Uyurgezerlik Nedenleri Nelerdir?

Uyurgezerlik Nedenleri Nelerdir? Uyurgezerlik Neden Olur? Uyurgezerlik nasıl tedavi edilir? İle ilgili bilinmesi gereken bazı nedenleri sizlere hazırladık.

Uyurgezerlik Nedenleri Nelerdir? Uyurgezerlik Neden Olur?

Uyurgezerlik Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Uyurgezerlik Nedenleri Nelerdir, Uyurgezerlik Neden Olur, Uyurgezerliğin Nedenleri Nelerdir, Uyurgezerlik Bulguları Nelerdir, Uyurgezerliğin Nedenleri, Uyurgezerlik Nasıl Tedavi Edilir, Uyurgezerlik Nedir, Uyurgezerlik Belirtileri Nelerdir, Uyurgezerlik Neden Olur, Uyurgezerlik Nasıl Geçer, Uyurgezerlik Kimlerde Görülür, Uyurgezerlik İçin Hangi Doktora Gidilmeli, Uyurgezerlik Genetik Mi

Uyurgezerlik nedenleri nelerdir ile ilgili bilinmesi gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da derledik. Uyurgezerlik neden olur? Hakkında tüm merak ettiğiniz her şeye yazımızın devamına giderek ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Uyurgezerlik nedir? ve Uyurgezerlik nasıl geçer? Sorularının cevaplarına sayfamızdan yardım alarak bulabilirsiniz. Sizde uyurgezerliğin nedenlerini yazımızın devamına giderek öğrenebilirsiniz. Peki uyurgezerlik nedenleri nelerdir? Detayları ile yazımızda paylaştık.

Uyurgezerlik hastalığı, günümüz de sıkça rastlanan bir hastalıktır. Bu hastalık uykunun en derin anında beynin fonksiyonlarının azalmasıyla birlikte vücudun yataktan kalkıp faaliyete geçme durumuna denir. Çocuk yaşlarda bu hastalık sıklıkla görülmektedir. Son yıllar da ise yetişkinlerde de görülme olasılığı yükselişe geçti. Bu hastalık tedavi edilebilir, yalnız erken teşhis edilip müdahale edilmelidir. Yoksa ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Uyurgezerlik, uykuda gezme veya uyur gezer gibi isimler ile adlandırılan parasomi kategorisine giren uyku bozukluğu hastalığıdır. Bu hastalık çocuk yaştaki travmatik durumda görülmektedir. Genellikle ergenlik dönemlerde kendiliğinden düzelmektedir. Yalnız ileri yaşlara rağmen yaşanan uyurgezerliğin altında başka nedenler de olabilmektedir. 20 yaşından sonra yaşanan bu hastalık, genellik ile gece yarısı 2 veya 3 saatlerinde kalkmaktadır.

Bilim ise uyurgezerliği, uykunun aşamaları bulunmaktadır. Kişi önce hafif uyku haline geçmektedir, daha sonra ise tamamen derin uykuya dalmaktadır. Yalnız işte uyurgezerlerde bu durum derin uyku sonrası uykunun tekrar hafiflemeye başlamasıyla meydana çıkmaktadır. Derin uyku denilen NREM evresine geçmeden vücudun kalkıp dolaşması vede beynin aktif olmasına rağmen kişi uyku halinden çıkamaz. Bilim insanlarına göre ise derin uyku evresin de yaşanan bir komplikasyon sonrası kişi uyurgezer olmaktadır. Yalnız bunu tam olarak neyin tetiklediği bilimse de bazı nedenleri bulunmaktadır.

UYURGEZERLİĞİN NEDENLERİ NELERDİR?

UYURGEZERLİK BULGULARI NELERDİR?

Hasta uyku halinde iken yataktan kalkar vede dolaşmaktadır. Bilinç durumu ise kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bazı insanlar yarı uyku halindeyken, bazıları da hiç bir şey hatırlamaz. Bu hastaların ise uykudan uyanması zordur ki, çoğu uzman hekimler hastaların uyandırılmasını istemezler. Anlamsız hareketler yapabilirler. Bu sırada yemek yer, giyinir, yemek yer, diş fırçalar, konuşur yalnız çevreden gelen tüm durumlara tepkisiz kalırlar. Bu hastalığın en tehlikeli bulguları ise kapıyı açarak dışarı çıkma, balkondan atlama, pencere açma ya da ocak yakma gibi faaliyetlerde bulunmalarıdır. Bu tip insanlar nadiren de olsa kişilik bozukluğu yaşan hastalarda da görülebilir. En hafif şikayeti olan bu hastalık tüm evi dolaştıktan sonra tekrar yatağına dönüp uyuması’dır.

UYURGEZERLİĞİN NEDENLERİ

Derin uykuya geçmede zorlanmalar.
Olduğu yerde kendini güvende hissetmemesi.
Depresyon, stres, panik atak ve kaygı.
Kullanılan bazı ilaçların yan etkileri.
Melotonin hormonunun hiç çalışmaması.
Gün içinde yoğun iş temposu nedeni ile deforme olan sinir hücreleri.
Kişinin çocuk iken yaşadığı terk edilme korkusu, başkalarının başarısı ile kıyaslanma, sevgisizlik, ailede büyük bir kayıp yaşanması gibi durumlar uyurgezerliği tetikleyen nedenlerdendir.

UYURGEZERLİK NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Uyurgezerlik hastalığı olan bir hasta yakınının bu konuda daha dikkatli olması lazım. Çünkü tedavisi olan bu rahatsızlık uzman hekimler, kişinin hangi durumdan kaynaklı bu süreci yaşadığını tespit etmeye çalışmaktadır. Bu yönden geliştirilen tedavide derin uyku halini bozan durumlar azaltılmaya çalışılmaktadır. Uzman hekimler hastalara genellik ile öğle uykusunu önermektedir. Bunun dışında kişiye uyku davranış tedavisi uygulanmaktadır. Ataklar esnasın da vücudun aniden terlemesi önlemek için uyumadan önce mutlaka tuvalet ihtiyacı giderilmektedir. Bu hastalar melotonin hormonunu arttıracak besinler tüketmelidir. Uyurgezer hasta fizyolojik vede psikolojik bir tedavi sürecinden geçmektedir.

Uyurgezerlik Nedenleri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız uyurgezerlik nedenlerini bulabilirsiniz. Sizin de eğer ki uyurgezerlik nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Uyurgezerlik nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla da paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Arko Kremin Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed