Gaz Sıkışması Nedenleri Nelerdir? Gaz Sancılarının Belirtileri Nelerdir? Gaz sıkışması nasıl tedavi edilir? Hakkın da bilmeniz gerekenler yazımızda…
Gaz Sıkışması Nedenleri Nelerdir? Gaz Sancılarının Belirtileri Nelerdir?
Gaz sıkışması nedenleri nelerdir ile ilgili bilmeniz gereken bazı noktaları siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına aldık. Gaz sancılarının belirtileri nelerdir? Hakkın da merak ettiğiniz tüm her şeye yazımızın devamından ulaşabilirsiniz. Gaz sancılarının belirtileri nelerdir? ve Gaz sancısı neden olur? Soruları ile ilgili sayfamızdan yardım alarak cevaplarına ulaşabilirsiniz. Peki gaz sıkışması nedenleri nelerdir? Detayları ile yazımız da paylaştık.
Gaz sancısı genellik ile hızlı yemek yemekle ve hava da olan bakterilerin mide vede bağırsaklara yerleşmesi ile ortaya çıkar. Bu durum ise normal sindirim dolaşımında meydana gelen faktörlerden biridir. Yalnız havanın atılmaması durumunda burada birikir vede sıkışır buda şiddetli sancılar ile kendini gösterir. Gaz sancısı her yaşta, her cinste görülmektedir. Gaz sancıları aslında çok fazla ciddiye alınmayan rahatsızlıktır. Yalnız gaz vücuttan atılmadığında ciddi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Bu rahatsız utanç verici olarak bakılan aslında sağlık açısından oldukça faydalıdır. Gaz çıkarmayan insanlarda sindirim hastalıkları ortaya çıkar. Gaz sancıları kramplara vede şiddetli kasılmalara neden olmaktadır.
GAZ SANCISININ BELİRTİLERİ NELERDİR?
GAZ SIKIŞMASI NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Gaz sıkışması belirtilerini hissettiğiniz de uzman hekime görünmekte fayda var. Uzman hekim ilk belirtilerde vede hafif ilerleyen gaz sıkışmasın da genellik ile ilaç tedavisi uygulamaktadır. Aynı zaman da alerjik testi de yapılmaktadır. Bazı gıdalara karşı hassas olan insanlara özel diyet programı hazırlanmaktadır. Hastaya daha yavaş vede tane tane yemek yenilmesi önerilmektedir.
GAZ SANCISININ BELİRTİLERİ
– Dışkılama da zorlanmalar vede ağır koku.
– Kaslarda ağrı.
– Şiddetli karın ağrısı vede kasılma.
– Terleme vede mide bulantısı.
– Kasılmalara bağlı olarak gelişen nefes alıp vermede zorluk çekme.
GAZ SIKIŞMASI NEDEN OLUR?
– Adet dönemin de rahim de meydana gelen kasılma vede sancılar alt karını olumsuz etkilediği için burada gaz birikmesi daha kolay olmaktadır.
– Yağlı vede karbonhidratlı yiyeceklere bağlı gelişen bağırsakların yavaşlamasıyla meydana gelen kabızlık gaz sıkışmasına neden olan en temel faktördür.
– Huzursuz bağırsak sendromu vede bağırsak iltihaplanması dışkılama sistemini olumsuz etkilemektedir. Bu durumlarda içeride biriken gaz rahat hareket edemediği için sıkışır. Bu rahatsızlıklara ise halsizlik, bulantı vede yüksek ateş gibi durumlar da eşlik eder.
– Bazı gıdalara karşı hassasiyet gösteren mide vede bağırsaklar hazımsızlık sorunu yaşamaktadır. Bu durum sonucunda sindirim sistemi rahat hareket etmez.
– Lahana, kufu fasulye, soğan, enginar, karnabahar, mercimek, kuru üzüm, brokoli, erik kurusu vede elma bu gıdalarda fazla karbonhidrat bulunduğundan fazla gaza neden olmaktadır. Ayrıca makarna, patates vede pirinç gibi yiyeceklerde tekrardan ısıtılınca gaz oluşumunu arttırmaktadır.
– Özellik ile hızlı yemek yiyenler hava alışverişini vücudun ihtiyacından fazla yapmaktadır. Böylelikle vücutta fazla hava birikmektedir. Bu hava da gaz oluşumuna neden olmaktadır.
Gaz Sıkışması Nedenleri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız gaz sıkışması nedenleri ve belirtilerini öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki gaz sıkışması nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Gaz sıkışması nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Rumeli Böreği Nasıl Yapılır?