Bağırsak Gazı Neden Olur?

Bağırsak Gazı Neden Olur? Bağırsakta Bakteri Artışı Belirtileri Nelerdir? Bağırsakta bakteri artışı neden olur? Hakkında bilgileri öğrenebilirsiniz.

Bağırsak Gazı Neden Olur? Bağırsakta Bakteri Artışı Belirtileri Nelerdir?

Bağırsak Gazı Neden Olur
Sayfa İçeriği: Bağırsak Gazı Neden Olur, Bağırsakta Bakteri Artışı Belirtileri Nelerdir, Bağırsakta Bakteri Artışı Neden Olur, Bağırsakta Gaz Artışı Neden Olur, Bağırsak Bakteri Artışı Belirtileri, Bağırsakta Aşırı Gaz Hangi Durumlarda Görülür, Bağırsaktaki Gaz Fazlalığı Nasıl Engellenir, ötü Kokulu Gaz Çıkartma Neden Olmaktadır, Bağırsaktaki Gazın Çıkışı Neden Engellenir, Bağırsakta Aşırı Gaz Nedenleri, Bağırsak Gazı Nedenleri

Bağırsak gazı neden olur, ile ilgili bilinmesi gereken bazı noktaları siz değerli dostlarımız için yazımız da hazırladık. Bağırsakta bakteri artışı belirtileri nelerdir? Hakkında tüm merak edilenleri ve her şeyi yazımızın devamına giderek ulaşabilirsiniz. Bağırsakta bakteri artışı nedenleri ve bağırsakta bakteri artışı neden olur? ile ilgili sorularının cevaplarına sayfamızdan ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki bağırsak gazı neden olur? detayları ile yazımız da paylaştık.

Gaz çıkarma olayı, her sağlıklı birey için 24 saat içinde ortalama olarak 15 veya 20 defa makat yolu yapılmaktadır. Bağırsak gazı bileşimin de ise, hidrojen, karbondioksit vede metan gazı vardır. Bu gazlar ise sıklık ile kalın bağırsağa ulaşan, sindirilmemeiş besinler tarafından üretilmektedir. Bağırsak gazları genelde kokusuzdur yalnız bağırsakta bazı bakterilerin üremesi ile hidrojen sülfür üretimi olmaktadır. Bu da bağırsak gazına çürük yumurta gibi kötü bir koku vermektedir. Geğirme olayı, sindirim sistemindeki gazın mide yolu ile boşaltılması anlamına gelmektedi.r Her bireyde zaman zaman geğirme olması beklenir iken, bunun fazla vede sık aralıklar ile olması midede çok hızlı yemek yeme alışkanlığı sebebi ile fazla gaz olması, fazla gazlı içecekler tüketilmesi vede fazla hava yutma nedeni ile ortaya çıkmaktadır.

İnsanlar sıkık ile hava yuttuklarını fark etmezler. Bazı insanlar da ise fazla hava yutmadan geğirme, karın huzursuzluğu yada gerginliği durumunda, kendilerini rahatlatma amacıyla alışkanlık haline getirmektedir. Geğirme sırasında gırtlak, sıvı vede besinlerin kaçmasını önlemek için kapanır vede istemli olarak yükselmektedir. Bu arada yemek borusunun altında kas gevşer, diyafram alçalır. Bu durumda ise karın boşluğu içindeki basınç artmaktadır vede göğüs boşluğu içindeki basınç da azalmaktadır. Bu şekilde gaz çıkartılmaktadır. Reflü vede mide fıtığı hastalarının da çok sık geğirdikleri halk arasında bilinmektedir.

BAĞIRSAKTA GAZ ARTIŞI NEDEN OLUR?

BAĞIRSAKTA BAKTERİ ARTIŞI NEDEN OLUR?

Kişi geğirmeye rağmen karında huzursuzluk yada karın şişkinliği hala devam ediyorsa bu durum karın boşluğu içinde sorunun olduğunu göstermektedir. Birey karın gazını geğirme yolu ile üstten yada makat yolu ile alttan çıkartmaktadır. Kabızlık sebebi ile fazla miktarda lifli gıdaların tüketimi karında şişkinliğe neden olabilmektedir. Yalnız bağırsak gazlarında artışa bu durum neden olmaz. Karında aşırı gaz oluşması, kişinin sosyal olarak ciddi şekilde etkileyen vede yaşamlarını kısıtlayabilen bir durumdur. Bu bireylerin büyük çoğunluğunda yellenme, geğirme yada gaz ilaçlarının alınmasına rağmen yakınmaların devam ettiği de gözlenmektedir.

Besinler ile aldığınız karbonhidrat, yağ, protein vitamin vede mineraller ince bağırsakta emilir vede bu aşamada bir aksama olur ise bu maddelerde eksikliğe neden olmaktadır. Bağırsak bakterilerinde aşırı artış olması durumunda özellikle de yağ vede karbonhidrat emilimi bozulmaktadır. Nişastalı besinler vede tatlı yakınmaların artmasına neden olabilmektedir.

BAĞIRSAK BAKTERİ ARTIŞI BELİRTİLERİ

Kabızlık.
Karın ağrısı.
Kronik ishal.
Yemeklerden sonra karında aşırı şişkinlik.
Halsizlik.
Depresyon.
Kilo kaybı.
Yumuşak vede kötü kokulu dışkı.
Sümüksü dışkılama.
Beslenme eksikliği.
Karın şişkinliğinin karbonhidrat, şeker ve lif alımı ile kötüleşmesi.
Kansızlık.

BAĞIRSAKTA AŞIRI GAZ HANGİ DURUMLARDA GÖRÜLÜR?

Sindirim sistemi tümörleri.
Şişmanlık.
Karında sıvı toplanması. (Kalp, böbrek, karaciğer hastalıklarında)
Büyüyen organlar. (Karaciğer, dalak vb.)

BAĞIRSAKTAKİ GAZ FAZLALIĞI NASIL ENGELLENİR?

Çölyak hastalarında, glutensiz diyet uygulanarak.

Alınan besin miktarını azaltmak vede öğün sayısını arttırmak yarar sağlayabilir.

Laktoz içermeyen süt tüketimi aşırı gazın üretimini önler.

Yoğurtta bulunan bazı bakteriler ile laktoz parçalandığından karın şişliği daha az görülmektedir.

Mercimek, fasulye, lahana, brüksel lahanası, havuç, soğan, kayısı vede kuru erik tüketimi bazı kişilerde aşırı gaza sebep olabilmektedir.

KÖTÜ KOKULU GAZ ÇIKARTMA NEDEN OLMAKTADIR?

İltihabı bağırsak hastalığı.
İrritabıl bağırsak sendromu.
Kalın bağırsakta iltihap.
Çölyak hastalığı.
Bağırsakta emilim bozukluğu.

BAĞIRSAKTAKİ GAZIN ÇIKIŞI NEDEN ENGELLENİR?

Kronik kabızlık.
Yağlı besinlerin fazla tüketimi.
Şeker hastalığı.
Hirschsprung hastalığı.
İrritabıl bağırsak sendromu.
Dışkının taşlaşması.

Bağırsak Gazı Neden Olur, yazımız da hazırladığımız bağırsak gazı nedenlerini öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki bağırsak gazı neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Bağırsak gazı neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Sağlıklı Dışkı Nasıl Olmalıdır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed