Siyah Mercimek Hangi Hastalıklara iyi Gelir? Siyah Mercimeğin Faydaları, Siyah mercimek nerede yetişir? Hakkında bilmeniz gerekenleri yazımızda hazırladık.
Siyah Mercimek Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Siyah Mercimeğin Faydaları
Siyah mercimek hangi hastalıklara iyi gelir, ile ilgili bilmeniz gereken bazı püf nokları siz değerli dostlarımız için yazımızda mercek altına aldık. Siyah mercimeğin faydaları hakkında merak ettiğiniz tüm her şeyi yazımızın devamına giderek bulabilir vede öğrenebilirsiniz. Siyah mercimek besin değeri nelerdir? vede siyah mercimek nerede yetişir? Sorularının cevaplarını sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Peki siyah mercimek hangi hastalıklara iyi gelir? Detayları ile yazımızda paylaştık.
Vigna mungosu, siyah gram, mungo fasulyesi vede minapa pappu gibi isimler ile de siyah mercimek hindistan yarımadasında sıkça tüketilmektedir. Siyah mercimek Asya’dan tüm dünyaya yayılmıştır. Güçlü lif kaynağı olan siyah mercimek, antik çağlardan beri üretilip tüketilmektedir. Türkiye de ise oldukça az rastlanmaktadır. Genellik ile sarı, turuncu vede yeşil olarak tüketilen mercimek, fiji, karayip yerlileri, afrika vede mauritius gibi ülkelerde de ana yemek olarak tercih edilir. Ortaçağ’da askerlerin uzun süre tok vede enerjik kalması için lapa şekilde pişirilmekteydi. Siyah mercimek, güçlü protein kaynağıdır. O yüzden bir tabak tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan protein vede kalsiyumun %80’ini karşılamaktadır. İnsan vücuduna oldukça faydası bulunan siyah mercimek hakkında tüm bilgilere yazımızın devamından ayrıntılı şekilde ulaşabilirsiniz.
SİYAH MERCİMEĞİN FAYDALARI NELERDİR?
SİYAH MERCİMEK BESİN DEĞERİ NELERDİR?
Siyah mercimeiğin 100 gramın da 25 gram protein, 983 miligram potasyum, 138 miligram kalsiyum, 7.57 miligram demir, 1.447 miligram niasin, 0.273 tiamin vede 0.254 miligram riboflavin barınmaktadır.
SİYAH MERCİMEĞİN FAYDALARI
– Siyah mercimek kötü kolesterol seviyesini düşürerek damar vede kalp hastalıklarının yaşanma riskini de azaltmaktadır. Aynı zaman da kan şekerini düzenleyerek diyabet hastalığının da önüne geçmektedir.
– Uzman hekimler, anemi vede kansızlık rahatsızlıkları olan hastalar için siyah mercimeği önermektedir.
– Güçlü esansiyel aminositler bulunduran siyah mercimek diğer tahıl besinleri gibi metiyonin maddesi bakımından zayıf kalmaktadır. Bu yüzden patates ile tüketilmesi önerilmektedir.
– Siyah mercimek, güçlü antioksidan içermektedir. Yapılan araştırmalar da ise kanserli hücrelerin çoğalmasını önlediği ortaya çıkmıştır. Tümörlü hücrelerin oluşumunu engelleyen siyah mercimek özellikle mide vede kolon kanserinin önüne geçmektedir.
– Bir tabakta bulunan siyah mercimek yaklaşık 50 gr olarak denk gelmektedir. Gün içerisin de tüketilen bu gram, vücudun ihtiyacı olan karbonhidrat yani enerjiyi rahatlıkla karşılamaktadır. 150 kalori içerdiği için kilo almaya neden olmaz.
– Folik asit vede B vitamini kompleksi bakımından oldukça zengin olan siyah mercimek kas vede kemik yapısını kuvvetlendirir. İleri yaşta görülme ihtimali olan eklem ağrıları, kireçlenme, iltihaplanmalar vede kemik erimesi gibi hastalıkların önüne geçmektedir.
– Et yemesini sevmeyenler için ideal protein kaynağı’dır. Günde 2 tabak tüketilmesi protein bakımından yeterli olacaktır.
– Siyah mercimek, sindirim sisteminin fonksiyonlarını arttıran lif maddesi bakımından oldukça zengindir. O yüzden sadece bir porsiyon tüketerek uzun süre tok kalmayı sağlayarak kilo vermede yardımcı olan besinler arasında yer verebilirsiniz.
– Siyah mercimeğin, siyah renkli olmasını sağlayan antosiyaninler vücudun hızlı toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Mesane vede böbrekteki bakterileri vede asitlenmeyi önleyerek taş ve kum oluşumunu önler. İdrar yolu sayesin de enfeksiyonları atmaktadır.
Siyah Mercimek Hangi Hastalıklara İyi Gelir, yazımız da hazırladığımız siyah mercimeğin faydalarını öğrenebilirsiniz. Eğer sizin de siyah mercimek hangi hastalıklara iyi gelir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Siyah mercimek hangi hastalıklara iyi gelir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Antrikot Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?