özellikleri Nelerdir? Bukalemun İnsana Zarar Verir Mi?

Bukalemun Özellikleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Bukalemun Özellikleri Nelerdir

Vücudun rengini değiştirebilen kertenkele türüne bukalemun denmektedir. Bukalemun pullu dekolmanı, sürüngenler sınıfına,, bukalemunlar familyasına aittir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için bukalemun evde beslenir mi? ve bukalemun insana zarar verir mi? Sorularının cevapları ile ilgili bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Bukalemun özellikleri nelerdir?

Bukalemun gezegendeki, en sıra dışı vede güzel kertenkelelerden bir türdür. Bir bukalemun ortalama uzunluğu ise yaklaşık olarak 30 cm, en fazla 65 ila 68 cm kadar büyümektedir. Küçük kertenkelenin boyutu 3 ila 5 cm’den büyük değildir. Dev bukalemunun toplam uzunluğu ise 50 ila 68 cm’dir. Bir bukalemun da uzatılmış gövde, genellikle omurga tüm uzunluğu boyunca uzanan, yüksek sırt biçimindedir. Yelpaze biçiminde şişkin dekore ya da baş bölgesinin üzerine yerleştirilmektedir. Bu kertenkelenin yükseltilmiş boyunla ayırt edici özellik de olan, kafatası şekli bulunmaktadır. Erkek bukalemun başı, çeşitli kemikli çıkıntılarla taçlandırılır. Dişi kural olarak böyle süslemelere sahip değildir. Bukalemunun bacakları uzundur. Parmakları pençe oluşturur. Bu durum ise ağaçlara tırmanmak, dalları sarmak için elverişli olmaktadır. Yazımızın devamına giderek bukalemun özellikleri ile alakalı bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Bukalemun Evde Beslenir Mi?

Bukalemun Özellikleri

Bukalemun çoğunluk ile ağaçlar da yaşamaktadır. Çoğu ise aynı zaman da tırmanış için, başarı ile kullanılan uzun, spiral biçimin de bir kuyruk ile donatılır. Bukalemunların ayırt edici bir özelliği ise, göz bebeği için, küçük delik ile kaynaşmış göz kapakları ile kaplı gözleridir. Başarılı avda çok yardımcı olan sol vede sağ gözlerin koordinatsız hareketleriyle dairesel görüş sağlanmaktadır. Bukalemun dilinin, kendisinin sahip olduğu avlanma yeteneğidir. Avlanma esnasında, bukalemun pusu da hareketsiz kalması, yavaşça sadece gözlerin üzerinden geçmesi vede saldırı anında, dilin kurbanın yönüne doğru fırlatılmasıdır. Avı yakalama vede dilin ağzına dönme süreci yarım saniyeden az sürmektedir.

Dilin dışarı fırlatılması saniyenin üç de birinde gerçekleşmektedir. Böylelikle 3 saniye için de kertenkele, 4 kurbanı yakalayabilmektedir. Bukalemun dilinin uzunluğu kertenkelenin uzunluğunun yaklaşık yarısı kadardır. Bu hayvanlar uysal hayvanlardır. Kendilerini koruyacak ne pençeleri, ne de zehirleri bulunmaktadır. Kendilerini koruma içgüdüleri ile refleks olarak ısırma eğilimleri vardır. Bukalemunlar renk vede desenli sabit olarak bulunmayan hayvan türüdür. Genellikle ağaçlar da yaşamaktadır. Evde beslenmesi zor olan hayvanlardır. Günde en az 20 ila 30 tane sinek tüketmektedir.

Bukalemun Özellikleri Nelerdir, ülkemiz de sürüngen hayvanların satışı yasaktır. Bir çok türü tropik iklim kuşağın da yaşamaktadır. Dünya da ise bukalemun en çok Madagaskar Adasın da bulunmaktadır. Ülkemiz de genellikle Akdeniz vede Ege kıyılarında görülmektedir. Vücutları ise yanlardan basıktır, başlarının üstün de miğfer biçiminde çıkıntı bulunmaktadır. Eğer ki sizin de bukalemun özellikleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Bukalemun özellikleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da bukalemun özellikleri, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Odun Külünün Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed