Farenjit Belirtileri Nelerdir? Farenjit Nedenleri Nelerdir? Farenjit nasıl tedavi edilir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımız da derledik.
Farenjit Belirtileri Nelerdir? Farenjit Nedenleri Nelerdir?
Farenjit belirtileri nelerdir ile ilgili bilinmesi gereken bazı noktaları siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına aldık. Farenjit nedenleri nelerdir? Hakkında merak ettiğiniz tüm her şeye yazımızın devamına giderek öğrenebilirsiniz. Farenjit neden olur? ve Farenjit nasıl tedavi edilir? Soruları ile ilgili tüm cevaplara sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Peki farenjit belirtileri nelerdir? Detayları ile yazımızdan öğrenebilirsiniz.
Günümüz de farenjit rahatsızlığı, boğaz yanması, yutkunma güçlüğü acı vede kaşıntıya neden olan bir hastalık olarak bilinmektedir. Farenjit rahatsızlığı genellik ile soğuk algınlığında ortaya çıkmaktadır. Mononükleoz veya coxsackie gibi boğaz ağrısı yapan enfeksiyonların sonucu da meydana gelebilir. Boğazın farenks ismi verilen arka kısmın iltihaplanmasına farenjit denir. İnsanlar arasında sıklıkla boğaz iltihabı veya boğaz ağrısı olarak bilinmektedir. Bu hastalık özellikle de kış aylarında ortaya çıkar vede yakın temas da olan bireyler arasında hızla yayılma eğilimi göstermektedir. Bakteriyel ya da virüs kaynaklı olabildiğinden etkene göre tedavi yönteminde değişiklik göstermektedir. Geniz akıntısı, yüksek ateş, yutkunma da güçlük vede boğaz ağrısı gibi şikayetleri bulunan hastaların zaman kaybetmeden uzman hekime görünmelerinde fayda var. Eğer franjit ilerlerse hava yolunu tıkayabilir veya boğaz arkasın da apse oluşumuna neden olabilir. Böbrek vede kalp romatizması rahatsızlığı gibi önemli komplikasyonlara da neden olabileceği için ayrı bir önem verilmelidir. Zamanın da konulan teşhis vede erken ilaç tedavisiyle kolaylıkla tedavi edilebilen rahatsızlıktır.
FARENJİT NEDEN OLUR?
FARENJİT NEDENLERİ NELERDİR?
– Soğuk algınlığı sebebi olan adenovirüs enfeksiyonları
– Grup A streptokokların sebep olduğu beta enfeksiyonu
– Su çiçeği, boğmaca, kızamık.
– Havlar şeklinde öksürük ile karakterize bir çocukluk hastalığı olan krup.
– Öpücük hastalığı da bilinen enfeksiyöz mononükleoz.
– Grip virüsü olan influenza enfeksiyonu da nedenler arasında sıralanabilir.
FARENJİT BELİRTİLERİ
Faranjit belirtileri arasın da en yaygın olarak bilinen, boğaz da yanma vede batma hissi, geniz akıntısı, yutkunma da güçlük, boğaz ağrısı, ateş, öksürük, boğazda kuruluk, kaşıntı vede yabancı cisim kaçmış hissidir. Bunlar dışında ise, eklem ağrısı, yorgunluk, halsizlik gibi genel belirtiler kendini gösterebilir.
FARENJİT NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Farenjit rahatsızlığının tedavi edilebilmesi için öncelikle, etkenin saptanması lazım. Bakteriyel kaynaklı farenjit tedavisi için antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır. Belirtilerin şiddetini hafifletmek için de gargara, ağrı kesici, sprey gibi ilaçlar reçete edilir. Viral kaynaklı olan farenjit tedavisin de antibiyotik verilmez. Her üst solunum yolu enfeksiyonuna eşlik edebilen bir hastalık olduğundan kronik hale geldiğin de ise tedavi süreci farklılık göstermektedir. Bu da daha zor süreci kapsamaktadır. Her iki kaynaklı farenjit durumunda, sigaradan uzak durmak, bulunduğunuz ortamı havalandırmak, çeşitli kimyasalları solumaktan kaçınmak vede tozlu ortamlardan uzak durmanız gerekmektedir.
FARENJİT NASIL GEÇER?
– Odanızı nemlendirmek.
– Bol sıvı tüketmek.
– Yatak istirahati.
– Et suyu içeren sıcak çorbalar tüketmek.
– Sıcak tuzlu su ile gargara. (1 çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı tuz eklemek)
Farenjit Belirtileri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız farenjit nedenlerini öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki farenjit belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Farenjit belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Ciğeri Saklamanın Pratik Yöntemleri Nelerdir?