Bebeklerde Gaz Nasıl Çıkarılır?

Bebeklerde Gaz Nasıl Çıkarılır? En Kolay Bebek Gazı Çıkarma Yöntemleri, Bebek gazı çıkarmanın püf noktalarını siz değerli anneler için hazırladık.

Bebeklerde Gaz Nasıl Çıkarılır? En Kolay Bebek Gazı Çıkarma Yöntemleri

Bebeklerde Gaz Nasıl Çıkarılır
Sayfa İçeriği: Bebeklerde Gaz Nasıl Çıkarılır, En Kolay Bebek Gazı Çıkarma Yöntemleri, Bebeklerde Gaz Çıkarmanın Püf Noktaları, Bebek Gazı Çıkarmanın Püf Noktaları, Gaz Çıkarmanın Yolları, Yenidoğan Bebeklerde Gaz Çıkarma Yöntemleri, Bebeklerde Gaz Çıkarma, Bebeklerde Gaz En Kolay Nasıl Çıkarılır, Bebeğin Gazı Nasıl Çıkarılır, Bebeklerde Gaz Çıkarma Hareketleri, Bebeklerde Gaz Çıkarma Pozisyonları, Bebeklerde Gaz Masajı

Bebeklerde gaz nasıl çıkarılır ile ilgili anne adaylarının bilgi sahibi olmaları için yazımız da bazı püf noktaları derledik. En kolay bebek gazı çıkarma yöntemleri hakkın da merak ettiğiniz her şeyi yazımızın devamına giderek öğrenebilirsiniz. Bebeklerde gaz çıkarmanın püf noktalarını sayfamızdan bulabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki bebeklerde gaz nasıl çıkarılır? Detayları ile yazımız da paylaştık.

Gaz sancıları, yeni doğan bebeklerde beslenme sonrası meydana gelmektedir. Bu durum ile karşılaştığınız da bebeğinizi hastaneye götürdüğünüz de bazı durumlardan sonra taburcu edilmekte ve sonrasın da her şey annenin elinde olmaktadır. Sizde yanlış bir şeyler sergilememek vede bebek bakımına daha bilinçli yaklaşmanız için yazımızdan gaz sorunu ve en kolay gaz çıkarmanın püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Bebeklerde gaz sancısı genellik ile, memeyi tam olarak kavrayamaması ile hava yutması ya da annenin tüketmiş olduğu gazlı besinlerin süt yolu ile bebeğine geçmesiyle meydana gelmektedir.

BEBEKLERDE GAZ ÇIKARMANIN PÜF NOKTALARI

Anne adaylarının bebeklerini emzirmeden önce, bebeğinin burnunun tıkalı olup, olmadığına bakmalıdır. Bebeğinizin burnu eğer ki tıkalı ise, emer iken zorlanacağı için bebeğiniz hava yutacak vede gaz olarak bebeğe sancı yapacaktır. Bu nedenle bebeğinizin burnunun tıkanıklığı açık olması oldukça önemlidir.Emziren anneler bazı besinleri tüketmemelidir. Gazlı besinleri tüketirler ise, süt ile birlikte bebeklerine de geçebilmektedir. Bu durum ise bebeğinize gaz sancısı olarak yansımaktadır. Anneler de bebekte gaz sancısının oluşmaması için beslenmelerine son derece dikkat etmeleri önemlidir. Genellikle, kurubaklagil, salatalık, gazlı içecek, Erik, portakal ve mandalina gibi besinler gaz oluşumuna neden olabilmektedir. Önemli olarak dikkat edilmesi gereken nokta ise soğuk bir şey yememek vede içilmemesi gerekmektedir. Bebeğinizi güzel bir şekil de emzirdikten sonra, kucağınıza alarak sırtı karşıya bakacak pozisyonda yatırın.

Gaz yukarıda olacağından koltuk altının üst kısmından, parmak uçlarınız ile yana doğru bir kaç kere açılma hareketi yapmalısınız.

İkinci hareketiniz ise parmak uçlarını sırt bölgesin de tak tak şeklinde gezdirerek gazı dağıtmanız’dır.

Üçüncü hareketiniz parmaklarınız bitişik şekilde aşağıdan yukarı doğru, kademe kademe yukarı doğru vurmanız’dır. Sonra hareketiniz ise, aşağıdan yukarı doğru hafif, bastırarak vücudunu sıvazlamaktır. Bunlara rağmen hala gaz çıkmadı ise, bu defa yukarıdan aşağı doğru gaz çıkarma hareketini deneyin.

Bebeklerde Gaz Nasıl Çıkarılır, yazımız da hazırladığımız bebeklerde gaz çıkarma yöntemlerini bulabilirsiniz. Sizin de eğer ki bebeklerde gaz nasıl çıkarılır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Bebeklerde gaz nasıl çıkarılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kuş Dili Otu Neye İyi Gelir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed