Vücut Kaşıntısı Neden Olur?

Vücut Kaşıntısı Neden Olur? Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Vücut kaşıntısı ile nasıl başa çıkılır? İle ilgili bilinmesi gereken bazı yöntemleri yazımızda derledik.

Vücut Kaşıntısı Neden Olur? Kaşıntıya Ne İyi Gelir?

Vücut Kaşıntısı Neden Olur
Sayfa İçeriği: Vücut Kaşıntısı Neden Olur, Kaşıntıya Ne İyi Gelir, Kaşıntı Nedenleri Nelerdir, Vücut Kaşınmasıyla Nasıl Başa Çıkılır, Kaşıntı Nasıl Geçer, Kaşıntı Nasıl Tedavi Edilir, Kaşıntının Teşhisi Nasıl Konur, Kaşıntıya İyi Gelen Doğal Yollar, Kaşıntıya Neden Olan Durumlar Nelerdir

Vücut kaşıntısı neden olur ile ilgili bilinmesi gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına aldık. Kaşıntıya ne iyi gelir? Hakkında merak ettiklerinizi sayfamızdan bulabilir vede öğrenebilirsiniz. Kaşıntıyla nasıl baş edilir? ve Kaşıntı nedenlerinin neler olduğunu yazımızın devamına giderek bulabilirsiniz. Peki vücut kaşıntısı neden olur? Detayları ile yazımız da paylaştık.

Kaşıntı insanlar da yaz aylarında daha sık görülmektedir. Bunun ise bir çok nedeni bulunmaktadır. Rahatsız edici bir hal alan kaşıntının ise tıp dilinde adı pruritus olarak bilinmekte. Vücut kaşıntıları uykusuzluk vede ruhsal hastalıklara yol açmaktadır. Araştırmalara göre kaşıntı yağlı ciltlere oranla kuru ciltlerde daha aşırı görülmektedir. Kuru ciltlerdeki tahrişin artması olasılığı daha yüksek olmasından kaynaklıdır. Alerjik reaksiyon, sivrisinek vede böcek sokmaları ile de meydana gelmektedir. Bazı iç ve dış parazitler de kaşıntıya sebep olabilmektedir. Bazı kişiler özellikle gece yatar iken şiddetli kaşınmalar ile uyanmakta veya ertesi gün gözlerde çapaklanma, kirpik vede kaşlarda dökülme gibi sağlık sorunları yaşamaktadır. Bu durum ise vücutlarında gözle görülmeyen dış parazitlerin olduğuna işarettir. İnsanların vücutların da kaşıntıya neden olan bir çok neden bulunmaktadır. Sizler için bu nedenleri aşağıda maddeler halinde sıraladık.

KAŞINTI NEDENLERİ NELERDİR?

Uyuz, sedef, su çiçeği, bit, kurdeşen vede egzama gibi cilt problemleri belirtiler arasında yer almaktadır. Bu hastalıklar yüksek enfeksiyonlu hücreler içerdiklerinde kaşıntı ile birlikte cilt tahribatına da neden olabilmektedir.

Kene, tahta kurusu, örümcek vede pire gibi haşaratların ısırmasıyla bölgeye yerleşen mikropların sebep verdiği kaşıntılar.

Kaşıntının sadece cilt yüzeyinde değil aynı zaman da vücut içi sorunlarından dolayı da yaşanma ihtimali bulunmaktadır. Tiroid, demir eksikliği, lösemi, karaciğer vede böbrek yetmezliği hastalıkları da kaşınmaya neden olan durumlar arasındadır.

Hamilelik süresinde bazı kadınlar özellik ile karın şişmesinden kaynaklı kaşınma sorunuyla karşı karşıya kalabilmektedir.

Kozmetik vede kimyasal ürünlerde kaşınmaya zemin hazırlayan durumlar arasında bulunmaktadır.

Sinir hücrelerindeki deformasyon da kaşınmaya neden olabilmektedir.

Bazı ilaçlar da kaşınma ya sebep olabilmektedir. Örneğin, antifungal, antibiyotik vede narkotiklerde alerjik reaksiyonlar nedeniyle kaşınmaya neden olmaktadır.

Bazı gıdalara karşı bağışıklığın harekete geçmesi sonucun da cilt reaksiyon nedeniyle tahribat olmaktadır. Bu durum ise kaşınma vede sulanma gibi sorunların meydana gelmesine neden olmaktadır.

VÜCUT KAŞINMASIYLA NASIL BAŞA ÇIKILIR?

Su tüketiminizi arttırın yalnız terleme esnasın da üzerinizde ki kıyafet sayısını azaltın.

Sıcak su ile kese kaşınmayı tetiklemektedir. Halk arasında dolaşan kulaktan dolma bilgiler ile kaşınmaya müdahale etmekten kaçının. Bu bilgiler yerine soğuk su veya buz kompresi uygulayın.

Kaşıntınız var ise pamuklu kıyafetler tercih edin. Sentetik kıyafetler hava sıcaklığını daha çok içine hapsettiğinden terlemeye vede kaşınmanın çoğalmasına sebep vermektedir.

Halk arasında kaşınma sırasında kolonya gibi alkollü kozmetiklerin dökülmesinin kaşınmaya iyi geldiği söylenmektedir. Yalnız kaşınmanın neden kaynaklandığı belli olmadığı için bu tür alkol içeren maddeler daha farklı sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Bu tür durumlarda evde yarım bardak limon suyuna, yarım soğuk su vede bir diş sarımsak ilave ederek spreyli bir kutuya koyun. Buz dolabında bir gün bekletip kaşıntı durumlarında, kaşınan bölgeye bir iki kez sıkın.

Karbonatlı vede yağlı gıdalar yerine peynir, domates vede karpuz gibi besinlerin tüketimini arttırın. Bu gıdalar bağışıklığı kuvvetlendirerek bağışıklığın zayıflamasını önleyerek kaşıntıya zemin hazırlayan durumlarında önüne geçmektedir.

Yatacağınız yatağa biberiye veya lavanta yağı damlatın. Aynı zaman da vücudunuza da uygulayabilirsiniz. İçeriğin de yer alan asidit çözeltiler ile kaşınmayı azaltmaktadır.

KAŞINTI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

KAŞINTININ TEŞHİSİ NASIL KONUR?

Kaşıntının sebepleri bir çok nedenden dolayı kaynaklandığından teşhis edilmesi oldukça zordur. Kaşıntının teşhisi için öncelik ile fiziki bir müdahale yapılmaktadır. Sonra kan testi uygulanır. Kan sayımı esnasın da eksik çıkan değerlerden kaynaklanıp, kaynaklanmadığına bakılmaktadır. Böbrek vede karaciğer fonksiyonlarına da bakılarak anormal bir durum olup olmadığı kontrol edilmektedir. Bu durum da kaşıntıya neden olabilecek tüm durumlar tek tek değerlendirilir ve incelenir.

Vücut Kaşıntısı Neden Olur, yazımız da hazırladığımız vücut kaşıntısı nedenlerini öğrenebilirsiniz. Sizin de vücut kaşıntısı neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Vücut kaşıntısı neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak onları da yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kazayağı Otu Neye İyi Gelir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed