Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Göz Sağlığına iyi Gelen Besinler Nelerdir? Görme Kaybı Neden Olur? Göz sağlığını olumlu etkileyen besinleri sizler için yazımız da derledik.

Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler Nelerdir? Görme Kaybı Neden Olur?

Göz Sağlığına iyi Gelen Besinler Nelerdir
Sayfa İçeriği: Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler Nelerdir, Görme Kaybı Neden Olur, Göz Sağlığını Olumlu Etkileyen Besinler, Göz Sağlığını Korumak İçin Neler Yemeliyiz, Göze İyi Gelen Besinler, Göz Sağlığı İçin Beslenme, Görme Kaybı Nedenleri, Göz Sağlığı İçin Nasıl Beslenmeliyiz, Göze Faydalı Olan Besinler, Göze Faydalı Olan Vitaminler, Miyopa İyi Gelen Yiyecekler, Göz İçin En İYi Meyve, Lutein İçeren Besinler

Göz sağlığına iyi gelen besinler nelerdir, ile ilgili bilinmesi gereken bazı noktaları siz değerli dostlarımız için yazımız da mercek altına aldık. Görme kaybı neden olur? Hakkında merak ettiğiniz bazı noktaları sayfamız da düzenledik. Sizde göz sağlığını olumlu etkileyen besinleri sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Peki göz sağlığına iyi gelen besinler nelerdir? detayları ile yazımız da paylaştık…

Gözler insan bedenin de önemli olan organlar arasında yer almaktadır. Gözler hem genetik olarak, hem de çevresel etkiler sebebi ile sık sık hasar almakta ve görme kaybı yaşanmaktadır. Genellikle de sinir hücreleri, sarı nokta ve görme merkezini koruyan bazı mineral ve vitaminlerin azalması ile ortaya çıkan görme kaybının etkili yollarından biri de dış takviyelerdir. Bazı besinlerin tüketilmesi ise göz sağlığına olumlu etkilerinin bulunduğunu uzmanlar belirtmektedir.

GÖZ SAĞLIĞINI OLUMLU ETKİLEYEN BESİNLER

Gözde hasarlar, çevresel etki, beslenme vede genetiksel faktörler ile oluşmaktadır. Yaş ilerledikçe bu hasarları tedavi etmekte oldukça zorlaşmaktadır. Bu sebeple de, erken yaşta göz sağlığını korumak için vücuda belirli mineral vede vitaminler takviye edilmelidir. Mineral vede vitaminler bakımından oldukça zengin bulunan besinlerin ise düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir. Sizler için yazımız da göz sağlığı için bazı besinleri hazırladık.

– HAVUÇ: Havuç içeriğin de bulunan C, A ve E vitaminleri ile gözde bulunan sarı noktanın görüşünü güçlendirerek deforme olmasını önlemektedir. Uzman hekimler göz sağlığı için en etkili besinin havuç olduğunu belirtmektedir. Özellikle de haftada 2 bardak havuç suyu, ilerki yaşlarda yaşanma ihtimali olan hastalıkların riskini de azaltmaktadır.

– PORTAKAL: E ve C vitaminleri bakımından zengin olan portakal, göz sağlığı için oldukça önemlidir. Günlük olarak 1 tane tüketilmelidir.

– YEŞİL ÇAY: Telefon, güneş, televizyon ve bilgisayardan gelen ışınlara karşı gözü korumaktadır. Yeşil çayın güçlü antioksidan etkisi bulunmakta ve göz sağlığı için olumlu etkileri bulunmaktadır.

Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler Nelerdir?

– BROKOLİ: Beta karoten, zeaxasthin ve lutein gibi maddeler bakımından oldukça zengin olan brokoli gözde yer alan komeanin incelmesini önlemektedir. Soğuk algınlığına karşı vücudu bakterilerden koruduğu gibi gözleri de hastalıklardan korumaktadır.

– ISPANAK: Ispanağın faydalarını bilmeyen yoktur. Demir maddesi sadece kan için gerekli bir madde değildir. Demir maddesi, göz sağlığı içinde vücutta yer alması gereken maddelerden biridir. Genellikle de demir eksikliği, gözlerdeki damarların incelmesine vede göz yorgunluğuna sebep olmaktadır. Uzman hekimler bunun için haftada en az bir defa ıspanak tüketilmesi gerektiğini belirtmektedir. Ispanağın vitaminlerinin daha çok olması için yumurta ile tüketilmesi gerektiği önerilmektedir.

– CEVİZ: Ceviz, göz sinirlerin de etkilidir. Ceviz, hem göz içinde, hemde göz çevresinde fayda sağlamaktadır. Genellikle de enfeksiyon virüslerine karşı gözü korumaktadır.

– LAHANA: Lahana kıvvetli bir antioksidan olmasının yanı sıra, antibakteriyel etkiye’de sahiptir. Gün içinde artmış göz yorgunluğu için lahana fayda sağlamaktadır. Uzman hekimler göz sağlığınız için bir bardak lahana suyunu, yarım kaşık limon suyu ilave ederek tüketilmesi gerektiğini belirtmektedir.

GÖZ SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN NELER YEMELİYİZ?

– MISIR: Brokoli, betan karoten vede lutein bakımından zengin olan mısır, göz sağlığı için etkilidir. Uzman hekimler mısırın düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini belirtmektedir. Yalnız betan karoten maddesi, yağ ve ateş ile kaybolan bir maddedir. Bu sebeple de uzmanlar kaynatılarak tüketilmesini önermektedir.

– SOMON BALIĞI: Somon balığı, omega-3 yağ asitleri göz damarlarını kuvvetlendirdiğin de, damarlara bağlı olarak gelişen rahatsızlıkları önlemektedir.

– ÜZÜM : Üzüm, güçlü bir antioksidandır. Bu sebeple de göz sağlığı üzerinde etkisi oldukça büyüktür. Genetiksel göz bozukluğunun, çevresel faktörlere karşı artmasını engelleyerek, astigmat gibi rahatsızlıkların riskini de azaltmaktadır.

Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler Nelerdir, yazımız da hazırladığımız göz sağlığına iyi gelen besinleri öğrenebilirsiniz. Eğerki sizin de göz sağlığına iyi gelen besinler nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Göz sağlığına iyi gelen besinler nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; İrmikli Kesme Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed