Boğaz Şişmesi Neden Olur? Boğaz Şişmesine Ne İyi Gelir? Boğaz şişmesi nedenlerini siz değerli dostlarımız için yazımız da hazırladık.
Boğaz Şişmesi Neden Olur? Boğaz Şişmesine Ne İyi Gelir?
Boğaz şişmesi neden olur, ile ilgili bilmeniz gerekenleri siz değerli dostlarımız için yazımız da hazırladık. Boğaz şişmesine ne iyi gelir? Hakkında tüm merak ettiğiniz, her şeye sayfamızdan ulaşabilir vede bilgi sahibi olabilirsiniz. Boğaz şişmesi nedenleri ve boğaz şişmesi tedavisi ile ilgili soruların cevaplarına da sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Peki boğaz şişmesi neden olur? detayları ile yazımız da paylaştık.
Bademciklerin iltihaplanması ile meydana gelen boğaz şişmesi en temel nedeni olarak bilinmektedir. Bademcikler, bağışıklık sisteminin bir parçasıdır ve solunum yoluyla vücuda girmeye çalışan mikrop vede bakterilere karşı koruma görevi görmektedir. Bakteri vede mikropların hücumu ile bademcikler antikor denen maddeden üretmeye başlamaktadır. Bu hızlı üretim de iltihap vede şişkinliğe neden olmaktadır. Bademcik iltihabı, çocuklarda yetişkinlere göre daha fazla rastlanmaktadır. Bademcik iltihabı, çocuklar da kronik hale gelmesi durumun da ciddi olduğuna işaret etmektedir. Normal şartlar da bademcikler 7 ile 10 günlük süre zarfında iyileşmektedir.
BOĞAZ ŞİŞMESİ NEDENLERİ NELERDİR?
Boğaz şişmesi görülen hastalar da nedenleri çeşitlik gösterebilmektedir. Bunlardan başlıcaları ise, diş, bademcik, kulak, gribal vede cilt eksenli pek çok neden ile görülmektedir.
– Yutkunmada güçlük yaşama.
– Boğazda şişme görülmes.
– Yüksek ateş ve aşırı terleme.
– Öksürük, halsizlik ve yorgunluk.
– Kötü ağız kokusu.
– Ses kısıklığı.
– Burun akıntısı gibi belirtiler ile kendini göstermektedir.
BOĞAZ ŞİŞMESİ NEDENLERİ
– Kulak enfeksiyonu.
– Alerjik reaksiyonlar.
– Dil şişmesi.
– Kızamık.
– Stres.
– Diş apseleri vede diş eti iltihabı.
– Cilt enfeksiyonları.
– Bademcik enfeksiyonu.
– Romatizmal hastalıklar.
– Gribal enfeksiyonlar.
– Kabakulak, larenjit, farenjit, guatr gibi gibi hastalıklar.
– Kanser hastalığı ve bağışıklık sisteminin zayıflatan hastalıklar gibi nedenler görülebilmektedir.
BOĞAZ ŞİŞMESİ NASIL GEÇMEKTEDİR?
Boğaz şişmesi eğer ki başlangıç evresin de ise ve henüz hafif olarak seyrediyorsa bitkisel yöntemler ile önlem alınması mümkündür. Yalnız hem iltihaplı, hem de ateşli boğaz ağrıların da muhakkak uzman hekime başvurulması gerekmektedir. Genellikle de çocuklar da yüksek ateşle ortaya çıkan boğaz şişliğinin kontrol altına alınması oldukça önemlidir. Eğer ki iltihap ilerlemiş halde ise penisilin yada antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır. Uygulanan tedaviler de yeterli olmazsa, bademcikler ameliyat ile alınabilmektedir. Boğaz şişliğinin iyileşme süresi yaklaşık olarak 7 ile 10 gün arasında değişiklik göstermektedir. Bu süre zarfını geçen boğaz şişliklerin de uzman hekime başvurmalısınız.
BOĞAZ ŞİŞLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
– Boğaz kurumasını önlemek için bulunduğunuz ortamı sürekli havalandırın.
– Sigara tüketimini bu süre zarfında en aza indirin yada hiç kullanmayın.
– Sıvı vede besleyici besinler ile beslenmeye özen gösterin.
– Boğazınızı tahriş edecek aşırı sıcak ve baharatlı, soğuk yiyecek ile içeceklerden uzak durun.
– Kola vede kahve gibi kafeinli içecekler içmeyin.
– Yorgun düştünüz de mutlaka dinlenin. Dinlenme ile vücuttaki enfeksiyonlardan daha kısa sürede kurtulabilirsiniz.
– Vücudunuza vitamin vede mineral bakımından zengin gıdalar alın.
– Her gün düzenli olarak 8 bardak su tüketmeye özen gösterin. Ilık su içine 5 damla limon sıkarak içerseniz boğazınız rahatlayacaktır.
Boğaz Şişmesi Neden Olur, yazımız da hazırladığımız boğaz şişmesi nedenleri ve boğaz şişmesi belirtilerini öğrenebilirsiniz. Eğer ki sizin de boğaz şişmesi neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Boğaz şişmesi neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kolon Kanseri Belirtileri Nelerdir?