Bebekler Denize Sokulur Mu?

Bebekler Denize Sokulur Mu? Bebekler Havuza Girebilir Mi? Bebekler ne zaman havuza ya da denize sokulmalı? Hakkında bilmeniz gerekenler yazımız da…

Bebekler Denize Sokulur Mu? Bebekler Havuza Girebilir Mi?

Bebekler Denize Sokulur Mu
Sayfa İçeriği: Bebekler Denize Sokulur Mu, Bebekler Havuza Girebilir Mi, Bebekler Denize Gireblir Mi, Bebeklerin İlk 6 Ay İçinde Olması Gereken Aşılar, Bebeği Havuza Sokarken Tedbir Amaçlı Dikkat Edilecek Noktalar, Bebekler Kaç Aylıkken Denize Sokulmalı, Bebekler Ne Zaman Denize Girebilir, Bebek Klorlu Su Yutunca Ne Yapılmalı, Bebekler Denizde Ne Giyer, Bebeklerde Su Yutma, Bebekler Havuz Suyu Yutunca Ne Yapılmalı, Bebek Havuz Suyu Yutunca Ne Olur, Bebek Havuza Nasıl Alıştırılır, Bebekler Saat Kaçta Denize Girmeli, Bebeklerin Denize Girmesi Sakıncalı Mı, Bebekler Yüzebilir Mi

Bebekler denize sokulur mu? İle ilgili bilmeniz gereken bazı noktaları siz değerli anne ve babalar ile yazımız da derledik. Bebekler havuza girebilir mi? Hakkında merak ettiklerinizi sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Bebekler ne zaman denize girebilir? ve Bebekler kaç aylıkken havuza sokulur? sorularının cevaplarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz. Peki bebekler denize sokulur mu? Detaylarını yazımızdan bulabilirsiniz…

Yaz ayların da kavurucu sıcakların olmasıyla birlikte bebeklerin de serinlemesi için tatil yerlerin de dikkat edilmesi gereken bazı noktaları bulunmaktadır. Tatil yerlerin de çocukları ile giden çiftlerin merak ettiği konulardan birisi de bebeklerin deniz veya havuza sokulmasının zararlarının olup olmadığıdır. Bu sorun ile ilgili dikkat edilmesi gereken bebeğin hangi ayda olduğu vede herhangi bir rahatsızlığının olmadığıdır. Bebeklerin deniz ya da havuzdan mikrop kapmaması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalarda ebeveynler tarafından bilinmesi gerekmektedir.

BEBEKLER DENİZE GİREBİLİR Mİ?

Bebeğinizi denize veya havuza sokmadan önce uzman hekimin onayını almalısınız. Bebeğiniz de her hangi bir sağlık sorunu tespit edilmedi ise deniz veya havuza girmesin de sakınca yoktur. Yalnız bebeklerin denize ya da havuza girebilmesi için bazı hususlara dikkat edilmelidir. Ebeveynler bebeğini denize ya da havuza sokarken başını tam anlamı ile dik tutabilmesi gerekmektedir. Bebeklerin de bu hareketi yapabilmeleri için en az 2 aylık olmalıdır. Bebekler de uzun süreli dik tutuş için aileler 3/5 ay arası bekleyebilir. Bebeğinizin hastalıklara karşı korunması için aşıları tamamlanmalıdır. Özellikle de bebekler için ilk 6 ay oldukça önemlidir. Bu dönemde bebeğin bağışıklık sistemi tam olarak gelişmediği için enfeksiyonlara açık hale gelmektedir.

BEBEKLERİN İLK 6 AY İÇİNDE OLMASI GEREKEN AŞILAR

Difteri
Boğmaca
Çocuk felci.
HIB.
Tetanoz.
BCG (Verem).
Hepatit B aşıları üç doz.
Rotavirus aşıları iki veya üç doz yapılmalıdır.

Aşıları eksiksiz olarak tamamlanan bebeklerin denize ya da havuza girmesin de bir sakınca yoktur. Her zaman bebeğinizi sokarken deniz veya havuzun temiz olmasına özen göstermelisiniz. Havuz suyunda denize göre klorlama vede sterilizasyon işlemi uygulanmaktadır. Bu işlemlerden yana herhangi bir yanlışlık söz konusu olduğun da bebekte dış kulak yolu enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu vede mide-bağırsak enfeksiyonu gelişebilmektedir. Bebeğinizin deniz ya da havuz suyu yutmaması gerekmektedir. Bebekler de klorla egzama gibi cilt hassasiyeti oluşmaması için havuz bebekler için çok daha risklidir. Bebeğinizi 2 yaşından önce havuza sokmanız için doktorunuzdan onay almalısınız. Havuz suyundan mikrop kapmaması için ise bazı noktalara dikkat etmelisiniz.

BEBEĞİ HAVUZA SOKARKEN TEDBİR AMAÇLI DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

Küçük veya büyük tuvaleti suya yapmamak.
Suya girmeden önce duş almak.
Suya tükürmemek.
İshal veya ateşli hastalıklı şekil de suya adım atmamak.
Ayakları antiseptik su ile dezenfekte etmeli.
Havuza ayakkabıyla girmemek.
Havuza kapasitesini aşacak şekilde insanın girmemesi gerekmektedir.

Yukarıda saydıklarımızı gireceğiniz havuzda gördüyseniz eğer ki, bebeğinizi o havuza sokmamanızı öneririz. Bu tür durumların da bebeğinizin enfeksiyon kapması oldukça yüksektir. Bebeğiniz için ona uygun havuz yaparak sokmanız sağlığı açısından daha uygun olmaktadır. Kalabalık havuzlarda bebeğinizi kesinlikle havuza sokmayın.

Bebekler Denize Sokulur Mu, yazımız da düzenlediğimiz bebekler denize girebilir mi hakkında bilgileri bulabilirsiniz. Sizin de eğer ki bebekler denize sokulur mu, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Bebekler denize sokulur mu, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Omlet Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed